Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch 4 wyświetlanie godziny po wygaśnięciu ekranu

(Temat utworzony: 08-06-2022 08:01 AM)
4478 Wyświetlenia
tosiek8
First Poster
Opcje

W czasie ładowania zegarka na ekranie wyświetlana jest godzina. Po naładowaniu godzina znika. Czy istnieje możliwość aby w czasie noszenia zegarka cały czas wyświetlana była godzina po wygaśnięciu ekranu, tak jak podczas ładowania?

0 Like
16 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, aby uzyskać taki efekt istnieje możliwość ustawienia Always on Display (AOD).
Funkcja pozwala na wyświetlanie tarczy zegarka przez cały czas.

Wchodzimy -> ustawienia-> ekran -> Always on Display.

UWAGA! Funkcję należy wyłączać na noc ze względu na oszczędzenie pixeli ekranu.

Funkcja powoduje większe zużycie energii
tosiek8
First Poster
Opcje

Nie o to mi chodziło. Chodzi mi o wyświetlanie godziny po wygaśnięciu ekranu tak jak na załączonym zdjęciu

20220608_090814.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tosiek8  taki wygląd dostępny jest tylko podczas ładowania,  chyba że jakieś tarczę umożliwiają to na always on display...

tosiek8
First Poster
Opcje
Dziękuję za podpowiedź
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje
Nie wiem z jakiego powodu chcesz aby godzina była widoczna cały czas podczas noszenia. Prawdę mówiąc mnie nie przychodzi do głowy żaden dobry. Ale oczywiście to nie znaczy że nie istnieje takowy. W zasadzie wszelkie moje potrzeby ujrzenia godziny na zegarku zaspakajają opcje wybudzenia ekranu i AOD. Ale dla porządku istnieje taka możliwość 'aby godzina była widoczna cały czas podczas noszenia...'. Nazywa się to tryb zegarka i wtedy godzinę można podziwiać ponad 2 tygodnie (bez ładowania zegarka). Jeszcze na koniec taka dygresja odnośnie pojęcia 'wygaszenie' ekranu zegarka. Dla mnie ekran wygaszony to taki czarny na którym niczego nie widać w odróżnieniu od nie wygaszonego na którym coś widać.
0 Like
DariusMK
Student
Opcje

Chyba nie rozumiesz o co chodzi. AOD wyświetla ci cały czas daną tarczę co jest zbędne jak chcesz tylko sprawdzić godzinę a poza tym AOD zżera baterię. W niektórych smartwatchach jest możliwość wyświetlania tylko godziny bądź to cyfrowej bądź w analogowej formie, z niewielkim podświetleniem co znacznie obniża zużycie energii, a pozwala na szybki wgląd na godzinę a nie machanie nadgarstkiem żeby wyświetliła się tarcza. To co proponujesz powoduje wyłączenie wszystkich funkcji zegarka i wyświetlanie tylko godziny, a nie o takie rozwiązanie chodzi pytającemu. Twój sarkazm jest nie na miejscu i świadczy tylko o braku zrozumienia drugiej osoby.

DariusMK
Student
Opcje
Niestety nie ma takiej możliwości może w przyszłości po któreś aktualizacji.
0 Like
Marlena
Explorer
Opcje
Słuchajcie, poproszę o pomoc w tym, aby cały czas była wyświetlona godzina na zegarku. Nie mogę znaleźć gdzie się to ustawia. Za każdym razem muszę kliknąć w tarcze żeby pokazał się wyświetlacz.
0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Aplikacja Galaxy Wearable -> ustawienia wyświetlacza zegarka -> AoDScreenshot_20230511_214744_Galaxy Watch4 Manager.jpg