Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy watch 4 przenoszenie plików APK do zegarka

(Temat utworzony: 15-01-2022 07:27 PM)
1474 Wyświetlenia
Janmanka
Pathfinder
Opcje
Witam jest możliwość  przeniesienie plików APK do zegarka i ich zainstalowanie chodzi mi o Messengera bo w google Play nie ma już tej aplikacji a na APK mirror jest do pobrania
9 Odpowiedzi
Yves86
Pioneer
Opcje
Popatrz na google, np pod i"nstall apk on wear os", niby są apki do tego, ale nie wypróbowane, dlatego nie powiem Ci która działa a która nie. Jeszcze jest opcja poprzez sideload
0 Like
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Witam na chwilę obecną nie ma możliwości zainstalowania Messengera w zegarku Galaxy Watch 4. Można jedynie odebrać powiadomienie ale nie wyślemy odpowiedzi na nią.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Janmanka  Witam

Skoro w Google Play nie ma możliwości ściągnięcia messengera to znaczy że nie ma innego też sposobu na zainstalowanie go.

Bubel25
Pathfinder
Opcje
Można mozna nawet w ten sposób można inne aplikacje instalować. O to filmik.

https://youtu.be/fVlP4RK5RCk
0 Like
_-Pytajnik-_
Journeyman
Opcje

Można to zrobić ale musisz włączyć debugowanie wifi Aby to zrobić wejdź Ustawienia > O zegarku > info. o oprogram. > Wersja oprogramowania(kliknij 7 razy) > Cofnij do ekran. głów. Ustawień > Opcje programistyczne > Debugowanie ADB > ✔️> Debugowanie Wi-fi.

Na telefonie pobierz Easy Fire Tools i w tej aplikacji ≡ > Ustawienia > Adres IP > [podaj IP zegarka znajdziesz go pod opcją Debugowanie wi-fi w zegarku przykład: 192.168.123.45 jeśli będzie koncówka przykład: :9876 to nie pisz jej!]! > Ok > Cofnij > kliknij 🔌 > Na zegarku zatwierdź > zatwierdź w aplikacji > custom apk > select > [wybierz plik .apk] > install > poczekaj > gotowe!

WAŻNE: PO ZAKOŃCZENIU INSTALACJI WYŁĄCZ DEBUGOWANIE WI-FI i DEBUGOWANIE ADB!

0 Like
Paweł-T
Explorer
Opcje

Chcę zainstalować inną aplikację z pliku apk. Zatrzymuję się na kroku:  PaweT_0-1728644432870.png - po kliknięciu jest "Trying to connect" i po chwili "No debuging posible on..."

0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@Paweł-T Z informacji dostępnych w internecie wynika, że aplikacja Easy Fire Tools nie została przystosowana do współpracy z systemem Wear OS 4.0 lub nowszym. U mnie na Wear OS 4.0 występuje ten sam błąd co u Ciebie. Pozostaje zatem poszukać innej aplikacji.

0 Like
Paweł-T
Explorer
Opcje

Aplikacje z APK ma Wear OS można instalować za pomocą aplikacji "Bugjaeger". Udało mi się zainstalować już tak jedną aplikację, która o dziwo dobrze działa. 

Pytanie tylko czy znacie działającą wersję Messengera APK? Bo ta z MirrorApk po instalacji się nie otwiera klikając na jej ikonkę w zegarku... Tzn otwiera i od razu zamyka... 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Paweł-T O ile się nie mylę to aplikacja zegarkowa do Messengera jest już BARDZO stara - jak na standardy oprogramowania przynajmniej - i przygotowana z myślą o innych systemach operacyjnych. Nawet jeżeli jakimś cudem zainstalujesz ją na zegarku to albo zupełnie się nie otworzy, albo otworzy ale nie będzie działała.