20-12-2021 08:17 PM
Witam,
Posiadam Galaxy Watch 4 bluetooth, który współpracuje z Xiaomi Mi5. W momencie gdy ktoś dzwoni do mnie, na ekranie zegarka mogę odebrać/odrzucić to połączenie. W przypadku odebrania rozmowa jest prowadzona poprzez zegarek, a ja chciałbym żeby rozmowa toczyła się poprzez telefon (a konkretnie poprzez słuchawki sparowane z telefonuem). Typowa sytuacja to telefon w kieszeni, słuchawki sparowane z telefonem na uszach, ktoś dzwoni, odbieram (na ekranie zegarka) i muszę prowadzić rozmowę przez zegarek, a nie przez słuchawki podłączone do telefonu.
Jak to skonfigurować?
20-12-2021 08:57 PM
@acero1 Witam
Podczas wykonywania połączenia na ekranie będą się wyświetlały opcje Bluetooth dla urządzenia i tam mamy możliwość wyboru chcę rozmawiać przez zegarek czy przez telefon.
20-12-2021 09:06 PM
OK, ale celem jest niewyjmowanie telefonu z kieszeni, tylko odebranie połączenia poprzez "akcję" na zegarku i dalej prowadzenie rozmowy poprzez słuchawki podłączone do telefonu. Nie interesuje mnie zupełnie wykorzystanie zegarka do prowadzenia rozmów, chciałbym tę opcję dezaktywować, ale pozostawić możliwośc odbierania/odrzucania połączeń na zegarku.
20-12-2021 10:05 PM
@acero1 Sytuacja powinna wyglądać tak że jak odbierzemy połączenia na telefonie to rozmawiamy przez telefon a jak odbierzemy połączenie na zegarku to rozmawiamy przez zegarek.
20-12-2021 10:19 PM
@PrzemekM
Z całym szacunkiem, ale Twoja odpowiedź nic tutaj nie wnosi. Spodziewałbym się reakcji typu:
"Nie da się"
albo
"Da się, trzeba zmienić w konfiguracji to i tamto"
20-12-2021 11:18 PM — edytowano 20-12-2021 11:41 PM
20-12-2021 11:58 PM
@acero1 więc mówię że się nie da. Jak odbierzemy na zegarku będziemy przez niego rozmawiać.
09-10-2022 10:16 AM — edytowano 09-10-2022 10:22 AM
Posiadam dwa zegarki galaxy watch 3 galaxy watch 4. Oba bez wersji lte, oba posiadają takie same ustawienia ona połączone z galaxy s22 ultra.
Mój problem polega na tym, że gdy galaxy watch 3 i galaxy watch 4 gdy nie są połączone z telefonem po BT, ale połączone z WiFi działa mi połączenie zdalne, czyli dostaje połączenie na zegarek przez WiFi, jednakże gdy odbieram połączenie na galaxy watch 3 mogę rozmawiać przez to urządzenie bez problemów, ale gdy odbieram połączenie na galaxy watch 4 to rozmowa idzie już przez telefon, co jest trochę bezsensu bo w tym wypadku mogę nie mieć przy sobie telefonu. Jak ustawić by na galaxy watch 4 było tak samo jak na 3?
Galaxy Watch4 Classic #Watch3,
09-10-2022 06:02 PM — edytowano 09-10-2022 06:04 PM
@BizonRP Cześć
Wejdź w Galaxy Wearable > Ustawienia Zegarka > Zaawansowane Funkcje >Połączenie Zdalne >i tutaj trzeba włączyć "Rozmawianie przez telefon"
10-10-2022 08:58 AM
Cześć ja nie mam takiej opcji w zegarku. Poza tym na galaxy Watch4 to połączenie zdalne działa raz na 10 razy. Na dziesięć połączeń pokaże raz. Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. Na galaxy watch 3 działa to wprost idealnie. Tym bardziej że zauważyłem, że zegarek sam się nie łączy z WiFi dopuki nie przejdę do zakładki WiFi wtedy wyszukuje sieć i się łączy. Klikać nic nie muszę wystarczy że otworze WiFi.