08-01-2021 03:33 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Na tym filmie (od 7:20) widać, że tryb Dobranoc można zautomatyzować na podstawie wzorców snu. Pod tym adresem jest opis jak to włączyć (po angielsku). O ile na telefonie udało mi się aktywować Usługi niestandardowe, to już na zegarku nie odnalazłem odpowiedniej opcji. W Ustawienia -> Konto jest tylko opcja Samsung Account, a jak w nią wejdę, widzę tylko swoje konto. W polskiej instrukcji na stronie 134 również jest o tym wzmianka, ale też ścieżka prowadząca do tej funkcji nie pasuje.
Czy komuś udało się to włączyć?
Sprawdzane na Galaxy Watch Active 2 i S10 z najnowszymi aktualizacjami.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
1 Rozwiązanie
Zaakceptowane rozwiązania
08-01-2021 08:27 PM — edytowano 08-01-2021 08:31 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@MRS21, Jest to całkiem możliwe. W ustawieniach usługi niestandardowej jest informacja o tym, że wprowadzone zmiany mogą zacząć obowiązywać dopiero po 48 godzinach.
Pytałem o lupę z tego powodu, że przerabiałem niedawno ten sam problem, czyli brak możliwości włączenia usługi niestandardowej z poziomu aplikacji Galaxy Wearable. Okazało się, iż niewidoczne ustawienia usługi niestandardowej mogą być odnalezione poprzez wyszukiwanie w aplikacji.
Potem po aktywacji usługi pojawiają się dodatkowe opcje w zegarku i brakująca zakładka w aplikacji jest już normalnie widoczna. Jest to dobry sposób jeśli chcemy wymusić aktywację usługi niestandardowej na zegarku. Oczywiście o ile mamy dostępną wyszukiwarkę pod ikoną lupy.
- « Poprzedni
- Następny »
08-01-2021 05:03 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć @MRS21
Aby włączyć automatyczne włączanie trybu dobranoc na zegarku przejdź do: na zegarku Ustawienia>Zaawansowane>Tryb Dobranoc>I przesuń sówka w prawo przy opcji "Włącz codziennie"
08-01-2021 06:24 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
08-01-2021 06:37 PM — edytowano 08-01-2021 06:40 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
08-01-2021 06:47 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
08-01-2021 06:49 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@MRS21, A czy w prawym górnym rogu w aplikacji Galaxy Wearable masz ikonę lupy ?
08-01-2021 07:25 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
08-01-2021 07:54 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
08-01-2021 08:27 PM — edytowano 08-01-2021 08:31 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@MRS21, Jest to całkiem możliwe. W ustawieniach usługi niestandardowej jest informacja o tym, że wprowadzone zmiany mogą zacząć obowiązywać dopiero po 48 godzinach.
Pytałem o lupę z tego powodu, że przerabiałem niedawno ten sam problem, czyli brak możliwości włączenia usługi niestandardowej z poziomu aplikacji Galaxy Wearable. Okazało się, iż niewidoczne ustawienia usługi niestandardowej mogą być odnalezione poprzez wyszukiwanie w aplikacji.
Potem po aktywacji usługi pojawiają się dodatkowe opcje w zegarku i brakująca zakładka w aplikacji jest już normalnie widoczna. Jest to dobry sposób jeśli chcemy wymusić aktywację usługi niestandardowej na zegarku. Oczywiście o ile mamy dostępną wyszukiwarkę pod ikoną lupy.
18-01-2021 11:43 AM — edytowano 18-01-2021 11:46 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Na Gear S3 frontier również działa

- « Poprzedni