Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch - Podsumowanie dnia

(Temat utworzony: 10-11-2018 09:22 PM)
7155 Wyświetlenia
Werdant
Student
Opcje

Witam,

w przedsprzedaży zakupiłem zegarek i od początku nie działa mi podsumowanie dnia oraz automatyczne włączanie trybu "Dobranoc". Wszystkie czujniki w uprawnieniach mam włączone. Dwa razy resetowałem zegarek i bez zmian. Zgłaszałem problem w dziale techniczym i dostałem jako odpowiedź radę, żeby wykonać "lekki reset", tylko że nie ma nigdzie "lekkiego resetu" w ustawieniach. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Może ja robię coś nie tak?

Mój telefon to Samsung Galaxy A5 2016.

Pozdrawiam

0 Like
187 Odpowiedzi
showmeyour__
Voyager
Opcje

Cześć @Werdant,

Jeżeli reset zegarka nie pomógł, to warto poświęcić uwagę samej aplikacji Galaxy Wearable oraz urządzeniu, z którym parujesz zegarek.

Sprawdź, czy  jest ono zaktualizowane do najnowszej dostępnej wersji. Dodatkowo, odinstaluj aplikację wraz ze wszystkimi jej dodatkami i ponów instalację.

Po rekonfiguracji połączenia zegarka ze smartfonem przetestuj działanie wspomnianych funkcji. 

jakub12
Apprentice
Opcje

Witam

Jak rozwiązano twój problem?, u mnie wszystko działało do czasu gdy chciałem opłukać  zegarek pod wodą , zegarek był zablokowany i nagle zrestartował sie, po przywróceniu ustawień już ta funkcja nie działała, restartowałem jeszcze raz zegarek i wgrywałem aplikację Galaxy Wearable jeszcze raz i też nie pomogło, twardy reset był robiony kilka razy potem już nie używałem przywrócenia danych ponieważ mogło by to spowodować wgranie błędu i dalej funkcję nie działają.

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @jakub12,

Reset zegarka wykonywałeś tak jak w tym poradniku - Gruntowny reset zegarka i Galaxy Wearable - instrukcja ?

Zawołajmy autora tematu, może znalazł rozwiązanie @Werdant.

Jeśli gruntowny reset zegarka nie przynosi efektu, warto zgłosić raport błędów poprzez aplikację "Galaxy Wearable".

Werdant
Student
Opcje

Hej. 

Niestety nie pomogę, w moim przypadku reset nie pomógł, jedynie wymiana telefonu na nowsze model uaktywnił funkcje w zegarku. 

jakub12
Apprentice
Opcje

Robiłem dokładnie tak jak jest na filmiku i zadziałało na dwa dni potem znów przestało działać, o 9:00 wyłączyło tryb dobranoc, o 23:30 było podsumowanie dnia a na drugi dzień tryb dobranoc nie załączył się i nie było również podsumowania dnia. Zastanawiam się tylko skąd biorą się dane do tych dwóch funkcji, z nagrywania snu?, z S Health ?, będe jeszcze próbował skasować dane z tych aplikacji.

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Hej @jakub12,

W specyfikacji tego urządzenia nie znalazłem szczegółów na podstawie jakiej aplikacji aktywuje się tryb dobranoc i podsumowanie dnia.

Więcej informacji na temat tych funkcji może udzielić Ci zespół zajmujący się rozwojem oprogramowania. Zgłoś raport błędów w aplikacji Galaxy Wearable -> 3 kropki w prawym górnym rogu -> Kontakt z nami -> Raport o błędach.

@Werdant napisał, że usterka ustąpiła po zmianie telefonu. To może wskazywać, że winowającą jest aplikacja w telefonie. Wyczyść dane S Health odinstaluj aktualizację.

jakub12
Apprentice
Opcje

Cześć

Zegarek usunołem z telefonu samsung s9 i sparowałem go z telefonem samsung s5 neo, zobaczymy czy coś się poprawi, jak na tą godzinę  tj. 22:24 nic się nie dzieję, sprawdzę jutro rano, wygląda mi to na jakiś błąd oprogramowania. 

0 Like
Ravau
First Poster
Opcje

Mam dokładnie te same objawy. Zegarek nowy, a wspomiane funkcje nie działają. Po gruntownym resecie zegarka oraz aplikacji Wearable i S Health na telefonie (Samsung Galaxy S9+) tryb dobranoc włączył się i wyłączył tylko raz, a podsumowanie dnia dwa razy i potem nic. Więc raczej to przyczyna nie leży w telefonie, a w samym zegarku. Znalazł może ktoś rozwiązanie tego problemu?

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Ravau może @KrzysiekK lub @Damian K coś podpowiedzą :smiling-face: Damy znać jutro.