Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Własny dźwięk dzwonka w Watch4

(Temat utworzony: 09-09-2021 08:59 AM)
12468 Wyświetlenia
MiKE_81
Pioneer
Opcje

Witam, czy ktoś próbował dodać własny dźwięk bądź plik mp3 jako dźwięk połączeń przychodzących w Galaxy Watch 4? Standardowe dzwonki są fatalne a nie widzę nigdzie opcji dodania własnych plików. Wcześniej miałem model Gear S3 i tam można było to zrobić za pomocą aplikacji Custome Ringtone. 

Przejdź do rozwiązania
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@piti82, a co dokładnie odpisali?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Błażej
Apprentice
Opcje

Witam. Jak ustawić żeby podczas przychodzącego połączenia dzwonił i zegarek i telefon? Obecnie zegarek wibruje a telefon dzwoni chyba że mam wyciszony telefon to zegarek dzwoni. Pozdrawiam 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Błażej , Na początek sprawdź poniższe ustawienia w aplikacji Wearable

Screenshot_20230508_101335_Galaxy Watch5 Manager.jpgScreenshot_20230508_101340_Galaxy Watch5 Manager.jpg

PatrykF
Expert
Opcje

@Błażej  Sprawdź to:

Galaxy Wearable > Ustawienia zegarka > Powiadomienia > Wycisz powiadomienia w telefonie (wyłącz).

Błażej
Apprentice
Opcje

Ok dzięki za pomoc. A ostanie pytanie trochę w nie temacie. Mam blokadę zegarka z względu na dodana kartę płatniczą i czasami po np.sprawdzeniu godziny czy po wyjściu z jakiejś apki zegarek gaśnie ale po jakimś czasie znowu coś sprawdzam i nie jest zablokowany i nie wymaga kodu czy symbolu. A zdarza się nawet że chce sprawdzić godzinę a jest zablokowany i muszę pierw go odblokować żeby nawet sprawdzić godzinę 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Błażej , Sprawdzenie godziny nie powinno wymagać odblokowania ekranu. Ogólnie to zegarek po założeniu i odblokowaniu nie powinien ponownie się blokować, o ile nie traci kontaktu ze skórą. Warto sprawdzić poprawność zapięcia i czystość czujników.

0 Like
Błażej
Apprentice
Opcje

Chodzi o blokadę ekranu po każdym wygaszeniu ekranu powinien się zablokować tylko że nie zawsze tak się dzieje jak by łapał zawieche i zdarza się że chce spojrzeć na godzinę a wymaga najpierw odblokowania ekranu gdzie powinna pokazać się tarcza z godzina a nie odblokowanie ekranu. 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Błażej  Z tego co wiem, zegarki z serii GW4 i GW5 nie blokują się, jeżeli są na dłoni. Zablokowaniu ulegają dopiero po zdjęciu urządzenia z nadgarstka - czyli kiedy czujniki zegarka wykryją brak kontaktu ze skórą.

piti82
Pathfinder
Opcje
Przepraszamy za niedogodności związane z długim czasem oczekiwania na odpowiedź.
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami. Przekażę tę sugestię do działu rozwoju oprogramowania. Niewątpliwie wszelkie sugestie są rozpatrywane i mają wpływ na dalszy rozwój oprogramowania.
0 Like
piti82
Pathfinder
Opcje
Najnowsza aktualizacja do ONE UI 5.0 załatwiło sprawę z własnym dźwiękiem dzwonka

*Edit: nadal nie działa