Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

GW6 Classic dziwny stan baterii

(Temat utworzony: 29-03-2025 07:41 PM)
208 Wyświetlenia
Radem
Explorer
Opcje
Chciałbym zapytać czemu tak dziwnie działa bateria, mianowicie od resetu i przyuczenia deklarowany czas na jednym ładowaniu 4dni i 9 godzin. Po trzech ładowaniach chwilą zabawy w zmianę tarczy i przy kolejnym pełnym naladowani o 10 godzin mniejszy czas na jednym ładowaniu. Czy przepadkiem to jest program z ustaloną wartością ile powinien zegarek wytrzymać na jednym ładowaniu, nie ważne co robię na zegarku i czy bateria wytrzyma 2 dni czy dwie godziny ładuje ponownie i powinien być ten sam czas zadeklarowany co poprzednio a tu widać nie wolno dotykać zegarka bo chwila zabawy i bateria spadnie o 30 godzin. O co tu chodzi. Jak to możliwe. Przecież to urządzenie rzecz martwa nie myśląca, nie ustala sobie ile ma podać energi ma to zakodowane w systemie. 

Wszystko wyłączone, jedynie z czego korzystam to info o krokach godzinie i powiadomienia z messengera czy wathsapp.

12 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Radem Widzę, że już przywracałeś ustawienia fabryczne i to wielokrotnie - pytanie tylko, czy wgrywałeś też od razu kopię zapasową - przez nią może się powielać błąd. Jeżeli chcesz, to zrób jeszcze twardy reset bez przywracania danych i jak to nie pomoże to pozostaje tylko i wyłącznie serwis. Tutaj znajdziesz najbliższy:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Radem
Explorer
Opcje
Bez kopi. Wiesz co przyło mi do głowy że może być to wina ze zegarek wziąłem z sieci plus który przeleżał jakiś czas na magazynie lub mógł być po zwrocie.
0 Like
Radem
Explorer
Opcje
02.04.2025 kolejnym update posłuchałem PatrykaF zrobiłem kolejnym reset do ustawień fabrycznych, obecnie od 01.04.2025 pozostało 30% w trybie uczenia. Postanowiłem także chodź razu użyć strava z gps z bateri 45% przez 45min zostało 34% a przez kolejne 2 minuty spadło 2% od tak sobie że ekran był włączony. Zastosowałem mu oszczędzania energii zobaczę ile zostanie na koniec dnia tak przy 10%.
0 Like