Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch5 Pro w roamingu nie pokazuje mi poprawnej godzin

(Temat utworzony: 15-07-2023 07:16 PM)
695 Wyświetlenia
Franki91
Apprentice
Opcje

Witajcie, mam problem z Watchem5 Pro. Zegarek w roamingu nie pokazuje mi poprawnej godziny, mimo tego że jest sparowany z telefonem który godzinę pokazuje poprawnie. Jaka może być przyczyną? Zegarek z uporem pokazuje godzinę sieci macierzystej a nie lokalnej. Jakieś pomysły? 

0 Like
7 Odpowiedzi
proktor37
Voyager
Opcje
Raz mi się to zdarzyło, ponowne wyłączenie i włączenie zegarka pomogła. Uruchomił się już z właściwą godzina ( ponownie się synchronizował do tela).
Franki91
Apprentice
Opcje
No niestety nie pomaga... już niejednokrotnie restarowalem rozparowywalem cały czas to samo...
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Franki91 Spróbuj zrobić Wipe Cache zegarka. Musisz wejść w tryb recovery identycznie jak przy twardym resecie, ale zamiast opcji "Wipe Data" wybierz opcję "Wipe Cache". Podsyłam poradnik do twardego resetu - po prostu zgodnie z tym co mówię na końcu wybierz inną opcję:

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-40mm/

0 Like
Franki91
Apprentice
Opcje
Ok poszukam bo ten sposób z linku na watch 5 nie chce wejść w tryb recovery. Albo coś robię źle.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Franki91 Jeżeli znasz trochę angielski, to podpatrz to wideo:

https://www.youtube.com/watch?v=24gkYZ7H0xk

0 Like
MaWoj
First Poster
Opcje
Trochę nad tym siedziałam, bo na starym zegarku active miałam dokładnie te sama sytuację. W telefonie pokazuje na lokalna i macierzysta ok, a na zegarku czas tak jakby w obu miejscach byla ta sama godzina 😬. Pomogło ustawienie w TELEFONIE -> czas i data, WYLACZENIE AUTOMATYCZNEJ STREFY i wyłączenie AUTOMATYCZNEJ daty i godziny. Godzine lokalna ustawilam ręcznie i ustawilam różnice czasu wg UTC (ręcznie wybór z listy roznicy czasowej, zeby sie zgadzala z faktyczna godziną). Na zegarku się samo zmienilo 😀 W telefonie i w zegarku jest ok. Prawidlowe godziny pokazuje na widgecie w telefonie i na tarczy w zegarku z obiema godzinami (lokalną i macierzystą). Sprawdz u siebie 🙂 Mam nadzieję, że pomogłam 😊
0 Like
MaWoj
First Poster
Opcje
😊20241013_234628_1000000362_1728852391.jpg
0 Like