Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch - nie działają czujniki

(Temat utworzony: 11-11-2018 05:18 PM)
13220 Wyświetlenia
Tribunal
Apprentice
Opcje

Po dwumiesięcznym użytkowaniu zegarka  Galaxy Watch, występuje problem z pulsometrem oraz wysokościomierzem i ciśnieniomierzem :

- zielona dioda pulsometru cały czas miga, brak odczytu wartości pulsu. Po restarcie zegarka nie miga, przy próbie pomiaru pulsu zaczyna migać i nie gaśnie. Na zegarku wyświetla się komunikat „Błąd pomiaru pulsu. Spróbuj ponownie.”

- brak danych nt. snu ze względu na usterkę pulsometru

Zegarek został ponownie uruchomiony, przywrócono zegarek także do ustawień fabrycznych, co nic nie dało.

- jak pulsometr działał, często zrywał pomiar ciągły, po kilku minutach ćwiczeń.

- całkowity brak wskazań wysokościomierza oraz barometru

- niezwykle delikatna ciemna farba na pierścieniu zegarka. Pomimo normalnego użytkowania, delikatnie ściera się na górnej krawędzi pierścienia, np. nawet od ocierania pościeli w nocy, śpiąc z założonym zegarkiem. Takie coś nie powinno mieć miejsca!

Skontaktowałem się ze sklepem w celu wymiany z tytułu rękojmi.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Tribunal
Apprentice
Opcje

Witajcie,

Otrzymałem zegarek. 2 tygodnie w serwisie, wymieniono:

- płytę główną z baterią i czujnikiem tętna

- tylną część obudowy (zegarek dostałem z oryginalną folią zabezpieczającą czujnik tętna)

Serwis stwierdził, że ślady na pierścieniu obrotowym wystąpiły od normalnego użytkowania, co świadczy jednak o delikatności powłoki. W każdym razie, jest dobrze - pomiary działają.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
showmeyour__
Voyager
Opcje

Cześć @Tribunal

Biorąc pod uwagę złożoność obserwowanych przez Ciebie symptomów, to warto byłoby skonsultować stan techniczny sprzętu z technikami serwisowymi Samsung. Jednak decydując się na skorzystanie z uprawnień wynikających z rękojmi, to powołujesz się na odpowiedzialność sprzedawcy.

Gdybyś zdecydował się skorzystać z gwarancji Producenta, to listę autoryzowanych serwisów znajdziesz na tej stronie

0 Like
Tribunal
Apprentice
Opcje

Witajcie, 

Ze względu na częste ostatnio występowanie problemów zbliżonych do zauwazonych przeze mnie, postanowiłem napisać co i jak z moim sprzętem w chwili obecnej. Zegarek aktualnie przebywa w serwisie. Nie oddałem zegarka do sklepu na zasadzie rękojmi ponieważ kurier sie po zegarek nie zgłosił że względu na błędnie przydzielone zlecenie... Bliżej i szybciej miałem do serwisu. Poinformuję Was co dalej jak dostanę sprzęt z powrotem. 

0 Like
Tribunal
Apprentice
Opcje
Dziś dzwonili z serwisu, dot. ścierającej się farby na pierścieniu. Naprawa możliwa wyłącznie odpłatnie, wymiana pierścienia około 250 złotych... Zobaczymy co dalej.
0 Like
Rozwiązanie
Tribunal
Apprentice
Opcje

Witajcie,

Otrzymałem zegarek. 2 tygodnie w serwisie, wymieniono:

- płytę główną z baterią i czujnikiem tętna

- tylną część obudowy (zegarek dostałem z oryginalną folią zabezpieczającą czujnik tętna)

Serwis stwierdził, że ślady na pierścieniu obrotowym wystąpiły od normalnego użytkowania, co świadczy jednak o delikatności powłoki. W każdym razie, jest dobrze - pomiary działają.

Katarzyna123
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem z czujnikiem. Po miesiącu nie działa. Ciągle się wyłącza Czas na serwis.
MarcinRakowski82
Explorer
Opcje
To samo. Zegarek nie wykrywa, że jest założony, przez co nie przychodzą powiadomienia. Wariuje też pulsometr
MarcinRakowski82
Explorer
Opcje
Wracam z informacją. Oddali mi zegarek. "Wymieniono elementy obudowy". Cokolwiek to znaczy, zegarek wydaje się działać poprawnie.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinRakowski82  Dziękujemy za informacje.  Świetnie że wszystko już działa poprawnie 🙂