Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Galaxy Watch - problem z BT

(Topic created on: 07-01-2019 06:06 PM)
25728 Views

I have this problem too

Tomek1975
First Poster
Options

Witam,

stałem się posiadaczem Galaxy Watch 46 i mam problem z BT.

Telefon sparowany z Huawei P10 lite.

Przez kilka dni było wszystko OKi ale od dwóch dni telefon rozłącza się i zaraz ponownie łączy z zegarkiem.

Info jakie się wyświetla to  

Galaxy Watch Plugin

Samsung Galaxy Watch

Odłączono od Galaxy Watch (OCCE)

lub

Połączono do Galaxy Watch (OCCE) przez Bluetooth

Robiłem restart zegarka i ponowną instalację apki Galaxy Wearable ale nic nie pomogło!

Co robić, jak temu zaradzić?

Pozdrawiam

Tomek

0 Likes
52 REPLIES 52
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@AnnaM_  Tak było od samego początku po sparowaniu z telefonem Huawei?

0 Likes
AnnaM_
Pioneer
Options

Tak, właściwie od początku. Ale na początku skutecznie pomogło zarządzanie energia, czyli włączenie ręcznego zarządzania w panelu baterii w telefonie. Ale teraz nic nie pomaga. Jakas masakra. 

0 Likes
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@AnnaM_  Ciężko powiedzieć po której stronie leży problem.  Ale nie ma gwarancji pełnej współpracy zegarka z telefonem innej marki niż Samsung.

0 Likes
AnnaM_
Pioneer
Options

Tak wiem. Kupowałam z pełną świadomością, ale jednak nie działanie niektórych funkcji to nie to samo co nie współpracowanie w ogóle z telefonem. Notabene przed zakupem konsultowałam możliwość współpracy z serwisem samsunga (pisałam do nich maila) i oczywiście że sprzedawca w sklepie jak również na różnych forach. Nie było to działanie idealne ale działało, a teraz poprostu mam zwykły zegarek i już!

P. S. W marcu przerzucę się na samsunga. 

0 Likes
MaciekMKS
First Poster
Options

Witam. Też borykam się z tym problemem mam Galaxy Watch activ 2 i telefon Huawei p20 lite. Zegarek notorycznie się rozłączał. Przeczytał e na tym forum opcje z baterią żeby ustawić ręcznie m niestety nie pomogło. Otworzyłem w telefonie opcje programisty i zmieniłem AVRCP 1.6. Zegarek przestał się rozłączać. 

Robert1230
Journeyman
Options

Faktycznie ręczne zarządzanie pomaga ale nie rozwiązuje problemu. Długo już testujesz po zmianie?

0 Likes
AnnaM_
Pioneer
Options

A jak otworzyć w telefonie opcje programisty? Szukam i szukam znaleźć nie mogę. Albo jestem ślepa albo to tajemna wiedza 😜

0 Likes
Robert1230
Journeyman
Options

Informacje o telefonie -> tam będzie "numer kompilacji" trzeba w niego klikać aż pojawi się komunikat " jesteś programistą". Wtedy przez "lupkę" w ustawieniach wyszukaj avrcp :winking-face:

0 Likes
AnnaM_
Pioneer
Options

Ok.... W wersję programisty dziękuję weszłam. Ale avrcp? Nie ma? Mozliwe? No nie ma? 🤣 

0 Likes
Robert1230
Journeyman
Options

Screenshot_20210213_193032_com.android.settings.jpg

  może to zalezy od wersji systemu.  Mam wersję 10 i bez problemu znalazłem a na Huawei p10 jest 8 i też tego nie widzę, ale to tylko moje przypuszczenia :winking-face:

0 Likes