11-11-2018 05:18 PM
Po dwumiesięcznym użytkowaniu zegarka Galaxy Watch, występuje problem z pulsometrem oraz wysokościomierzem i ciśnieniomierzem :
- zielona dioda pulsometru cały czas miga, brak odczytu wartości pulsu. Po restarcie zegarka nie miga, przy próbie pomiaru pulsu zaczyna migać i nie gaśnie. Na zegarku wyświetla się komunikat „Błąd pomiaru pulsu. Spróbuj ponownie.”
- brak danych nt. snu ze względu na usterkę pulsometru
Zegarek został ponownie uruchomiony, przywrócono zegarek także do ustawień fabrycznych, co nic nie dało.
- jak pulsometr działał, często zrywał pomiar ciągły, po kilku minutach ćwiczeń.
- całkowity brak wskazań wysokościomierza oraz barometru
- niezwykle delikatna ciemna farba na pierścieniu zegarka. Pomimo normalnego użytkowania, delikatnie ściera się na górnej krawędzi pierścienia, np. nawet od ocierania pościeli w nocy, śpiąc z założonym zegarkiem. Takie coś nie powinno mieć miejsca!
Skontaktowałem się ze sklepem w celu wymiany z tytułu rękojmi.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
10-12-2018 09:43 AM
Witajcie,
Otrzymałem zegarek. 2 tygodnie w serwisie, wymieniono:
- płytę główną z baterią i czujnikiem tętna
- tylną część obudowy (zegarek dostałem z oryginalną folią zabezpieczającą czujnik tętna)
Serwis stwierdził, że ślady na pierścieniu obrotowym wystąpiły od normalnego użytkowania, co świadczy jednak o delikatności powłoki. W każdym razie, jest dobrze - pomiary działają.
12-11-2018 01:45 PM
Cześć @Tribunal
Biorąc pod uwagę złożoność obserwowanych przez Ciebie symptomów, to warto byłoby skonsultować stan techniczny sprzętu z technikami serwisowymi Samsung. Jednak decydując się na skorzystanie z uprawnień wynikających z rękojmi, to powołujesz się na odpowiedzialność sprzedawcy.
Gdybyś zdecydował się skorzystać z gwarancji Producenta, to listę autoryzowanych serwisów znajdziesz na tej stronie.
22-11-2018 01:56 PM — edytowano 22-11-2018 01:58 PM
Witajcie,
Ze względu na częste ostatnio występowanie problemów zbliżonych do zauwazonych przeze mnie, postanowiłem napisać co i jak z moim sprzętem w chwili obecnej. Zegarek aktualnie przebywa w serwisie. Nie oddałem zegarka do sklepu na zasadzie rękojmi ponieważ kurier sie po zegarek nie zgłosił że względu na błędnie przydzielone zlecenie... Bliżej i szybciej miałem do serwisu. Poinformuję Was co dalej jak dostanę sprzęt z powrotem.
24-11-2018 06:12 PM
10-12-2018 09:43 AM
Witajcie,
Otrzymałem zegarek. 2 tygodnie w serwisie, wymieniono:
- płytę główną z baterią i czujnikiem tętna
- tylną część obudowy (zegarek dostałem z oryginalną folią zabezpieczającą czujnik tętna)
Serwis stwierdził, że ślady na pierścieniu obrotowym wystąpiły od normalnego użytkowania, co świadczy jednak o delikatności powłoki. W każdym razie, jest dobrze - pomiary działają.
08-02-2021 03:52 PM
30-05-2021 05:40 PM
30-05-2021 06:19 PM
@MarcinRakowski82 Wykonaj reset według tej instrukcji: https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/gruntowny-reset-zegarka-i-galaxy-wearable-instrukcja/m-p...
14-06-2021 12:03 PM
14-06-2021 12:23 PM
@MarcinRakowski82 Dziękujemy za informacje. Świetnie że wszystko już działa poprawnie 🙂