Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gear S3 Frontier + Google Pixel 6 (6a)

(Temat utworzony: 26-01-2023 06:45 PM)
347 Wyświetlenia
Maciejwl
Navigator
Opcje
Część, macie wiedzę czy telefon Google Pixel 6 połączy się z zegarkiem Gear S3 Frontier (sys. Tizen 4.0.0.7)? Zegarek trochę już lat ma, premiera była chyba w 2016-17 r. 

Jeżeli ktoś z Was ma doświadczenie z takim połączeniem obu urządzeń, będę wdzięczny za info. Zakładam, że powiadomienia wpadają, ale czy można pisać sms, rozmawiać przez zegarek lub np. jak wygląda synchronizacja z kalendarzem, budzikiem, tutaj już mam pewne obawy 😞
gear+pixel.jpg

0 Like
7 Odpowiedzi
Pawel1605
Voyager
Opcje
Witam @Maciejwl, zegarek raczej powinien działać z Google Pixelem, i także powinny działać funkcje, typu: Rozmawianie przez zegarek i pisanie SMSów.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, na telefon wystarczy pobrać aplikację Galaxy Wearable i powinny się sparować
Maciejwl
Navigator
Opcje

Też tak mi się wydaje, no ale pewności nie mam :smiling-face:
Otóż na zegarku (z tizen) na sztywno wgrane są m.in. takie "apki" jak: telefon, kontakty, wiadomości, alarm, budzik no i to są aplikacje samsungowe, odpowiadające tym samym co w telefonach Samsung, które jak wiadomo nie mają czystego androida tylko korzystają z samsungowego launchera One UI. Zaś Google PIXEL korzysta ze swoich, "czystych" aplikacji do kontaktów, do wiadomości, idt. no i tutaj mam wątpliwości czy zegarek w pełni ze wszystkim się połączy 😞

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam S3 Frontier bez żadnego problemu będzie współpracował z Pixel 6
Pawel1605
Voyager
Opcje
Też chcę dodać, że aplikacja typu budzik na zegarku, nie będzie się synchronizować z aplikacją od budzików na Pixelu, więc będzie wymagane ręczne nastawianie budzików w aplikacji ,,Samsung Galaxy Wearable". Z aplikacją typu kalendarz, sprawa może być trochę inna.
0 Like
Maciejwl
Navigator
Opcje

... dobry przykład.
I odwrotnie, ustawiając budzik androidowy na Pixelu, kiedy ten np. rano się włączy, pewnie również nie będzie można go wyłączyć na zegarku, a tylko na telefonie 😞 ?

0 Like
Pawel1605
Voyager
Opcje
Tak, ponieważ to nie jest ta sama aplikacja od budzików.
0 Like