Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ja sprawdzić czy zegarek jest oryginalny

(Temat utworzony: 30-04-2019 03:30 PM)
6933 Wyświetlenia
mh23
Student
Opcje

Witam,
Kupiłem zegarek galaxy 46 mm Na Allegro . Dostałem rachunek i okazuje się że dostawcą jest jakaś firma z Hong Kongu. Sprzedający zarejestrowany w Polsce. Moje obawy czy zegarek jest oryginalny jak to sprawdzić ???? gwarancji udziela sprzedający.

Dziękuje za jakąkolwiek podpowiedź dodam że to mój pierwszy smart. 

25 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mh23  Można sprawdzić po numerze seryjnym, który należy podać dzwoniąc na infolinie i wtedy sprawdzą.

https://www.samsung.com/pl/info/contactus/#none

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mh23, Możliwe, że sprzęt nie pochodzi z polskiej dystrubucji. Tak jak napisał @PrzemekM, najlepiej i najłatwiej będzie zapytać support Samsunga, który ustali po numerze seryjnym pochodzenie zegarka.

Można też sprawdzić kod CSC oprogramowania w ten sposób.

@Damian K  napisał(a):

1. Wejdź w Ustawienia > O zegarku

2. 5x klik na numer seryjny

3. Z klawiatury wpisz *#9900#

4. Wybierz Run LOG_DUMP

5. Po zakończeniu procesu wybierz Extract LOG_DUMP

6. Logi znajdziesz w menadżerze plików w folderze Pictures/Watch.

7. Kopiujesz archiwum na komputer, rozpakowujesz i otwierasz w notatniku plik "dump_sysyemstate_.log".

8. W nim szukasz linijki z tekstem "sales_code"

W zegarku z polskiej dystrubucji powinno być "tizenboot.sales_code=XEO".

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013  Ciekawe o tym sposobie nie wiedziałem. 

0 Like
mh23
Student
Opcje
Dzięki za podpowiedź
Andrzej_Ch
Apprentice
Opcje

Super. Pomogłeś mi rozwiązać problem. Na infolinii Samsunga nie do końca wiedzieli skąd pochodzi zakupiony w RTVEuroAGD smartfon jak im podałem dane po numerze seryjnym. Na początku twierdzili że coś jest nie tak z numerem a później otrzymałem informację że chyba to polska dystrybucja (jednak charakter i specyfika głosu nie przekonały mnie jednoznacznie).

Jeszcze jedno, nie proponuję w żadnym wypadku zakupów tego zegarka w Empiku. Cena zachęca, ale to edycja rumuńska.

jakub1313
Journeyman
Opcje
Jak przez internet lub ktoś może sprawdzić mi czy damy zegarek jest oryginalny ? Imei mam ale nie wiema jak to sprawdzic przez neta ?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jakub1313  Witam

Najlepiej skontaktować się z infolinią i podać numery

https://www.samsung.com/pl/support/livechat/ 

jakub1313
Journeyman
Opcje
Dzięki 😄
0 Like
jakub1313
Journeyman
Opcje
Jak przez internet lub ktoś może sprawdzić mi czy damy zegarek jest oryginalny ? Jakie dokładnie wyglądają numery seryjne w zegarkach jeśli ktoś ma ? 
0 Like