Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch a tatuaż

(Temat utworzony: 19-07-2022 06:54 AM)
6103 Wyświetlenia
zenonw
Journeyman
Opcje

Witam 

Mam tatuaz na ręce i widać przez to nie działa mi always on display oraz nie przychodzą powiadomienia , czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu ?

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
zenonw
Journeyman
Opcje
Oficjalna odpowiedź od Samsung : Nawiązując do wczorajszej rozmowy, przekazuję, iż Watch 4 Classic i inne Watche Galaxy mogą mieć problem z odczytem i funkcjami przy posiadaniu tatuaży.

Dzieje się tak dlatego, że działanie czujnika pod zegarkiem opiera się na wykorzystywaniu światła i jego precyzja zależy od czynników fizycznych, które wpływają na pochłanianie i odbicie światła.

Światło czujnika może nie przechodzić przez tatuaże i stąd problem z funkcjonowaniem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wraz z aktualizacją do One UI 5 Watch w zegarku pojawiła się opcja, która pozwala na wyłączenie wykrywania nadgarstka. Dzięki temu zegarek będzie zachowywał się cały czas tak, jakby był założony na nadgarstku.

Ustawienia --> Bezpiecz. i prywatn. --> wyłącz Wykrywanie nadgarstka

Screenshot_20231129_164402_settings.pngScreenshot_20231129_164406_settings.png

To ustawienie dostępne jest tylko na zegarku. Nie znajdziemy go w aplikacji Wearable.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

76 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam,
Proszę zapoznać się z wątkiem pochodzącym z anglojęzycznego forum.
Dotyczy on właśnie tej kwestii
https://eu.community.samsung.com/t5/wearables/samsung-galaxy-watch-4-if-u-have-tattoos-u-cant-wear-a...
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zenonw @W99  Tatuaż raczej nie wpływa na powiadomienia z zegarka...🤔

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ani na Always on Display, które może się zawsze wyświetlać.

@zenonw tatuaż może wpływać na funkcję, które używają sensorów, czujników do pomiaru np stresu
Przemek730714
Pioneer
Opcje
Takie same historie słyszałem o Apple Watchu, więc tutaj pewnie jest podobnie
Wodi1
Voyager
Opcje
Na nic nie wpływa. Mam i wszystko działa.
zenonw
Journeyman
Opcje

Wygląda to u mnie tak;

Smartawtcha mam od tygodnia i od początku nie działało u mnie always on display , powiadomienia czasami docierały,  przeczytałem na forum że wpływ może mieć tatuaz więc sprawdziłem i jął zegarek jest bezpośrednio na tatuazu ani powiadomienien ani always on display nie ma , jak go przesunę poza tatuaz maksymalnie w stronę dłoni wszystko działa 

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zenonw Próbowałeś zresetować zegarek do ustawień fabrycznych?

zenonw
Journeyman
Opcje
Tak nic to nie zmieniło
0 Like
zenonw
Journeyman
Opcje
Poczytałem na innych forach i wygląda na to że " ten typ tak ma " Będę się starał oddać zegarek jak będzie taka możliwość bo jak bym wiedział że tak będzie przy tatuażach to na pewno bym go nie kupił
0 Like