Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy watch 4 LTE instalacja eSIM

(Temat utworzony: 15-09-2022 07:30 PM)
15590 Wyświetlenia
DracoSams
Apprentice
Opcje

Witam. 
Czy jest możliwość  (jeśli tak to w jaki sposób) zainstalowania na zegarku eSim z innym numerem niż w telefonie z którym jest sparowany?

Przejdź do rozwiązania
53 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_Lw8lHpZSM-R870 to model bez modemu LTE, więc nie będzie możliwości dodania karty eSIM. Galaxy Watch 4 44mm wyposażony w modem posiada oznaczenie SM-R875.

OdLoT
First Poster
Opcje
Witam serdecznie kupiłem zegarek watch 5 pro lte i chce dokupić multisima ale słyszałem że przychodzą tylko połączenia a smsy już nie to prawda? Ile trzyma bateria, koło 3 dni? Czy jeśli nie używam to mogę wyłączyć transmisji danych? Słyszałem też że są problemy z tym że zegarek nie posiada volte i nie da się dzwonić. Przepraszam że tyle pytań w jednym poście ale nie chce zaśmiecać. Z góry dziękuję za odpowiedź.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Zegarek może beż problemu odbierac połączenia i SMSy

Co do baterii niestety w zegarkach Samsunga nie trzymaja zbyt długo ok 3dni.

Co do VoLTE potrzebuje je do połączeń tylko sięc T-Mobile, oczywiście to też nie jest żaden problem, bo zegarek przełączy s na 2G lecz jakoś rozmów będzie gorsza.
MRS21
Pathfinder
Opcje

Prawdziwą usługę eSIM ma jedynie Orange. Przez "prawdziwą" rozumiem to, że na każdym urządzeniu, na którym dodasz eSIMa, będzie pełna funkcjonalność, czyli wysyłanie/odbieranie połączeń oraz SMSów. W Plusie i T-Mobile działa tylko dzwonienie.

Nie wiem jak z Playem, nie miałem jak sprawdzić.

0 Like
Krzysiek 1
First Poster
Opcje

Ja przed chwilą użyłem eSIM Orange w moim Galaxy Watch 4 Classic. W Orange jest taka usługa "Extra eSIM", która działa tak, że w telefonie mam fizyczną kartę SIM, a w zegarku eSIM. Na obu urządzeniach mam ten sam numer telefonu.  W tej chwili mogę np. zostawić telefon w domu, wyjść na rower lub popływać na SUP i zegarek zastępuje mi telefon (rozmowy, SMSy i Internet). W końcu nie muszę zabierać niewygodnego dużego snartphona aby pouprawiać jakieś sporty, a jestem nadal w kontakcie z innymi. Na razie działa to bez problemu. Na zegarku oczywiście można skonfigurować również inny numer ale w moim przypadku właśnie możliwość posiadania tego samego numeru na dwóch urządzeniach, bez jakiegoś przekierowywania rozmów, to jest to czego potrzebowałem. Konfigurację robi się w telefonie w aplikacji Galaxy Wearable. Wchodzimy w "Ustawienia zegarka"->"Plany taryfowe"->Skanujemy kod QR, który otrzymaliśmy od Orange i wpisujemy kod  otrzymany w SMS.  

nowiak
Navigator
Opcje
Jestem w Orange na kartę. Mam w swoim telefonie e-sim. Czy ten sam e-sim mogę użyć w smartwatchu?
0 Like
Juras8
Voyager
Opcje
Każdy kolejny e sim płatny chyba że deaktywujesz ten co używasz i aktywujesz w innym urządzeniu
0 Like
nowiak
Navigator
Opcje
Ale w Orange na kartę jest w ogóle taka opcja żeby mieć z tym samym numerem w smartwatchu?
0 Like
Juras8
Voyager
Opcje

Syn ma e sim w gakaxy watch 4 ten sam numer co w komórce niema problemu

A teraz widzę na kartę czyli doładowania no ja mam abonamenty ale co myślę że to nue robi problemu

Zal9goj się na stronie przez przeglądarkę nie przez aplikację i masz do wyboru opcje nie chce mi się szukać teraz bo mam dwa na kartę rodzice używają a są starsi ludzie to wiadomo nie mogą mieć abonamentu bo za dużo dziś oszustów i tam bym sprawdził czy jest opcja e sim

0 Like
Juras8
Voyager
Opcje

Proszę Screenshot_20230930_014119_Chrome.jpgScreenshot_20230930_014111_Chrome.jpg

Wiadoma rzecz dzwonią oba urządzenia jak ktoś do Ciebie dzwoni Ty wybierasz na którym odbierasz no jest dodatkowa opłata za e sim ale to nie wiele chyba coś koło 5 zeta nie pamiętam bo opłacam 5 numerów i dwa na kartę

Nie chcesz płacić za dwie e sim to do smartfona weź zwykłą kartę sim deaktywujesz e sim na smartfonie i aktywujesz na zegarku i wszystko będzie ok

0 Like