Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch a tatuaż

(Temat utworzony: 19-07-2022 06:54 AM)
6134 Wyświetlenia
zenonw
Journeyman
Opcje

Witam 

Mam tatuaz na ręce i widać przez to nie działa mi always on display oraz nie przychodzą powiadomienia , czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu ?

Przejdź do rozwiązania
76 Odpowiedzi
Bartek1986
Journeyman
Opcje
Witam posiadam watch 5 pro i od momentu zrobienia sobie tatuażu na dloni który chaczy o nadgarstek, to zauważyłem ze jest problem z pomiarem pulsu w czasie ćwiczeń. Czy osoby mające tatuaże tez mają z tym problem??? Moze da sie to jakos rozwiązać??? Jakieś pomysły???
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
W zegarku jest coś a la pulsoksymetr medyczny a pulsoksymetr medyczny nie będzie działał na farbowanej skórze na malowanym paznokciu brudnej spoconej skórze lub zimnej ręce Nic z tym nie zrobisz chyba że zegarek nie przylega na miejsce tatuażu tylko na gołą skórę to pomiar powinien być jak najbardziej prawidłowy ale jeżeli pod zegarkiem jest tatuaż to wyniki zawsze będą zafałszowane
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartek1986  Witam 

Tak rzeczywiście tatuaż może powodować problem z pomiarem pulsu. Było już kilka razy o tym na forum.

Bartek1986
Journeyman
Opcje
Ale lipa. To trzeba usunac tatuaż teraz w miejscu gdzie zegarek lezy😉
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Na 100% będzie powodował bo jestem ratownikiem medycznym i na przykład tipsy u kobiety lub lakier na paznokciu powoduje błędny odczyt lub prawo odczytu zimne palce lub zimne dłonie jeżeli chodzi o zegarek spocone dłonie tatuaż brud pod zegarkiem i takie inne po prostu musi być czysta sucha skóra i dobrze przylegające zegarek lub pulsoksymetr na palcu obydwa urządzenia działają na tej samej zasadzie tylko my używamy pulsoksymetru na palec a w zegarkach jest po prostu na nadgarstku. Z tym że trzeba uważać z tymi pomiarami bo nawet jak Samsung pisze jest to tylko wynik orientacyjny a zawsze każdy pomiar lub odchyłki od normy trzeba sprawdzić narzędziem profesjonalnym w sposób profesjonalny.
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
" Niektóre tatuaże mogą wpływać na dokładność i działanie sensora tętna. Użyty tusz oraz wzór i nasycenie niektórych tatuaży mogą powodować blokowanie światła z sensora, co może utrudniać uzyskanie wiarygodnych wskazań tętna. "

Nie ma na to rady, a najgorzej wypadają w pomiarze czarne tatuaże.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Nie po prostu jak ćwiczysz przełóż na drugą rękę Albo tak Obróć zegarek żeby przylegał do czystej suchej skóry i spróbuj czy ci wtedy odczyta po prostu każde ciało obce między zegarkiem a skórą a takim jest tatuaż będzie ci fałszowało wyniki lub w ogóle nie będziesz miał odczytów. A i pamiętaj bo w zegarku też to jest ważne bo sam go używam tylko akurat łącza czwórki Classica że na przykład ja założyłem sobie skórzany pasek i zegarek podczas ćwiczeń robi się luźny i wtedy też będziesz miał problem z odczytem pulsoksemetrii oraz pulsu. Na przykład jak ćwiczysz i ruszasz się cały czas to najlepiej sprawdza się tutaj oryginalny silikonowy pasek od zegarka prawidłowo założony znaczy ani nie za luźno ani nie za mocno Żeby ci krew dochodziła też nie żeby ci ręka nie nie spuchła. Bo ja ci nie piszę tego złośliwie po prostu tak jest Tak działają pulsoksymetry Po prostu mówię ci z doświadczenia.
Wodi1
Voyager
Opcje
Musisz założyć na drugą rękę i przestawić w opcjach która to ręka
0 Like
Bartek1986
Journeyman
Opcje
No tak tez o tym myślałem ale nosze na lewej bo jestem prawo reczny i mi wygodniej sterowac i zakladac no chyba ze sie naucze na prawej nosić i obslugiwac lewą ręką
maniutek79
Journeyman
Opcje
Czy watch 5 też będzie kolidować z tatuażem ???
0 Like