Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gear S3 problem z baterią

(Temat utworzony: 24-09-2017 09:28 AM)
5756 Wyświetlenia
Treadstone00
Journeyman
Opcje

Dzień dobry. Nie wiem czy to własciwe miejsce żeby zapytać o mój problem , ale moze wskażecie mi ścieżkę co mam zrobić dalej. Mianowicie odkąd zmieniłem mój telefon na note 8 bateria w zegarku geat s3 fronier nie wytrzymuje nawet jednego dnia. Czytałem amerykańskie forum Samsunga i widzę że problem dotyczy również telefonu S8+. Według Gear Manaera najwięcej energii złużywa tarcza zegarka.  Mam ustawioną czarną tarczę. Podobny problem opisuje jeszcze jeden użytkownik na forum androida. Zegarek został  zresetowany i ponownie sparowany z telefonem ale nic to nie dał. Czy wiecie o tym problemie ? Kiedy i jak zostanie on rozwiazany ?

Pomogłem - podziękuj dając kudo :smiling-face:
0 Like
11 Odpowiedzi
KonradN
Voyager
Opcje
Czołem Treadstone00. W tej sytuacji proszę o przesłanie danych oprogramowania zegarka widocznych w menu ustawień oraz danych telefonu widocznych po wpisaniu kodu *#1234# i przesłanie ich poprzez formularz mailowy lub aplikację Samsung Members. Po tym nasi specjaliśmy zajmujący się rozwojem oprogramowania zajmą się opisaną przez Ciebie sprawą.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Treadstone00
Journeyman
Opcje
Dziękuję. Wysłałem zgłoszenie przez Samsung Members. Poinformuję o tym jak mój problem zostanie rozwiązany. Czy wiesz może KonradN kiedy pokaże się Tizen 3 na Gear S3 ?
0 Like
Dziobak
Student
Opcje

Witam, 

Mam dokładnie ten sam problem tylko ze z mój zegarek współpracuje z Galaxy s6.

Zegarek naładowany o 18 o godzinie 8 następnego dnia ma 18% baterii. Należy przy tym zaznaczyć że leżał na stoliku 10h. Czy jest to podstawa do reklamacji? Zegarek kupilem 4 miesiace temu i przyznam szczerze że nie mam ochoty wychodzić wszędzie z ładowarką do zegarka....  Nie pomogły factory resety, zmniejszenie jasności, odinstalowanie wszystkich aplikacji, zmiana tarczy na najprostszą czarną, wyłączenie lokalizacji i WiFi. W sumie to właściwie wszystkie funkcje smart są wyłączone.. Tylko chyba nie tak powinno to wyglądać w smartwatch 

0 Like
Treadstone00
Journeyman
Opcje

Ja swój zegarek oddałem na serwis. z tym że był na tym serwisie dwa razy. Najpierw wymienili mi baterię co ooczywiście nie rozwiazało problemu.  Następnego dnia od razu odniosłem zegarek p oraz kolejny do serwisu i tyl razem wymieinili mi płytę główną. Nie wiem z czego to wynika ale najwyraźniej takie mają procedury.  To rozwązało  mój problem. Uważam że masz ten sam problem co ja. Na szczęscie serwis w miarę szybko naprawia te zegarki. U mnie dwie wizyty w serwisie zajęłuy dwa tygodnie. 

Zajrzyj na amerykanskie community Samsunga. Tam ten wątek jest dużo większy. 

Dziobak
Student
Opcje
Dzięki za informacje. Znam te wątki. dziś zrobiłem factory reset, nie przywracałem ustawień, zmieniłem tarcze i zoabczymy co będzie :smiling-face: zgodnie z zaleceniami z forów.

Pozdr
0 Like
Treadstone00
Journeyman
Opcje

Powiem szczerze że też się łudziłem że to mi pomoże :smiling-face: W pierwszym momencie myślałem że to może właśnie jakaś tarcza tak "pożera" baterię. Próbowałem praktycznie wszystkiego z tamtego forum , a koniec końców zegarek i tak wylądował na serwisie. Także nie wiem czy nie tracisz czasu. 

0 Like
Tomek608
First Poster
Opcje

Witam, też mam problem z bateria w gear s3  po połączeniu z telefonem Galaxy s8 plus może ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Tomek608 poczekaj do najnowszej aktualizacji 2ESE3, ta znacząco poprawia wydajność baterii.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Tomek608
First Poster
Opcje

Ok poczekam za aktualizacja mam nadzieję że nie długo się pojawi

0 Like