Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znajdź telefon

(Temat utworzony: 16-02-2021 11:59 AM)
1496 Wyświetlenia
rphx
Navigator
Opcje
Co z funkcją "Znajdź telefon", która ma zostać wyłączona na zegarkach od 15.03? Jakaś alternatywa? Przyznam, że to dość przydatna funkcją, lokalizuj telefon to nie to samo. 
12 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rphx, Wyszukiwanie telefonu z poziomu zegarka oraz na odwrót powinno być dalej dostępne po tej dacie. Z komunikatu wynika, że przestanie działać funkcja odpowiedzialna za wyświetlanie lokalizacji telefonu na mapie. Funkcjonalność ta powinna zostać zastąpiona usługą Smart Things Find, która pojawi się na zegarkach wraz z nadchodzącą aktualizacją.

rphx
Navigator
Opcje
dzięki, mam nadzieję, że tak zostanie.
0 Like
mojekadry
Pioneer
Opcje
no chyba nie bardzo. właśnie pojawiła mi się adnotacja że funkcja znajdź telefon zostanie wyłączona i zastąpiona przez lokalizuj telefon a funkcja lokalizuj telefon to właśnie pokazanie telefonu na mapie wraz z ogólną jego lokalizację A to zupełnie inna funkcja.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mojekadry, Według mnie ktoś źle przetłumaczył komunikat dotyczący wygaszenia funkcji. Zwróć uwagę na treść komunikatu wyświetlanego w zegarku oraz w aplikacji Galaxy Wearable.

Screen__20210226_121030.pngScreenshot_20210226-121040_Galaxy Watch3 PlugIn.jpg

mojekadry
Pioneer
Opcje
No i właśnie masz jak byk napisane że funkcja znajdź telefon zostanie wyłączona a pozostanie funkcja lokalizuj telefon A jak działa funkcja zlokalizuj telefon właśnie przed chwilą sprawdziłem i pokazuje się tylko lokalizacja telefonu na mapce No przecież bardzo jasno jest to napisane...
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mojekadry, Poczekajmy do daty wyłączenia usługi i dowiemy się jak to będzie.

mojekadry
Pioneer
Opcje
drugi komunikat widzę dopiero na Twoim screenie, ponieważ nie mam watch3 ale watch1.
A jeśli wyłączą tak istotną dla mnie funkcję to oddaję zegarek z tytułu niezgodności towaru z umową...
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Minęły dwa dni od daty podanej w komunikacie i zgodnie z moimi oczekiwaniami wyszukiwanie zegarka z poziomu telefonu i na odwrót w dalszym ciągu jest dostępne. Na zegarku zniknęła tylko funkcja odpowiedzialna za wyświetlanie lokalizacji telefonu na mapie. Wyszukiwanie i lokalizowanie zegarka odbywa się teraz za pomocą aplikacji Smart Things.

Screenshot_20210317-143436_SmartThings.jpg

Premek1988
Pathfinder
Opcje
Czy orientuje się ktoś może jak mogę skorzystać z aplikacji która jest zainstalowana w zegarku ale nie mogę zlokalizować tej ikony od aplikacji "Znajdź mój telefon" w Watch 6 Classic była po prostu niebieska ikonka z telefonem i lupą Wystarczyło ją nacisnąć i telefon nam dzwonił jak gdzieś się odłożyło i zapomniało gdzie jest😅, tutaj Ta aplikacja jest na zegarku ale nigdzie nie ma ikony i nie wiem jak tą ikonę wyciągnąć do tych wszystkich aplikacji żeby się pokazała.
0 Like