o 18-04-2020 06:52 PM
Dobrý den, mám tuto TV UE50NU7442, už to není nejnovější typ, ale vybírám k ní soundbar a ráda bych řady Q. Jaký vybrat, aby byl výběr optimální, aby tato TV dokázala využít například všechny možnosti současných soundbarů. Nerada bych po koupi zjistila, že něco má TV nepodporuje nebo neumí a já neuvyžiji zakoupený soudbar naplno. Uvažuji o koupi Soundbaru HW-Q70R/EN nebo HW-Q60R/EN. Děkuji, snažím se vše načíst a byla jsem podporou Samsungu odkázaná mimo jiné i na toto forum. Děkuji.
Vyřešeno! Přejít na řešení
19-04-2020 11:01 PM - upraveno 19-04-2020 11:02 PM
Hezký večer @Tomanka
Studoval jsem si něco o funkci Adaptive sound, a zdá se, že by měla fungovat i s Vaším televizorem. Obecně se o konečný zvukový projev stará výpočetní jednotka Soundbaru, která přebere digitální signál od TV. Soundbar má většinou předdefinované režimy zvuku, které si můžete libovolně měnit u Q70 by to měly být STANDARD, SURROUND,GAME PRO a ADAPTIVE SOUND.
Výhodou, že pokud by jste měla QLED 2019 a novější, režim Adaptive by se aktivoval automaciky, podle profilu obrazu v TV, takto jej budete muset případně navolit ručně na dálkovém ovládání.
Pokud to ještě stihnete, podívejte se na tuto akci.
o 18-04-2020 09:40 PM
Hezký večer @Tomanka
Televizor sice nemáte nejnovější, ale stále splňuje všechny požadavky pro použití s kvalitními soundbary - (disponuje HDMI 2.0 včetně funkce ARC). Osobně bych z Vašeho výběru doporučil soundbar HW-Q70. Rozhodujícím parametrem by pro mne byla dostupnost funkce Dolby Atmos - tato technologie je čím dál tím více rozšiřována u moderního multimediálního obsahu - např. Netflix atd.
o 19-04-2020 10:18 AM
Děkuji za odpověď, potěšilo a takové informace se hodí. Budu ještě víc konkrétnější, přečetla jsem si v recenzích na Alze, tuším, že pouze televize QLED od roku 2019 podporují adaptivní audio, ale v popisu soundbaru HW-Q70R jsem tuto info našla jen , co se týká zvuku z herních konzolí ( to však pro mne není významné). Chci se tedy ujistit, že u adaptivního audia problém nebude, protože tady Vámi sděleným informacím věřím. Děkuji.
o 19-04-2020 03:35 PM
@Tomanka Prostuduji si podrobně specifikace soundbaru a této funkce a ještě Vám napíši
o 19-04-2020 07:58 PM
Budu moc ráda, už jen čekám, co se od Vás dozvím a chci soundbar objednat. Díky
19-04-2020 11:01 PM - upraveno 19-04-2020 11:02 PM
Hezký večer @Tomanka
Studoval jsem si něco o funkci Adaptive sound, a zdá se, že by měla fungovat i s Vaším televizorem. Obecně se o konečný zvukový projev stará výpočetní jednotka Soundbaru, která přebere digitální signál od TV. Soundbar má většinou předdefinované režimy zvuku, které si můžete libovolně měnit u Q70 by to měly být STANDARD, SURROUND,GAME PRO a ADAPTIVE SOUND.
Výhodou, že pokud by jste měla QLED 2019 a novější, režim Adaptive by se aktivoval automaciky, podle profilu obrazu v TV, takto jej budete muset případně navolit ručně na dálkovém ovládání.
Pokud to ještě stihnete, podívejte se na tuto akci.
o 20-04-2020 01:29 PM
o 30-04-2020 06:58 PM
Dobrý den mám QLED 2017 qe55q7f a taky pokukuji po HW-Q70R a adaptivní mód bych byl rád aby fungoval tak jak má.
Momentálně mám starší soundbar, kde je akorát smart mód a funguje dobře. Vůbec nevadí, že z módu standard si to ručně přepnu na smart. Je to tak jen ze začátku, a pak si to TV pamatuje.
Proto bych se chtěl jen ujistit, že když zaplatím nemalé peníze za HW-Q70R, že funkce adaptive sound bude fungovat.
o 30-04-2020 08:36 PM
Hezký večer @Martasek
Funkce Adaptive mode jsem popisoval výše. Jeho nastavení můžete zvolit při připojení ke každé TV prostřednictvím HDMI, pouze u prémiových televizorů QLED dochází k automatické synchronizaci zvuku a obrazu na TV. V případě jiné TV pouze navolíte režim ručně a soundbar už se sám postará o zvukovou složku.