07-01-2019 06:06 PM
Witam,
stałem się posiadaczem Galaxy Watch 46 i mam problem z BT.
Telefon sparowany z Huawei P10 lite.
Przez kilka dni było wszystko OKi ale od dwóch dni telefon rozłącza się i zaraz ponownie łączy z zegarkiem.
Info jakie się wyświetla to
Galaxy Watch Plugin
Samsung Galaxy Watch
Odłączono od Galaxy Watch (OCCE)
lub
Połączono do Galaxy Watch (OCCE) przez Bluetooth
Robiłem restart zegarka i ponowną instalację apki Galaxy Wearable ale nic nie pomogło!
Co robić, jak temu zaradzić?
Pozdrawiam
Tomek
07-01-2019 10:38 PM
@Tomek1975 proponuję wyczyścić pamięć i dane zarówno aplikacji jak i plugina i ponownie sparować urządzenia.
Pytanie pomocnicze. Czy przed wystąpieniem problemu nie zainstalowałeś jakiejś aplikacji mającej uprawnienia do zarządzania bluetoothem?
09-01-2019 02:51 PM
Dziękuje za sugestie. Dane i tu i tu wyczyszczone. Problem nadal istnieje. Z niewiadomego powodu zegarek rozłącza się i kilka razy z rzędu próbuje nawiązać połączenie. Po kilku próbach mu się to udaje ale za jakiś czas (1-2h) znów się rozłącza i "rytuał" się powtarza.
Nie instalowałem żadnej apki mającej uprawnienia do zarządzania bt.
Pytanie kolejne.
Czy jeśli oddalę się od telefonu z zegarkiem na ręku i połaczenie zostanie zerwane to kiedy powrócę do tel. zegarek powinnien automatycznie połaczyć się z tel?
09-01-2019 04:34 PM — edytowano 09-01-2019 04:34 PM
@Tomek1975 napisał(a):
Pytanie kolejne.Czy jeśli oddalę się od telefonu z zegarkiem na ręku i połaczenie zostanie zerwane to kiedy powrócę do tel. zegarek powinnien automatycznie połaczyć się z tel?
Tak. Powinien się ponownie automatycznie połączyć.
09-01-2019 05:35 PM
@Tomek1975 wszystko wskazuje na problem po stronie telefonu. Niestety nie mam Huawei i trudno mi jest sprawdzić jego ustawienia. 😞
09-01-2019 06:58 PM
Szewcu co m sprawdzić w ustawieniach? Napisz proszę to poszukam.
09-01-2019 07:07 PM
Nie znam tego telefonu, więc nie będę zgadywał, wymyślał. Ciężko gdybać, gdy się nie zna urządzenia. 😞
10-01-2019 12:01 PM — edytowano 10-01-2019 12:03 PM
Hej @Tomek1975, może masz inny telefon, aby zweryfikować, czy usterka leży po stronie telefonu, czy zegarka?
Po stronie telefonu proponuje, żebyś wyczyścił pamieć cache z poziomu recovery mode wybierając "Wipe cache partition". Poszukaj w internecie instrukcji jak wejść w recovery mode w telefonie Huawei. Dodatkowo w Samsungach jest opcja "Resetuj ustawienia sieciowe", czasem pomaga przy problemach z bluetooth/wifi, sprawdź czy w Twoim telefonie również jest coś takiego.
Odnośnie do zegarka, jeśli hard reset robiłeś z poziomu ustawień, ponów tym razem przez tryb rebooting, instrukcja w formie video tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=dS06GfiPU0Y
Następnie odinstaluj i zainstaluj Galaxy Wearable i Galaxy Watch PlugIN i ponów parowanie.
27-05-2019 10:29 AM
Koledzy aja miałem Samsunga j7 i wszystko działało bez problemu a teraz po przesiadce na a50 zegarek co chwilę się rozlacza i łączy 😕. Co ciekawe zauważyłem że tak dzieje się tylko kiedy jestem w zasięgu sieci wifi😕 kiedy korzystam z sieci komórkowej lub mam wyłączone Bluetooth wszystko działa dobrze
27-05-2019 10:36 AM
@Djgrzybu wyłącz w zegarku wifi i połącz na sztywno po BT.