Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch źle liczy kroki

(Temat utworzony: 08-10-2018 08:33 AM)
7891 Wyświetlenia
Matis333
Journeyman
Opcje

Witam.

Używam Galaxy Watch dwa dni i od razu widzę, że ma problem z liczeniem kroków. Wcześniej miałem Gear s3 i wszystko było jak trzeba. W tym momencie zegarek wskazuje mi połowę tego co zawsze. Bywa że chodzę po mieszkaniu i zrobię około 50 kroków z czego zegarek policzy 14. W telefonie mam prawie dwa razy więcej kroków niz na zegarku. Gear s3 i telefon miały podobne wskazania.

Ktoś ma to samo? To problem sprzętowy czy może softu? 

Pozdrawiam.

0 Like
30 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Daniel8824 @Zuzuzuz Przede wszystkim trzeba być świadomym, że zegarek nie liczy kroków, a daje ich pewne przybliżenie, biorąc pod uwagę dane z pokładowych czujników. Wstrząsy, kierunek, przyśpieszenie... Na podstawie tych danych wylicza on pewną przybliżoną ilość. Jeżeli w trakcie poruszania się zrobisz dziwny krok, potkniesz się, podskoczysz, zatrzęsiesz nadgarstkiem, bo akurat dłubałeś w uchu - te wszystkie czynności będą miały wpływ na zakłamanie wyniku. Warto robić sobie porównanie ilości kroków na zegarku, z ilością kroków na zegarku po przebyciu tej samej trasy (raz mając tylko zegarek, a raz tylko telefon). Jeżeli rezultaty są znacząco rozbieżne, warto dopiero wtedy rozważyć wykonanie twardego resetu zegarka, a ostatecznie jego serwisowanie.

0 Like