Fermer

Que recherchez-vous ? Entrez un mot-clé

annuler
Affichage des résultats de 
Rechercher plutôt 
Vouliez-vous dire : 
Voir la solution RÉSOLU

Sujet d’origine :

Automatyczne włączanie trybu Dobranoc

(Sujet créé le : 08-01-2021 03:33 PM)
2912 Visites

J’ai également ce problème.

MRS21
Pathfinder
Options

Na tym filmie (od 7:20) widać, że tryb Dobranoc można zautomatyzować na podstawie wzorców snu. Pod tym adresem jest opis jak to włączyć (po angielsku). O ile na telefonie udało mi się aktywować Usługi niestandardowe, to już na zegarku nie odnalazłem odpowiedniej opcji. W Ustawienia -> Konto jest tylko opcja Samsung Account, a jak w nią wejdę, widzę tylko swoje konto. W polskiej instrukcji na stronie 134 również jest o tym wzmianka, ale też ścieżka prowadząca do tej funkcji nie pasuje.

Czy komuś udało się to włączyć?

Sprawdzane na Galaxy Watch Active 2 i S10 z najnowszymi aktualizacjami.

Voir la solution
Donayo
Voyager
Options
Napisałem do supportu i dostałem odpowiedź, że opcja powinna być widoczna przy połączeniu S23+ i Watch6. Czekam na odpowiedź, co w sytuacji kiedy tak nie jest.
0 Compliments
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Options

@Donayo, Posiadam Watch6 połączony z Flip5 i w tej konfiguracji wszystko odbywa się za pomocą funkcji Tryby i procedury. Zegarek synchronizuje Tryby z telefonem, a tryb uśpienie może włączać się sam (na zegarku i na telefonie), gdy zostanie wykryty sen. Trzeba tylko wcześniej aktywować taką opcję w trybie uśpienie.

Screenshot_20230822_172847_Modes and Routines.jpgScreenshot_20230822_172856_Modes and Routines.jpg

Na nakładce starszej niż One UI 5.1.1 może tak nie być.

Donayo
Voyager
Options
Nie chodzi mi o tryb w telefonie tylko tryb w zegarku. No chyba, że synchronizacja trybów sprawi, że telefon będzie w "nie przeszkadzać" i zegarek w trybie snu?Screenshot_20230822_083135_Samsung Internet.jpg
0 Compliments
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Options

@Donayo, Napisałem, że tak to wygląda jak zegarek jest połączony z One UI 5.1.1. W zegarku nie ma już osobnego Trybu Dobranoc tylko, jest Tryb Uśpienie, który pochodzi i synchronizuje się z Tryby i procedury (dawniej Bixby Routines).

Screenshot_20230822_175316_routines.pngScreenshot_20230822_175319_routines.png

Jeśli chodzi opcję z Twojego zrzutu ekranu, to wygląda na to że nie jest już dostępna. Przynajmniej nie pokazuje mi się na Watch 5 Pro. Ogólnie z nią były problemy i nie zawsze się pokazywała. I jak się nie mylę, to ten zrzut ekranu dotyczy Tizena, a nie Wear OS.

Donayo
Voyager
Options
No dobra, a jeśli mam One UI 5.1 i ustawię na smartfonie tryb Uśpienie, żeby był wywoływany automatycznie, a następnie w zegarku ustawię "Synchronizuj tryb Sen" to powinno działać? Na 5.1 nie widzę nic w samych trybach poza opcją synchronizacji.
0 Compliments
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Options

@Donayo, Jeśli zegarek lub telefon wykryje sen, to automatycznie aktywuje się Tryb uśpienie na obu urządzeniach pod warunkiem włączonej synchronizacji Trybów pomiędzy urządzeniami i odpowiedniego ustawienia trybu tak jak było to pokazane wcześniej.

Screenshot_20230822_193716_Galaxy Watch6 Manager.jpg

Na razie z tego, co wiem to działa tylko w One UI 5.1.1 i 6.0.

Donayo
Voyager
Options
Okej, czyli standardowo Samsung miesza i sami w sumie nie wiedzą jak działają ich funkcje. Dzięki, przetestuję moje ustawienia i będę czekał na aktualizację.
0 Compliments
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Options

@Donayo, Po prostu jest dużo możliwych kombinacji. Ten Tryb ostatnio był wiele razy zmieniany. Raz był niezależny, potem jakoś go połączono z systemowym trybem skupienia, a teraz połączono go z procedurami.

Donayo
Voyager
Options
Dokładnie o tym piszę, Samsung lubi mieszać. Tak samo jak z ograniczeniem do jednej apki możliwości "nie zamykaj", choć na S20FE mogłem tych apek blokować więcej. No nic, dzięki za info :smiling-face:
0 Compliments
Donayo
Voyager
Options
Przetestowałem i normalnie działa takie połączenie na OneUI 5.1/One UI 5.0 Watch :smiling-face:
0 Compliments