Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Własny dźwięk dzwonka w Watch4

(Temat utworzony: 09-09-2021 08:59 AM)
12393 Wyświetlenia
MiKE_81
Pioneer
Opcje

Witam, czy ktoś próbował dodać własny dźwięk bądź plik mp3 jako dźwięk połączeń przychodzących w Galaxy Watch 4? Standardowe dzwonki są fatalne a nie widzę nigdzie opcji dodania własnych plików. Wcześniej miałem model Gear S3 i tam można było to zrobić za pomocą aplikacji Custome Ringtone. 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Dymek01
Apprentice
Opcje
Spokojnie koledzy,można dodać zarówno dźwięk dzwonka jak i dźwięk powiadomień 😉 Moje dzwonki są akurat w formacie mp3,na początek pobierz ze sklepu NavExplorer i zainstaluj na telefonie oraz na zegarku.Uruchom NavExplorer I połącz się z zegarkiem,następnie poszukaj dzwonków i prześlij je do zegarka.Uruchom NavExplorer na zegarku oraz odszukaj dźwięki,skopiuj oraz wklej je do folderów notification oraz ringtones ja wkleiłem jeszcze do folderu alarms.Zrestartuj zegarek poprzez przytrzymanie przez dłuższą chwilę 2 przyciskow w zegarku jednocześnie.Po restarcie w ustawieniach zmień dźwięk dzwonka i powiadomień na własne 🙂
Screenshot_20210910_233723_settings_6015.png

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

41 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MiKE_81  Witam

Nie znalazłem takiej możliwości aby zgrać własne dźwięki jako dzwonki. 

Rozwiązanie
Dymek01
Apprentice
Opcje
Spokojnie koledzy,można dodać zarówno dźwięk dzwonka jak i dźwięk powiadomień 😉 Moje dzwonki są akurat w formacie mp3,na początek pobierz ze sklepu NavExplorer i zainstaluj na telefonie oraz na zegarku.Uruchom NavExplorer I połącz się z zegarkiem,następnie poszukaj dzwonków i prześlij je do zegarka.Uruchom NavExplorer na zegarku oraz odszukaj dźwięki,skopiuj oraz wklej je do folderów notification oraz ringtones ja wkleiłem jeszcze do folderu alarms.Zrestartuj zegarek poprzez przytrzymanie przez dłuższą chwilę 2 przyciskow w zegarku jednocześnie.Po restarcie w ustawieniach zmień dźwięk dzwonka i powiadomień na własne 🙂
Screenshot_20210910_233723_settings_6015.png
Mateusz Terlega
First Poster
Opcje

Czy  mógłbym poprosić o link do aplikacji NavExplorer

0 Like
psapkowski
Apprentice
Opcje

Faktycznie nie widzę teraz aplikacji NavExplorer w sklepie. Można skorzystać z innego explorera np.: Wear File Manager  lub myWear File Explorer . 

0 Like
Rolcia
First Poster
Opcje
Próbuje to zrobić na 5 i nie działa. Chciałabym ustawic wycinek z piosenki.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Rolcia Wejdź na zegarek i ściągnij eksplorator plików ze sklepu Play. Przykładowo Wear File Manager i myWear File explorer. Następnie przejdź na telefon i aplikację Galaxy Wearable i Ustawienia Zegarka. Następnie wybierz opcję "Zarządzaj Multimediami" (opcja nad ustawieniami ogólnymi) i powinna tam się znaleźć opcja dodania własnego utworu na zegarek.

Następnie wchodzimy w eksplorator plików i przenosimy plik z folderu Music > Galaxy Wearable do folderu Ringtones (dla dzwonków) lub Notifications (dla powiadomień).

Następnie zrestartuj zegarek i ustaw sobie wgrany dźwięk w ustawieniach powiadomień na zegarku.

MattPL
First Poster
Opcje
Po ostatniej aktualizacji niestety po każdym wyłączeniu zegarka i ponownym uruchomieniu ustawiony własny dzwonek wraca do standardowego "Beep". Ma ktoś taki sam problem?
0 Like
HooLiGaN_RaVeN
First Poster
Opcje
Mam to samo niestety
0 Like
piti82
Pathfinder
Opcje
Ja po ostatniej aktualizacji w ogole nie widzę własnych utworów w dzwonkach, mimo że są wrzucone w w Ringtones
0 Like