Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch 6 lte multi sim t-mobile

(Temat utworzony: 05-08-2023 06:17 AM)
3229 Wyświetlenia
russso
Journeyman
Opcje
Przesiadłem się z galaxy watch 4 classic lte na 6 classic lte i mam problem z siecią komórkową. Aktywowałem multi sim z t- mobile juz dwa razy i chodziło przez pół dnia a teraz nie chce się połączyć i jest tylko połączenia alarmowe ( nie zarejestrowano sieci) na poprzednim galaxy watch 4 nie miałem takiego problemu. Miał ktoś z Was taki problem. W czym tkwi problem?
0 Like
21 Odpowiedzi
slawoLord
Voyager
Opcje
Ja też się przesiadłem z 4 na 6 i umnie wszytko działa tylko dzwoniłem do nich po nowy kod do aktywacji oo stary gdzieś zgubiłem. Włącz wyłącz zegarek może coś pomoże
0 Like
Rakard
Explorer
Opcje
Mam dokładnie ten sam problem tylko w Orange więc chyba będzie to wina zegarka
PatrykF
Expert
Opcje

@russso @Rakard Najlepiej byłoby przywrócić ustawienia fabryczne zegarka i usunąć plan taryfowy z urządzenia i wystąpić do operatora po nowy kod QR do aktywacji i nabić go ponownie. Podsyłam instrukcję hard reset:

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-classic-46mm/

Dudzia333
First Poster
Opcje
Kod qr można aktywować tylko 1 raz
0 Like
zah00n
Pioneer
Opcje
Ja mam np taki problem ze mając GW 5 PRO, nie działają mi smsy na multiSIM w TMobile. Polaczenia wychodzace/przychodzące działają prawidlowo
0 Like
-Katarzyna-
Student
Opcje
Mam dokładnie ten sam problem z aktywacją Galaxy Watch6. Na zegarku pojawia się informacja ze dostępne są połączenia alarmowe, w apce Orange flex dodatkowa karta wyświetla się ze statusem: oczekuje na aktywację. Orange póki co rozłożył ręce i przekazał sprawę do działu technicznego. Takie rozwiązania podsuwali konsultanci: * usuwanie dodatkowej karty sim, dodawanie nowej karty, wygenerowanie nowego kodu qr,
* wyłączenie/ włączenie telefonu,
* usunięcie planu taryfowego w telefonie/zegarku,
* blokowanie w aplikacji flex karty sim i odblokowanie,
* odinstalowywanie apki flexa
żadne z ww nie dało pożądanego rezultatu. Ktoś znalazł rozwiązanie? Może pomóc?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@zah00n Masz zegarek z polskiej dystrybucji? Upewnij się, że zarówno na zegarku, jak i na telefonie masz tę samą aplikację do wiadomości - jeżeli będą się różniły, to smsy mogą nie przychodzić i się nie synchronizować.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@-Katarzyna- Jeżeli e-sim nie jest poprawnie aktywowane po stronie operatora, to niewiele jesteś w stanie zdziałać. Poczekajmy na odpowiedź działu technicznego z Orange, ewentualnie prześlij też raport o błędach poprzez Galaxy Wearable > 3 kreski u góry po lewej stronie > Ikonka zębatki > Kontakt z nami > Raporty o błędach. 

0 Like
Rakard
Explorer
Opcje
Niestety już czekam ponad tydzień na rozwiązanie tego problemu przez techników Orange, jakość ich obsługi niestety kuleje
0 Like