Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

eksport pliku gpx - brak opcji w S Health

(Temat utworzony: 17-08-2020 02:42 PM)
3945 Wyświetlenia
ACS123
Apprentice
Opcje

Chciałam pobrać z S Health plik gpx, niestety nie ma takiej opcji w karcie treningu. Powinna byś na samym dole, ale nic tam nie ma, opcje kończą się na dodaniu zdjęcia. Czy to trzeba gdzieś włączyć?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
17 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PatrykB  raczej nie ma takiej opcji..

Korvax
First Poster
Opcje

Zakupiłem SGW5Pro i planuje pochodzic po gorach.

z popularnej polskiej strony z mapami turystycznymi wyznaczylem sobie szlak i zapisalem w pliku gpx.

Co mam teraz dokladnie zrobic aby miec ta trase w zegarku? Instalowac jakies dodatkowe oprogramowanie? Jeśli tak to jakie i co krok po kroku.

Pozdrawiam

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Korvax, Z jakiego telefonu korzystasz ? W telefonach Samsung wystarczy będąc w Moich plikach otworzyć plik *.gpx, a reszta dzieje się w Samsung Health

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Korvax  Dzień Dobry

Już tłumaczę:

1 pobiera Pan plik GPX na telefon

2. Otwiera go Pan w aplikacji moje pliki

3. Wybiera typ treningu

4, wybieramy zapisz i klikamy zegarek.

Tu znajdzie Pan instrukcję jak to zrobić, niestety film jest po angielsku:

Galaxy Watch5 Pro: How to use a GPX file for Route workout | Samsung - YouTube

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Korvax, Można też zrobić to bezpośrednio w aplikacji Samsung Health na telefonie.

1. Otwieramy Samsung Health
2. Wybieramy trening Kolarstwo lub Piesze wycieczki
3. Jako cel wybieramy Trasa docelowa, a następnie Wybierz trasę --> Importuj pliki GPX

Screenshot_20221104_172356_Samsung Health.jpgScreenshot_20221104_172443_Samsung Health.jpg

Members_jHSM1vK
First Poster
Opcje

Witam, chciałem wyeksportować zapisane trasy które mam w historii ćwiczeń  do pliku GPX  i pomimo że był aktywny zapis śladu  i widać go na mapie to w  przypadku ćwiczeń "narciarstwo" i "kolarstwo górskie"  nie mam mozliwości zapisania trasy ani eksportu do GPX :

WhatsApp Image 2023-01-21 at 18.04.57.jpeg

w przypadku ćwiczeń zapisanych jako "kolarstwo" nie ma żadnego problemu  i mogę zapisać trasęjako GPX :

WhatsApp Image 2023-01-21 at 18.04.56.jpeg

ktoś ma pomysł gdzie może być problem ?  albo czy jest jakiś inny sposób żeby pobrać z  Samsung Health swoje zarejestrowane ćwiczenia ? Próbowałem przez Strave , założyłem i połączyłem konta ale w Stravie nie widać  zapisanych w Samsung Health ćwiczeń .

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_jHSM1vK Funkcja ta faktycznie nie jest dostępna dla tych treningów. Możliwe, że jest to błąd, dlatego zachęcam do wysłania raportu o błędach:

Samsung Health > 3 kropki > Ustawienia > Kontakt z nami > Raporty o błędach

Members_jHSM1vK
First Poster
Opcje

Dziękuję,  ale już mam dosyć tego Samsunga. Codzienne ładowanie jeszcze jakoś tolerowałem ale brak możliwości eksportu aktywności na których mi najbardziej zależało przelało czarę goryczy.

Kupiłem zegarek Garmina, Samsung trafi na OLX.

0 Like