07-05-2019 11:19 PM
Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem Gear S3
frontier i irytuje mnie to, że tydzień w kalendarzu rozpoczyna się od niedzieli, a nie od poniedziałku.
W zegarku strefa czasowa, data, godzina są ustawione prawidłowo.
Zegarek połączony jest z Iphone 7 i synchronizacja działa wzorowo. W telefonie tydzień rozpoczyna się poniedziałkiem.
Czy jest jakaś możliwość zmiany ustawień kalendarza w zegarku?
08-05-2019 06:55 AM
@ArturPL Cześć.
Sprawdź czy na pewno masz odpowiednio ustawiony kalendarz w Iphonie.
Wejdź na telefonie w Ustawienia> Ogólne> Międzynarodowe> Format regionu.
08-05-2019 08:57 PM
W ustawieniach telefonu mam ustawiony region na Polskę, kalendarz gregoriański, strefę czasową na Warszawę i darę oraz czas na auto od początku jak go użytkuję.
W kalendarzu w telefonie tydzień zaczyna się poniedziałekiem co także mam ustawione. Telefon posiada wszystkie aktualizacje.
Nie wiem w ogóle gdzie i jak się za to zabrać. Kolega ma identycznego Samsunga i u niego w kalendarzu tydzień zaczyna się od poniedziałku.
08-05-2019 09:43 PM
@ArturPL dziwna sprawa, bo zegarek ustawienia kalendarza pobiera z telefonu. Nie ma możliwości ich zmiany z poziomu zegarka. Pytanie, czy prawidłowo pobrał wydarzenia z kalendarza w telefonie?
10-05-2019 09:02 PM
Wyłączyłem zegarek i ustawiłem w telefonie na niedzielę. Włączyłem zegarek by się zsynchronizował. Kalendarz w zegarku pokazywał od niedzieli.
wyłączyłem zegarek i w telefonie zmieniłem z powrotem na poniedziałek. Włączyłem telefon i nadal do samo.
11-05-2019 11:22 AM
Cześć @ArturPL,
Gdzie kupiłeś zegarek? Może jest zainstalowanie oprogramowanie kierowane na inny region. Mogę sprawdzić kraj pochodzenia, jeśli wyślesz mi na PW numer seryjny.
24-05-2019 03:56 AM
25-05-2019 12:41 PM
@ArturPL, po numerze seryjnym dystrybucja Twojego zegarka wskazuje na Polskę. W połączeniu Gear s3 + telefon Samsung, pierwszy dzień tygodnia w kalendarzu w zegarku zmienia się zależnie od ustawienia w aplikacji w telefonie. W samym zegarku nie ma opcji, które pozwalają przeprowadzić modyfikację.
Na jednym z forów znalazłem, że należy zmienić język w telefonie z English(US) to English(UK). Możesz pokombinować. Ewentualnie zresetować aplikacje "Kalendarz" w telefonie lub całe połączenie.
Fajnie, gdyby wypowiedział się jeszcze ktoś z telefonem iPhone i zegarkiem Samsung. Moim zdaniem kwestia leży gdzieś po stronie ustawień w telefonie, jednak nie mam iPhone, żeby to sprawdzić.