Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Automatyczne włączanie trybu Dobranoc

(Temat utworzony: 08-01-2021 03:33 PM)
2917 Wyświetlenia

Też mam ten problem

MRS21
Pathfinder
Opcje

Na tym filmie (od 7:20) widać, że tryb Dobranoc można zautomatyzować na podstawie wzorców snu. Pod tym adresem jest opis jak to włączyć (po angielsku). O ile na telefonie udało mi się aktywować Usługi niestandardowe, to już na zegarku nie odnalazłem odpowiedniej opcji. W Ustawienia -> Konto jest tylko opcja Samsung Account, a jak w nią wejdę, widzę tylko swoje konto. W polskiej instrukcji na stronie 134 również jest o tym wzmianka, ale też ścieżka prowadząca do tej funkcji nie pasuje.

Czy komuś udało się to włączyć?

Sprawdzane na Galaxy Watch Active 2 i S10 z najnowszymi aktualizacjami.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MRS21, Jest to całkiem możliwe. W ustawieniach usługi niestandardowej jest informacja o tym, że wprowadzone zmiany mogą zacząć obowiązywać dopiero po 48 godzinach.

Pytałem o lupę z tego powodu, że przerabiałem niedawno ten sam problem, czyli brak możliwości włączenia usługi niestandardowej z poziomu aplikacji Galaxy Wearable. Okazało się, iż niewidoczne ustawienia usługi niestandardowej mogą być odnalezione poprzez wyszukiwanie w aplikacji.

Screenshot_20210108-201523_Galaxy Watch3 PlugIn.jpg

Potem po aktywacji usługi pojawiają się dodatkowe opcje w zegarku i brakująca zakładka w aplikacji jest już normalnie widoczna. Jest to dobry sposób jeśli chcemy wymusić aktywację usługi niestandardowej na zegarku. Oczywiście o ile mamy dostępną wyszukiwarkę pod ikoną lupy.

Screenshot_20210108-203036_Galaxy Watch3 PlugIn.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

35 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @MRS21 

Aby włączyć automatyczne włączanie trybu dobranoc na zegarku przejdź do: na zegarku Ustawienia>Zaawansowane>Tryb Dobranoc>I przesuń sówka w prawo przy opcji "Włącz codziennie"

0 Like
MRS21
Pathfinder
Opcje
Nie ma takiej opcji w tym miejscu

Screen_20210108_182245_42833.png

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MRS21@Kacper2, Żeby ta opcja była dostępna, najpierw musimy mieć włączoną usługę niestandardową na obu urządzeniach. Czy w aplikacji Galaxy Wearable w zakładce Konto i kopia zapasowa jest u Ciebie widoczna pozycja "Usługa niestandardowa" ?

Screenshot_20210108-183534_Galaxy Watch3 PlugIn.jpgScreenshot_20210108-183538_Galaxy Watch3 PlugIn.jpg

MRS21
Pathfinder
Opcje
Właśnie tej opcji nie mam w Wearable. Mam ją jedynie ustawioną w telefonie.

Screenshot_20210108-184654_Customisation Service.jpg

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MRS21, A czy w prawym górnym rogu w aplikacji Galaxy Wearable masz ikonę lupy ?

0 Like
MRS21
Pathfinder
Opcje
Jeśli chodzi Ci o obszar po prawej od tarczy zegarka, to nic tam nie ma.
0 Like
MRS21
Pathfinder
Opcje
Właśnie niespodziewanie przyszło powiadomienie na zegarek o uruchomieniu Usługi niestandardowej. Opcje, których brakowało, się pojawiły, więc problem się rozwiązał. Dziwne, że tak samo z siebie. Może przestawiłem coś wcześniej w telefonie i potrzebna była chwila na synchronizację.
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MRS21, Jest to całkiem możliwe. W ustawieniach usługi niestandardowej jest informacja o tym, że wprowadzone zmiany mogą zacząć obowiązywać dopiero po 48 godzinach.

Pytałem o lupę z tego powodu, że przerabiałem niedawno ten sam problem, czyli brak możliwości włączenia usługi niestandardowej z poziomu aplikacji Galaxy Wearable. Okazało się, iż niewidoczne ustawienia usługi niestandardowej mogą być odnalezione poprzez wyszukiwanie w aplikacji.

Screenshot_20210108-201523_Galaxy Watch3 PlugIn.jpg

Potem po aktywacji usługi pojawiają się dodatkowe opcje w zegarku i brakująca zakładka w aplikacji jest już normalnie widoczna. Jest to dobry sposób jeśli chcemy wymusić aktywację usługi niestandardowej na zegarku. Oczywiście o ile mamy dostępną wyszukiwarkę pod ikoną lupy.

Screenshot_20210108-203036_Galaxy Watch3 PlugIn.jpg

Blaze85
Journeyman
Opcje

Witam,

Na Gear S3 frontier również działa :smiling-face: