Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria Gear s3

(Temat utworzony: 11-01-2017 01:10 PM)
16604 Wyświetlenia
Kolorowyyy
Journeyman
Opcje

Bateria w moim gear s3 bardzo szybko się wyczerpuje mimo że go w ogóle nie używam. Spada mi 10% na godzinę.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
278 Odpowiedzi
lb10756
Explorer
Opcje

Mój zakupiony w 30.03.2018 

0 Like
lukaschojak
Journeyman
Opcje
No to jestem kolejnym z problemem. Mój Gear s3 został zakupiony 7 lipca 2017. 3 dni przed końcem gwarancji zauważyłem że bateria mimo że rano zdjęty z ładowarki ( godzina 7) wytrzymuje do 13 i jest nagle 15%. Sprawdzałem to przez 2 dni z resetem ustawień i innymi cudami. Zegarek poszedł do serwisu w ostatni dzień gwarancji. Wrócił po 4 dniach z informacją że wymieniono baterię, płytę główną i jeszcze jakieś cudo. Odebrałem go 12 lipca, cały piątek, sobotę i niedzielę chodził jak powinien. Dzisiaj (15 lipca) rano założony na rękę po naładowaniu i po 13 komunikat że bateria ma już tylko 15%. Sprawdzam go jeszcze do jutra, ale obawiam się że skoro już teraz zaczyna wariować to będzie tak dalej. Coś czuję że w środę znów zostanie wysłany do serwisu. Ciekawe co tym razem naprawią. Chyba czas zacząć rozglądać się za czymś innym na rękę. Dam znać co ustali serwis. Pozdrawiam
0 Like
Kurm28
Journeyman
Opcje

Zapytam: a spróbowałeś przełączyć zegarek w tryb samolotowy i zobaczyć co sie dzieje?

Może zwyczajnie jakaś apka drenuje baterię łącząc sie z internetem albo telefonem.

0 Like
lukaschojak
Journeyman
Opcje

Mało prwdopodobne bo od odebrania zegarka z serwisu mam tylko podstawowe aplikacje i tarcze. Jeśli jednak kolejny raz bateria tak szybko zleci do zera to sprawdzę Twój pomysł i zbaczymy jaki będzie efekt.  

0 Like
rabusiak
Navigator
Opcje

Dokładnie dwa dni temu miałem znowu taką samą akcję. Wystarczyło na telefonie uruchomić aplikację wearable by przekonać się, że niezbędna jest jej aktualizacja, która wymagała ponownego wiązania z zegarkiem. Po takim zabiegu wsio wróciło do normy.

0 Like
lukaschojak
Journeyman
Opcje

@Kurm28  napisał(a):

Zapytam: a spróbowałeś przełączyć zegarek w tryb samolotowy i zobaczyć co sie dzieje?

Może zwyczajnie jakaś apka drenuje baterię łącząc sie z internetem albo telefonem.

Postanowiłem sprawdzić twoją sugestię z przejściem w tryb samolotowy. Niezależnie od tego czy zegarek działa w normalnych ustawieniach, czy w trybie samolotowym to w ciągu godziny bateria spada o jakieś 15%. Tak wieć biorę dokumenty i dziś znowy kierunek serwis. 

0 Like
lukaschojak
Journeyman
Opcje

Sprzęt zostawiony w serwisie, poproszono mnie o dostarczenie również ładowarki i stacji dokującej do zegarka twierdząc że może to wina ładowarki - zobaczymy.

Był lekki zgrzyt, bo gwarancja skończyła się 7 lipca, ale wyjaśniłem że reklamuję wykonaną naprawę ( 4 dni od odebrania) i przyznali mi rację wpisując "rękojmia ostatniej naprawy". Pozostaje mi czekać na decyzję serwisu, jednak mam przeczucie że bardziej będzie się opłacało szukać czegoś nowego niż liczyć na naprawę. 

0 Like
Cysiek89
First Poster
Opcje

Witajcie

Ostatnio zauważyłem problem z baterią która nie wytrzymuje 1 dnia przynormalnym urzytkowaniu, a stało się to po aktualizacjo gdzie wczesniej trzymał nawet do 3 dni a teraz ledwo 1 dzien.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Cysiek89 czy masz włącżone AoD? Jeżeli tak to sprawdż jak będzie zachowywac się bateria po wyłącżeniu tego trybu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Cysiek89
First Poster
Opcje
Niestety nigdy nie miałem włączonego AOD, nawet tarcza zegarka jest podstawowa. i 20 % baterii znika w 2 godziny gdzie nic nie robię na zegarku. przed aktualizacją działało normalnie i bateria długo trzymała gdzie jeszcze powiadomienia były na zegarku a teraz po wyłączane wszystko i dalej bateria znika w oczach. O 7:30 zegarek zdjęty z ładowarki a mamy teraz 9 i już jest 89% baterii
0 Like