Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

WIFI Calling w Samsung Watch5

(Temat utworzony: 22-01-2024 12:57 AM)
424 Wyświetlenia
MiRIAL
Journeyman
Opcje

WiFi Calling. 

Wyświetla błąd. A dokładnie po niżej co wyświetla. Gdy prze apkę Gear Werable próbuje zegarek połączyć z sim telefonu samsung s21 siec play. W play mam wifi calling akt6wowane. A z aplikacji nie łączy.

Numer modelu

SM-G991B

SM-R905F

EID zegarka

89043051202200006222004187015596

Wersja Galaxy Wearable

2.2.57.23102461

2.2.12.24010251

Wersja oprogramowania

R905FXXU1BWL1

Błąd

-1

8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MiRIAL, Problem dotyczy Wi-Fi Calling czy sparowania zegarka z telefonem ? Możesz wstawić zrzut ekranu z opisywanego przez Ciebie błędu ?

0 Like
MiRIAL
Journeyman
Opcje

Screenshot_20240123_143835_Galaxy Watch5 Manager.jpg

 To wyświetla jak po przesłaniu Gear Werable zegarek Watch 5 chce się połączyć  z wifi calling.

0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Wydaje mi się że próbujesz dodać ta sama kartę sim (esim) do zegarka ale Twój operator (lub plan taryfowy) nie pozwala na tą samą kartę sim w 2 urządzeniach. Nie orientuje się dokładnie ja to jest w play ale w Orane flex można sobie wyrobić duplikat esim z tym samym numerem i taki duplikat dodać do zegarka
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@MiRIAL Żeby dodać e-sim do zegarka, to ta karta e-sim musi być kopią fizycznej karty SIM, która znajduje się na telefonie.

0 Like
MiRIAL
Journeyman
Opcje

Pobrałam ten orange flex . Ale po zalogowaniu się do aplika ci jakoś to dziwnie wszystko podaję. Nie rozumiem . Mam przenieś numer telefonu  do innej sieci? 

Podaje że karta sim lub tak jakby wirtualna l.Co dalej ..

0 Like
boa65
Explorer
Opcje
Karty esim w Play nie działają na zegarkach
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@MiRIAL Kartę e-sim do zegarka dodajesz poprzez aplikację Galaxy Wearable > Ustawienia zegarka > Zarządzaj planami taryfowymi. Tam będziesz musiał wybrać kartę SIM z telefonu, a następnie zeskanować kod QR karty e-sim, wydanej na numer tej karty fizycznej. Kartę e-sim wydaje operator. Trzeba się z nim skontaktować, żeby Ci taką wystawili - najpewniej na maila.

0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Nievmusi być kopia,możesz wyrobić sobie osobna z innym numerem ale optymalnie polecam z tym samym numerem jednak. Jak pisałem wcześniej Orange flex ma za 30 zł dobry pakiet z damrowa dodatkowa esim do zegarka :winking-face:
0 Like