Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch 6 lte multi sim t-mobile

(Temat utworzony: 05-08-2023 06:17 AM)
3068 Wyświetlenia
russso
Journeyman
Opcje
Przesiadłem się z galaxy watch 4 classic lte na 6 classic lte i mam problem z siecią komórkową. Aktywowałem multi sim z t- mobile juz dwa razy i chodziło przez pół dnia a teraz nie chce się połączyć i jest tylko połączenia alarmowe ( nie zarejestrowano sieci) na poprzednim galaxy watch 4 nie miałem takiego problemu. Miał ktoś z Was taki problem. W czym tkwi problem?
0 Like
19 Odpowiedzi
Rakard
Explorer
Opcje
Po przeanalizowaniu wszystkiego ,specjalnie wykupiłem Esim w T-Mobile bo chciałem przetestować zegarek i stało się to z czym w ogóle nie chciałem mieć do czynienia i nie wierzyłem że Samsung zrobi to po raz kolejny swoim klientom,zegarek w trybie LTE się przegrzewa i nie można z niego korzystać , myślę że te problemy techniczne w Orange są właśnie spowodowane tą wada zegarka żeby klient nie mógł przetestować i nie odesłać w ciągu 14dni w porozumieniu z Orange . Dno totalne ,czas spojrzeć na rynek telefonów i smartwatchy trzeźwym okiem i zmienić markę...
0 Like
-Katarzyna-
Student
Opcje
Problem udało się rozwiązać. Niepotrzebny był tylko jeden krok a mianowicie usunięcie karty esim z aplikacji i próba ponownego przejścia aktywacji z nowym kodem QR. Po wygenerowaniu i przejściu całej ścieżki karta nadal wisiała w statusie: Czeka na aktywację. Po ponownym zgłoszeniu problemu, kolejnego dnia roboczego karta zmieniła status na Aktywna. informację od konsultanta otrzymałam z opóźnieniem, ale sama nie musiałam już wykonywać jakichkolwiek kroków w aplikacji. Podobno po swojej stronie usunęli błędy w aktywacji karty i tyle się dowiedziałam co było faktycznym powodem zaistniałego problemu. Przetestowałam wszystko działa. Na dole zegarka wyświetla się informacja o operatorze. Zobaczymy przy dłuższych rozmowach czy będę miała też problem z przegrzewaniem się urządzenia. Póki co bateria rozładowuje się troszkę za szybko.
Michalek123
Student
Opcje
Russo czy udało ci się rozwiązać problem, mam podobny problem, z Samsung wartch 6 classic, nie zarejestrowano w sieci. Dzięki
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Michalek123, a czy sprawdzałeś rozwiązanie podane przez @-Katarzyna-?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Michalek123
Student
Opcje
Tak jak i hard reset, który s kod QR już wygrywałem i w aplikacji Samsung wszystko aktywne działa, w zegary plan taryfowy wgrany, ale jak wchodzę wybierz automatycznie czy próbuje połączenie, wyskakuje komunikat nie zarejestrowano w sieci.
0 Like
Michalek123
Student
Opcje
Mam jeszcze jeden nowy przesłany kod QR spróbuje jeszcze raz, jeśli nie pójdzie zastanawiam się czy to nie jest problem z zegarkiem, w watch6 3 nie miałem takiego problemu.
0 Like
simon75
Navigator
Opcje

Od wczoraj walczę z multi simem w T-Mobile.
Przesiadłem się GW4 na GW6 LTE - telefon do tmobile - nowy kod QR na emaila, dodanie w telefonie i lipa.
Od wczoraj "urządzenie niezarejestrowane w sieci" i nic nie idzie z tym zrobic. Dzis tel do konsultanta - probowali dezaktywowac plan taryfowy ale jakies bledy im wyskoczyly. Czekam na nowy kod QR.
W miedzyczasie przygotowałem sobie zegarek - usunalem wszystkie aktywne plany taryfowe. Cos wiecej mogę zrobic ?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@simon75 Przede wszystkim skontaktuj się z operatorem. Bardzo możliwe, że karty e-sim w sieci T-Mobile nie działają jeszcze na najnowszych zegarkach.

0 Like
Members_2zaLCOJ
First Poster
Opcje

Same skargi i żale! Czy ktoś rozwiązał ten problem?!

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_2zaLCOJ Jaki masz problem z e-simką na swoim urządzeniu? Przyczyn, dla których nie da się wgrać e-simki na zegarek jest cała masa i bez dodatkowych informacji co dzieje się u Ciebie raczej daleko nie popłyniemy w kwestii pomocy rozwiązania problemu.

0 Like