Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

GW6 Classic dziwny stan baterii

(Temat utworzony: 29-03-2025 07:41 PM)
195 Wyświetlenia
Radem
Explorer
Opcje
Chciałbym zapytać czemu tak dziwnie działa bateria, mianowicie od resetu i przyuczenia deklarowany czas na jednym ładowaniu 4dni i 9 godzin. Po trzech ładowaniach chwilą zabawy w zmianę tarczy i przy kolejnym pełnym naladowani o 10 godzin mniejszy czas na jednym ładowaniu. Czy przepadkiem to jest program z ustaloną wartością ile powinien zegarek wytrzymać na jednym ładowaniu, nie ważne co robię na zegarku i czy bateria wytrzyma 2 dni czy dwie godziny ładuje ponownie i powinien być ten sam czas zadeklarowany co poprzednio a tu widać nie wolno dotykać zegarka bo chwila zabawy i bateria spadnie o 30 godzin. O co tu chodzi. Jak to możliwe. Przecież to urządzenie rzecz martwa nie myśląca, nie ustala sobie ile ma podać energi ma to zakodowane w systemie. 

Wszystko wyłączone, jedynie z czego korzystam to info o krokach godzinie i powiadomienia z messengera czy wathsapp.

12 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Czas pracy zegarka na jednym naładowaniu zależny jest również od zastosowanej tarczy. Czas pracy będzie krótszy jeśli tarcza jest jasna a szczególnie jeśli jest animowana. Najdłuższy czas pracy będzie jeśli tarcza jest czarna i statyczna.
Radem
Explorer
Opcje
Tak dokładnie masz race i uzywam czarna nie animowaną. Używam minimal watch face.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.benoitletondor.pixelminimalwatchface
0 Like
Zonniak
Hotshot
Opcje
Witam
Jeśli odczuwasz różnicę między użytkowaniem kiedyś a teraz, może to znaczyć że bateria się zużyła lub jest jakiś inny problem. Wykonaj Wipe Cache Partition. Jeśli nie zadziała musisz oddać zegarek na wymianę baterii.

[Poradnik] Jak wykonać Wipe Cache Partition na zegarku?
https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/poradnik-galaxy-watch-soft-hard-reset-i-wipe-cache-parti...

Pozdrawiam.
0 Like
Radem
Explorer
Opcje
Zegarek posiadam od 6 miesięcy, a rest do ustawień fabrycznych czy wipe cache robiłem kilku krotnie. Bateria padła by po 6 miesiącach pewnie inny problem ukryty przez samsunga.
0 Like
Zonniak
Hotshot
Opcje
@Radem Ok. Odpada. A od kiedy używasz tej aplikacji z tapetami?
0 Like
Radem
Explorer
Opcje
Aplikacji z tapetami? Nie używam takiej apki, pisałem o zmianie tarczy.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Radem Próbowałeś korzystać z innej tarczy? Może masz włączony ciągły pomiar funkcji życiowych? To, obok włączonego LTE najmocniej zużywa baterię.

0 Like
Radem
Explorer
Opcje
Tak miałem więcej tarcz tak samo, jak pisałem wyżej wszystko jest wyłączone a zegarek nie ma LTE czyli esim. Najszybciej będzie oddać go do serwisu
Pamiętam że na początku używałem wszystkiego łącznie z AOD trybem snu bo go nie ściągałem z ręki to stały deklarowany czas wynosił 2 dni I x godzin.
0 Like
Radem
Explorer
Opcje
Mały update dziś 31 marca odłączyłem ładowarkę i deklaracja 3 godziny i 17 godzin. Po 5 godzinach z włączonym oszczędzaniem energi 30% w dół. Kiedy spadała bateria przełączyłem na inną tarczę, postanowiłem zrobić wipe nic to nie dało bateria spadała jak chciała.

Wydaje mi się że oszczędzanie to odwrotność, zamiast pomagać przyśpiesza rozładowywanie lub jest jakiś ukryty proces który nie zostal pokazany w informacji o bateri. Na zdjęciu pokazuje jakie używam tarcze.1743443243589.jpg1743443243625.jpg1743443243650.jpg
0 Like