Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak możliwości zalogowania się w Google Play Store w Watch 4

(Temat utworzony: 28-09-2021 08:08 PM)
6047 Wyświetlenia
Ryczard
Journeyman
Opcje

Witam, mam ogromny problem z zalogowaniem się w Goole Play (próbowałem resetować zegarek), każda próba kończy się komunikatem "Wymagane jest uwierzytelnienie. Zaloguj się na swoje konto Google. Na koncie Google nic nie można potwierdzić/uwierzytelnić. Przez to nie mogę nic zainstalować ze sklepu Google, żadnych tarcz, aplikacji. Zegarek posiada najnowszy firmware. Na razie w necie nie znalazłem rozwiązania. Może ktoś z Was już się z czymś takim spotkał? Albo zna rozwiązanie?

Rysiek

IMG_20210928_192434_edit_12355870951759.jpg

IMG_20210928_195629_edit_13389872867747.jpg

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Ryczard
Journeyman
Opcje

Ach... Ile razy już to robiłem. Pomogło komuś po n'tych próbach?

PS. Na innym koncie google się podłączyło ale nie o to chodzi. Może coś z ustawieniami na koncie którego używam ale nie wiem o co może chodzić 😕

PS2. No i udało się, spróbowałem docelowe konto podłączyć jako drugie i tym razem poprosiło mnie o podanie hasła (wcześniej nie prosiło). Później w Google Play wybrałem w ustawieniach to właściwe i przełączyło bez problemu. Dziwna ekwilibrystyka z tym ale działa :smiling-face: 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
15 Odpowiedzi
inimicus
Journeyman
Opcje

Pisałem w innym temacie: Spróbuj jeszcze raz dodać konto google w aplikacji Galaxy Wearable, naciśnij w niej przycisk "kopiuj" i na zegarku "pingować" ikonke sklepu play.  Widać sporo osób ma z tym problem i nie jest to odosobniony przypadek.

Rozwiązanie
Ryczard
Journeyman
Opcje

Ach... Ile razy już to robiłem. Pomogło komuś po n'tych próbach?

PS. Na innym koncie google się podłączyło ale nie o to chodzi. Może coś z ustawieniami na koncie którego używam ale nie wiem o co może chodzić 😕

PS2. No i udało się, spróbowałem docelowe konto podłączyć jako drugie i tym razem poprosiło mnie o podanie hasła (wcześniej nie prosiło). Później w Google Play wybrałem w ustawieniach to właściwe i przełączyło bez problemu. Dziwna ekwilibrystyka z tym ale działa :smiling-face: 

0 Like
Krzys1974
Navigator
Opcje
Ja mam to samo niestety nie działa albo nie potrafię tego zrobić
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Ryczard Próbowałeś wyczyścić dane i pamięć aplikacji sklep play ? 

Ryczard
Journeyman
Opcje

Jeśli pytasz o apkę na telefonie to nie, chociaż czyściłem coś takiego jak usługi google i coś w podobie, nie pomagało.

0 Like
Ryczard
Journeyman
Opcje

Tutaj jeszcze link do podobnego wątku na reddit, może komuś się przyda:

Can't access ply store on Galaxy Watch 4 

0 Like
RobaloAmigo
Explorer
Opcje
Jednym zdaniem - "witam w WearOS!". Użytkownik tego systemu od dobrych 2 lat.
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Dostałem zegarek galaxy watch 4 classic LTE ale niestety nie mam jak połączyć konta google play z zegarkiem i aplikacja do niego. Kiedy to robię to pisze, że nie można skopiować konta, co robić?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@FG_Test23  Cześć 

Z jakim telefonem próbujesz połączyć zegarek? Czy robisz to poprzez aplikacje Galaxy Wearable?