Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch - aplikacje z wysokościomierzem

(Temat utworzony: 11-10-2024 10:29 AM)
683 Wyświetlenia
Paweł-T
Explorer
Opcje

Witam, posiadam zegarek Galaxy Watch 6 Classic. Do mierzenia wysokości służy w nim aplikacja "Kompas". Jednak wysokość na niej pojawia się z dużym opóźnieniem po jej włączeniu i informacja o wysokości jest dość uboga.

Znacie może jakieś inne aplikacji z wysokościomierzami? Najlepiej jakby działały podobnie jak w starym Gear S3 (na Tizenie) gdzie można było ustawić kafelek a na nim prócz wysokości był jeszcze wykres z historią wysokości - to było idealne.

0 Like
10 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, ja korzystam z tej aplikacji https://xdaforums.com/t/app-alti-barometer-app-w-tile-auto-calibration-notifications-and-more.413644...
Wygląda jak ta na Tizena i działa podobnie. Wyłącz automatyczną kalibracje, bo nie działa ona na Galaxy Watchach. Wystarczy dobrze skalibrować co jakiś czas. W razie problemów z instalacją proszę pisać.
0 Like
Paweł-T
Explorer
Opcje

W sumie to gdyś mógł pomóc to był bym wdzięczny. Jak taki pobrany plik apk zainstalować w zegarku? jaki jest na to najłatwieszy sposób?

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wrócę do domu to napisze co i jak :smiling-face:
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jest to dość trudny proces, jednak myślę, że do zrobienia. Potrzebna aplikacja: Bugjaeger Mobile ADB - USB OTG
1. Pobieramy APK na telefon (nie instalujemy)
2. Pobieramy aplikacja Bugjaeger
3. W zegarku wchodzimy w ustawiania>inf. O oprogramowaniu> 5x klikamy w wersję oprogramowania
4. Cofamy do menu ustawień
5. W ustawieniach deweloperskich włączymy Debugowanie ADB i debugiwanie przez Wi-Fi
6. Włączamy wi-fi na zegarku i w telefonie (muszą być połączone z tą samą siecią)
7. Na zegarku powinny się pokazać dane do połączenia (Adres IP oraz port)
8. Łączymy się z zegarkiem w aplikacji na telefonie przez naciśnięcia ikonki ,,wtyczki z plusem" . Na zegarku klikamy sparuj nowe urządzenie tam powinien być kod do połączenia.
9. Przechodzimy do packages w aplikacji na telefonie
10. Klikamy ,,+"
11. Instalacja powinna się rozpocząć Automatyczne po wybraniu pliku APK z telefonu.
12. Czekamy do zakończenia procesu.
13. Gotowe! Aplikacja powinna pojawić się na dole listy aplikacji.
14. Wyłączamy Debugowanie i oraz opcje programisty, tak jak je włączaliśmy.
15. W razie problemów polecam zobaczyć ten filmik: https://youtu.be/sbFAHtRN0B8?feature=shared 1728652556849.jpg1728652556867.jpg1728652556897.jpg1728652556924.jpg
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
I jak działa?
0 Like
Paweł-T
Explorer
Opcje

Niestety nie działa to dobrze. Jak chce się połączyć z zegarkiem normalnie to mam "conection filed", jak poprzez parowanie z dodatkowym kodem to niby się łączy ale to okienko połączenia nie znika. A po zaznaczeniu pliku do instalacji jest "instalation filed". Nie dziwię się bo cały czas widać "No device conected". Same opcje programisty i włączenia debugowanie robię na pewno poprawnie. Problem jest w momencie próby połączenia aplikacją... 

0 Like
Paweł-T
Explorer
Opcje

Pomogło jak wyłączyłem opcję "Debugowanie ADB", z włączoną nie działało. Udało się przez samo debugowanie bezprzewodowe.

Aplikacja zainstalowana. Dzięki 🙂.  Pytanie na ile poprawnie pokazuje wysokość. Porównam z kompasem, widzę że jest też kalibracja manualna.

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cieszę się, że aplikacja działa. Proszę wyłączyć automatyczną kalibracje i ręcznie skalibrować zegarek. Automatyczna kalibracja pokazuje czasem głupoty.
0 Like
Mickor
Voyager
Opcje
U mnie niestety nie chce się nawet sparować ,robię według instrukcji..
0 Like