Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gear S3 frontier - kalendarz

(Temat utworzony: 07-05-2019 11:19 PM)
787 Wyświetlenia
ArturPL
First Poster
Opcje

Witam,

Od niedawna jestem posiadaczem Gear S3

frontier i irytuje mnie to, że tydzień w kalendarzu rozpoczyna się od niedzieli, a nie od poniedziałku.

W zegarku strefa czasowa, data, godzina są ustawione prawidłowo.

Zegarek połączony jest z Iphone 7 i synchronizacja działa wzorowo. W telefonie tydzień rozpoczyna się poniedziałkiem.

Czy jest jakaś możliwość zmiany ustawień kalendarza w zegarku?

0 Like
7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ArturPL  Cześć. 

Sprawdź czy na pewno masz odpowiednio ustawiony kalendarz w Iphonie.

Wejdź na telefonie w   Ustawienia> Ogólne> Międzynarodowe> Format regionu.

ArturPL
First Poster
Opcje

W ustawieniach telefonu mam ustawiony region na Polskę, kalendarz gregoriański, strefę czasową na Warszawę i darę oraz czas na auto od początku jak go użytkuję.

W kalendarzu w telefonie tydzień zaczyna się poniedziałekiem co także mam ustawione. Telefon posiada wszystkie aktualizacje.

Nie wiem w ogóle gdzie i jak się za to zabrać. Kolega ma identycznego Samsunga i u niego w kalendarzu tydzień zaczyna się od poniedziałku.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@ArturPL dziwna sprawa, bo zegarek ustawienia kalendarza pobiera z telefonu. Nie ma możliwości ich zmiany z poziomu zegarka. Pytanie, czy prawidłowo pobrał wydarzenia z kalendarza w telefonie?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
ArturPL
First Poster
Opcje

Wyłączyłem zegarek i ustawiłem w telefonie na niedzielę. Włączyłem zegarek by się zsynchronizował. Kalendarz w zegarku pokazywał od niedzieli.

wyłączyłem zegarek i w telefonie zmieniłem z powrotem na poniedziałek. Włączyłem telefon i nadal do samo.

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @ArturPL,

Gdzie kupiłeś zegarek? Może jest zainstalowanie oprogramowanie kierowane na inny region. Mogę sprawdzić kraj pochodzenia, jeśli wyślesz mi na PW numer seryjny.

0 Like
ArturPL
First Poster
Opcje
R5AM202DZ7X Kupiony w MediaExpert w PL... będę bardzo wdzięczny :smiling-face:
0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@ArturPL, po numerze seryjnym dystrybucja Twojego zegarka wskazuje na Polskę. W połączeniu Gear s3 + telefon Samsung, pierwszy dzień tygodnia w kalendarzu w zegarku zmienia się zależnie od ustawienia w aplikacji w telefonie. W samym zegarku nie ma opcji, które pozwalają przeprowadzić modyfikację. 

Na jednym z forów znalazłem, że należy zmienić język w telefonie z English(US) to English(UK). Możesz pokombinować. Ewentualnie zresetować aplikacje "Kalendarz" w telefonie lub całe połączenie.

Fajnie, gdyby wypowiedział się jeszcze ktoś z telefonem iPhone i zegarkiem Samsung. Moim zdaniem kwestia leży gdzieś po stronie ustawień w telefonie, jednak nie mam iPhone, żeby to sprawdzić.

0 Like