Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch 7 44mm lte

(Temat utworzony: 18-08-2024 07:38 PM)
484 Wyświetlenia
Mikmik22
Apprentice
Opcje
Mam kilka pytań związanych z galaxy watch 7 44mm lte. 1.Już po pierwszym naładowaniu do 100% w ustawieniach baterii zniknął komunikat uczenia się wzorców korzystania i wyświetlił się czas 21;33 min pozostało. Czy 1 ładowanie to nie za mało aby zegarek nauczył się wzorców korzystania? Czy 21 godzin na baterii to nie jest za mało? 2.Podczas siedzenia pulsoksymetr cały czas wyświetla zmianę pulsu. Kiedy jednak zaczynam wykonywać jakikolwiek ruch np. chodzić, to cyfra na wyświetlaczu zaczyna migać a zmiana wartości pulsu pokazuje się z opóźnieniem zamiast na bieżąco (tak jakby zegarek miał problemy z wykryciem pulsu). To samo jest z czujnikiem stresu. Cały czas pokazuje minimalną wartość (jest na zielono). Kiedy tylko wstanę i zrobię kilka kroków nagle rośnie do maksymalnej wartości i jest tak cały czas dopóki nie jestem w spoczynku. 3.Wykresy poziomu natlenienia we krwi podczas snu oraz puls wyświetlają luki w odczytach od czasu do czasu mimo że zegarek dobrze przylega do skóry. Czy tak powinien działać ten zegarek?
0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mikmik22  Dzień Dobry

To, że nie widzi Pana komunikatu, nie jest informacją, że zegarek nie uczy się korzystania z niego przez użytkownika. Zegarek nie jest urządzeniem medycznym, zatem jego wyniki mogą nie być na tyle precyzyjne, dodatkowo ruch ręki przy pomiarach zawsze będzie je utrudniał.

Podczas siedzenia pulsoksymetr cały czas wyświetla zmianę pulsu > najwyraźniej urządzenie wykrywa zmiany.

"Kiedy jednak zaczynam wykonywać jakikolwiek ruch np. chodzić, to cyfra na wyświetlaczu zaczyna migać a zmiana wartości pulsu pokazuje się z opóźnieniem zamiast na bieżąco" > może Pan przesłać raport o błędach, 
Galaxy Wearable > 3 kreski > ustawienia > kontakt z nami > raporty o błędach > wybrać kategorię > opisać problem oraz przesłać dane raportu systemu > wysłać.

Mikmik22
Apprentice
Opcje
A jeżeli chodzi o pomiar stresu i wykresy natlenienia krwi podczas snu to jest to normalne?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mikmik22, Luki w wykresach są normalne. Może się zdarzyć, że podczas snu ręka ułoży Ci się tak, że zegarek nie będzie odpowiednio przylegał. Poniżej przykładowy wykres z lukami z Watch Ultra.

Watch UltraWatch Ultra

0 Like
Mikmik22
Apprentice
Opcje
Wykres stresu mimo że wcale nie byłem zestresowany 1724074502472_1724074502454_0.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Mikmik22 "Stres" jest wyznaczony jako nagły i znaczący skok pewnych wskaźników (jak tętno) i porównując wynik z tym co jest standardowo wyznaczany jest poziom "zestresowania". Wynik może być zafałszowany, jeżeli przykłądowo poddasz się nagłemu, krótkotrwałemu wysiłkowi fizycznemu.

Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Wykres stresu to nic innego jak zmiany pulsu w określonym odcinku czasu. Im bardziej gwałtowna zmiana pulsu (a raczej jego odczytu) tym większy stress Ci pokaże. A co do natlenienia to ogólnie w samsungu to trochę nieporozumienie jest. Ja na swoim gw5 pro żeby zmierzyć natlenienie muszę minimum 5 razy próbować i może raz się uda. Oczywiście zgłaszałem ale to nic nie daje. Zegarek jest tu bardzo wybredny. A co do odczytu pulsu to rzeczywiście dziwnie to działa. Daj mu chwilę może się się unormuje. Ja też czasami miałem zacięcia czujnika pulsu ale po czasie znikały i działał normalnie
0 Like
Mikmik22
Apprentice
Opcje
Jeżeli chodzi o puls to problem dokładnie opisany jest w tym poście. https://www.reddit.com/r/GalaxyWatch/comments/173yby2/galaxy_watch_doesnt_detect_heart_rate_while/
0 Like
boa65
Explorer
Opcje
Na Watch Ultra też nie ma wzorca uczenia się
0 Like