Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 5 Pro - nie działa roaming

(Temat utworzony: 18-11-2024 11:29 AM)
157 Wyświetlenia
Kabii
Apprentice
Opcje
Cześć,

Przy okazji wizyty za granicą w UE, zauważyłem że zegarek nie łączy się z siecią danego kraju. Telefon jak najbardziej.
Sprawdzałem w zegarku; roaming włączony. Wybór sieci automatyczny.
Próbowałem przełączyć na ręczny i polaczyc się z dowolna siecią w zasięgu, niestety nie łączy się, ale sieci pokazuje że znalazł.
W efekcie są dostępne tylko połączenia sos.
W polsce nie ma problemu z łączeniem się z siecią. 

Czy mógłbym prosić o rady co jeszcze mogę sprawdzić aby rozwiązać problem.
0 Like
6 Odpowiedzi
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
U niektórych operatorów karty esim z tym samym numerem nie działają w roamingu, mam tak w.orqnge flex
0 Like
Kabii
Apprentice
Opcje

Cześć,

Ostatnio byłem za granicą w UE i niestety gdy przełącze zegarek w trybie GSM (nie bluetooth) to zegarek nie działa poprawnie z lokalną siecią gsm. Tzn, pokazuje zasieg sieci ale jest informacja "tylko połączenia alarmowe".

Roaming jest włączony, wybór sieci automatyczny, transfer danych aktywny.

Nawet jeśli ręcznie wybiorę sieć to po połączeniu z nią, są dostępne tylko połączenia alarmowe.

Telefon w tym czasie normalnie działa w roamingu.

Podpowiecie co może być nie tak.

Dzięki z góry

0 Like
Kabii
Apprentice
Opcje
No właśnie również jestem w Orange. Próbowałeś to rozwiązać?
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Nie bo nie działa, informowała sieć jak konfigurowałem esim
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Kabii Niektóre karty e-sim (nawet duża ich ilość) niestety nie działa z zagranicznymi sieciami.

0 Like
Kabii
Apprentice
Opcje
Rozmawiałem z Orange. Jeżeli masz jedną kartę eSim do numeru to będzie normalnie działać. Natomiast problemem są karty Extra eSim - czyli druga do tego samego numeru telefonu, np. żeby miec w zegarku. Jak to powiedział Konsultant, jest to rozwiązanie które wprowadziła Polska i tylko Polska... inne kraje nie. Stąd cały ambaras. Nie przeskoczymy póki co tematu