Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch źle liczy kroki

(Temat utworzony: 08-10-2018 08:33 AM)
7887 Wyświetlenia
Matis333
Journeyman
Opcje

Witam.

Używam Galaxy Watch dwa dni i od razu widzę, że ma problem z liczeniem kroków. Wcześniej miałem Gear s3 i wszystko było jak trzeba. W tym momencie zegarek wskazuje mi połowę tego co zawsze. Bywa że chodzę po mieszkaniu i zrobię około 50 kroków z czego zegarek policzy 14. W telefonie mam prawie dwa razy więcej kroków niz na zegarku. Gear s3 i telefon miały podobne wskazania.

Ktoś ma to samo? To problem sprzętowy czy może softu? 

Pozdrawiam.

0 Like
30 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Matis333Problem jest znany i problem jest po stronie softu.

Matis333
Journeyman
Opcje

Może dziwnie zabrzmi, ale całe szczęście 😂 Już miałem przed oczami serwis 😂

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Matis333Zawsze możesz reklamować u sprzedawcy.

0 Like
Matis333
Journeyman
Opcje

No tak, jednak wolałbym aby wszystko poprostu działało 😕 Tak jak s3. Byłem zadowolony z niego. Czytając forum widać, że i tak wymiana nic nie da.

0 Like
Matis333
Journeyman
Opcje

Teraz na dodatek informacja o braku aktywności 😕 gdzie cały czas, co chwilę chodzę 😕 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Matis333A jaki masz dokladny model zegarka i wersje firmware ? Ja bym reklamował ten zegrarek.

0 Like
Matis333
Journeyman
Opcje

Model SM-R800

Oprogramowanie R800XXU1BRH3

U mnie widzę to tak jakby akcelerometr mi al za mała czułość i nie łapie wszystkich kroków. Coś policzy ale nie wszystko. No i też stąd wynika, że  co chwilę pojawia się info o braku aktywności pomimo że wstaję, chodzę.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na dziś jest to najnowsza wersja co do powiadonień może ktoś Ci pomoże.

0 Like
zygielsky
First Poster
Opcje

Nie chce zaczynać nowego wątku ale też pojawił mi się od dwóch dni ten sam problem. Kroki są naliczane z opóźnieniem albo wcale. Przywracłem zegarek do ustawień fabrycznych jak również reinstalowałem aplikację na telefonie.  Aktualnie na zegarku zainstalowane jest aktualne oprogramowanie  R810XXU1BSA4.  Najdziwniejsze w tym jest to że problem pojawił się jak zaktualizowałem telefon do androida 9.  Macie może jakiś pomysł jak to rozwiązać? Dodam że wcześniej kroki były naliczane poprawnie i bez opóźnień. 

0 Like