Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy watch 4 LTE instalacja eSIM

(Temat utworzony: 15-09-2022 07:30 PM)
15477 Wyświetlenia
DracoSams
Apprentice
Opcje

Witam. 
Czy jest możliwość  (jeśli tak to w jaki sposób) zainstalowania na zegarku eSim z innym numerem niż w telefonie z którym jest sparowany?

Przejdź do rozwiązania
Mr_Marcin
Journeyman
Opcje

Witam serdecznie,
Jestem szczęśliwym posiadaczem Galaxy Watch 5 Pro, mam niestety telefon z logo apple i pogodziłem się z tym że nie moge ich sparować, ale jak mogę podłączyć  e-sim T-Mobile z zegarkiem?
Może jest to jakieś wyjście aby użytkować zegarek z telefonem nie Samsunga.

Pozdrawiam

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Mr_Marcin, zegarków serii Galaxy Watch4/5 nie połączysz z telefonami Apple. W tym wątku znajdziesz przydatne informacje na temat podłączenia eSIM, ale nie pozwoli to na połączenia Watch5 z tym telefonem. Co najwyżej eSIM daje możliwość używania smartwatcha jako autonomicznego urządzenia.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Mr_Marcin
Journeyman
Opcje

I o to właśnie mi chodzi, użytkowanie zegarka jako autonomicznego urządzenia.
Dzięki temu nie muszę zabierać telefonu np. podczas biegania :smiling-face:

Mr_Marcin
Journeyman
Opcje

Cześć raz jeszcze,
Aktywowałem eSim, ale po aktywacji eSim żywotność baterii spadła do 10h.

Praktycznie zegarek jest bezużyteczny dla mnie, dwukrotne ładowanie dziennie dyskwalifikuje to urządzenie jako zegarek.
Nie znalazłem nigdzie specyfikacji i żywotności baterii w trybie LTE.

Proszę o poradę co w tej sytuacji można zrobić, jeśli wyłączę LTE - bateria starcza na 2.5 dnia.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mr_Marcin  Cześć 

Tak to mniej więcej wygląda gdy korzystamy z esim na zegarku.  Różnica w czasie pracy na baterii są spore.

Andrzejski
First Poster
Opcje

To jak to jest, wykupiłem opcję ekstra eSim w Orange, na infolinii Orange powiedzieli, że wystarczy jakikolwiek telefon z androidem by to zagrało, a w sklepie Samsunga powiedzieli, że niestety musi do zegarka być też koniecznie smartfon Samsunga, mam Pixel watcha i nie włącza mi tej opcji po zeskanowaniu. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. W tym poradniku ma Pan wyszczególnione urządzenia które współpracują z kartą Ekstra eSIM

https://www.orange.pl/omnibook/ekstra-karta-esim
Members_Lw8lHpZ
First Poster
Opcje

Witam.

Posiadam Samsunga Galaxy S10+ do tego zegarek Samsung Watch 4 SM-R870.

Dziś zamówiłem w T-Mobile multisim - mam kod QR, ale aplikacja Galaxy Wearable nie ma tej opcji by dodać nowy plan taryfowy. Aplikacja jest aktualna. Reset zegarka do ustawień fabrycznych też nic nie dał, może miał ktoś podobny problem, coś podpowie

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Rozwiązanie jest proste. Opisywana przez Ciebie opcja, dostępna jest tylko na zegarkach, z końcówką LTE. Pozwalają one dodać eSIM.
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
A posiadasz wersję zegarka z bluetooth czy LTE, bo esim działa jedynie na wersji z LTE, więc na wersji bluetooth nie będzie możliwości załadowania esima. Przykro mi, że już się musiałeś fatygować z tym, szczególnie, że no jednak z tego co tam pamiętam ale mogę się mylić, to w T-mobile wychodzi tam koszt chyba 4 albo 9zł plus abonament, który jest tam konieczny. Jeśli realnie zależy ci na tym aby zegarek mógł mieć włączony plan taryfowy, to zalecam odsprzedać swój stary zegarek i kupić nowy. Właśnie trwają members Day i można dorwać 200zł zwrotu na watcha 5. Zaś watche 4 zwykłe już za 500zł z LTE można dorwać u kilku pośredników i to nowe, więc być może, to będzie jedynym rozwiązaniem. Jeżeli chciałbyś zostać przy swoich watchu, to może Multisim załadujesz do urządzenia, które będzie go obsługiwało, zawsze to jakiś pożytek.
0 Like