04-07-2020 12:14 PM — edytowano 04-07-2020 12:16 PM
Witam , mam mały problem a mianowicie nie wyświetlają mi się powiadomienia z whatsapp , nie wiem dlaczego , zegarek mam od niedawna może jakieś 5 dni i w sumie dopiero go poznaje . Zegarek galaxy watch sparowany z iPhonem xs. Może rozwiejecie moje wątpliwości:
1. Czy aplikacje które mam zainstalowane na telefonie wszystkie powinny wysyłać powiadomienia na watcha ?
2. Napisze ze odinstalowałam i zainstalowałam od nowa aplikacje galaxy watch werable czy powinnam mieć jeszcze jakieś aplikacje docelowo doinstalowane ??
3. Od nowa polaczylam zegarek z telefonem przez bluetooth
4. Powiadomienia SMS , telefon normalnie działa.
5. resetowałam także zegarek do ustawień początkowych
6. nie robiłam tylko hard reset.
Powiadomienia w telefonie mam tak ustawione jak na załączonym screenie 1 zablokowana aplikacja to App Store nic więcej. Dodam jeszcze ze zegarek ma esim i jest w sieci Orange. Proszę pomóżcie jeżeli możecie i dziękuje.
07-10-2022 09:33 AM
07-10-2022 09:40 AM
@AnnaM_ Dzień dobry
Temat już był poruszany na forum. Na moim zegarku powiadomienie o połączeniach WhatsApp również nie działa.
07-10-2022 09:52 AM
30-10-2022 08:45 PM
Posiadam dwa zegarki Samsung Gear 3 & Active Watch - Na żadnym z nich nie otrzymuję powiadomień telefonicznych na whatsappie. Wiadomości otrzymuję normalnie. Co ciekawe po nieodebranym połączeniu na Whatsappie, otrzymuję powiadomienie że mam nieodebrane połączenie. Czy ktoś znalazł przyczynę?
31-10-2022 07:10 PM
@TheSameHej! Z tego co widzę, na zegarkach z systemem Tizen nie da się odbierać połączeń z WhatsAppa. Funkcja taka wejdzie najprawdopodobniej dla zegarków z systemem WearOS 3, ponieważ META - właściciel aplikacji WhatsApp i miedzy innymi Messanger i Facebook, chce rozszerzyć funkcjonalność tej apki.
31-10-2022 07:45 PM
Znajoma posiada Galaxy Watch 4 na systemie Wear OS 3,5 i powiadomienia połączeń na WhatsAppie są odbierane, choć np: Skype już znów nie. Pytanie więc czyja to wina: Zegarka czy konkretnej aplikacji / producenta danej appki?
Czy wg Ciebie na Tizenie może się to zmienić?
Inna kwestia: brak też powiadomień (W słuchawce telefonu czy głośniku zegarka) gdy rozmawiam przez WhatsApp.
31-10-2022 09:00 PM
@TheSame myślę że sporo zależy tutaj od aplikacji i jej optymalizacji
01-11-2022 08:43 AM
Podłączyłem pod telefon typowy, tani smartwatch "marketowy" i tam przy telefonowaniu zegarek powiadamia o połączeniu. Czy to nie wniosek że to wina naszych Samsungowskich zegarków?
08-12-2022 06:39 PM
09-12-2022 02:17 PM
@arekEm87, inne powiadomienia na zegarek dochodzą? Próbowałeś przeinstalować aplikację, uruchomiałeś na nowo zegarek i telefon?