Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch - brak powiadomień whatsapl

(Temat utworzony: 04-07-2020 12:14 PM)
9403 Wyświetlenia
Arletaa
Explorer
Opcje

Witam , mam mały problem a mianowicie nie wyświetlają mi się powiadomienia z whatsapp , nie wiem dlaczego , zegarek mam od niedawna może jakieś 5 dni i w sumie dopiero go poznaje :winking-face: . Zegarek galaxy watch sparowany z iPhonem xs. Może rozwiejecie moje wątpliwości:

1. Czy aplikacje które mam zainstalowane na telefonie wszystkie powinny wysyłać powiadomienia na watcha ?

2. Napisze ze odinstalowałam i zainstalowałam od nowa aplikacje galaxy watch werable czy powinnam mieć jeszcze jakieś aplikacje docelowo doinstalowane ?? 
3. Od nowa polaczylam zegarek z telefonem przez  bluetooth 

4. Powiadomienia SMS , telefon normalnie działa. 
5. resetowałam także zegarek do ustawień początkowych 

6. nie robiłam tylko hard reset.  
Powiadomienia w telefonie mam tak ustawione jak na załączonym screenie 1 zablokowana aplikacja to App Store nic więcej. Dodam jeszcze ze zegarek ma esim i jest w sieci Orange. Proszę pomóżcie jeżeli możecie i dziękuje.

D8A6FA6C-1B82-4FFE-A4A4-ABF61308BBAD.png

68 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arletaa  Z jakim telefonem sparowany jest zegarek?

Jeżeli z iPhonem to pewne funkcje mogą nie działać prawidłowo lub być niedostępne. 

Arletaa
Explorer
Opcje

Tak z iPhonem xs 

0 Like
spooky777
Explorer
Opcje

Ostatnio znajomy również miał taki problem z powiadomieniami z Whatsapp co się okazało problem tkwił w tym że przy łączeniu w aplikacji GALAXY WEARABLE na szybko wybierał model Galaxy Watch a nie Frontier jaki posiadał.. może też tu jest taki problem.. jednak on miał telefon Samsunga i po poprawnym ponownym połączeniu wszystkie powiadomienia zaczęły działać prawidłowo.. nie wiem czy w połączeniu z iPhone też tak to będzie wyglądać.. polecam  sprawdzić może też w tym przypadku tkwi podobny podobny 😉

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arletaa  Wejdź w iPhonie w Ustawienia i znajdź aplikacje WhatsApp.  Sprawdź czy są włączone powiadomienia.

To samo dla aplikacji Galaxy Wearable. 

20200704_145259.jpg

Arletaa
Explorer
Opcje

Tu tak akurat przy wyborze zegarka na początku wybrałam ok bo miałam różne właśnie do wybrania , i wybór został poprawnie zaznaczony galaxy watch :winking-face:

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arletaa  Czy w Galaxy Wearable na powyższym zrzucie to wszystkie widoczne dostępne ustawienia w kwestii powiadomień?

Czy jest tam widoczny spis aplikacji?

0 Like
Arletaa
Explorer
Opcje

Właśnie mam włączone wszytsko ale jak wchodzę w aplikacje galaxy werable to w aplikacjach są tylko te podstawowe co na zegarku a z mojego iPhone nie ma nic a mam sporo zainstalowanych. Być może tak jak napisałeś wcześniej ze samsung z iPhonem może nie być kompatybilny ... i niektóre aplikacje mogą nie działać tak jak trzeba a powiadomienia mam wszędzie włączone 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arletaa  Na androidzie w Galaxy Wearable wygląda to tak:Screenshot_20200704-150632_Galaxy Watch PlugIn.jpg

Arletaa
Explorer
Opcje

to coś czuje ze chyba nic się nie da zrobić jeżeli chodzi o mój zestaw bo ja mam tak... i już próbowałam naprawdę dużo sposobów , chyba wszytsko co możliwe :winking-face: 

E2044CA8-C274-405A-83D5-AC6B79C27080.png

D768734E-9982-44B9-BD76-DC85EEA0628F.png

A7499AC4-F502-460B-B8D0-335B3BC20CD4.png

I w sumie nic nie mogę zrobić 

0 Like