o 16-03-2024 11:43 AM
Dobrý den,
mám zcela novou prémiovou televizi QE65Q80C a k ní připojený nový soundbar Samsung HW-Q700C. Soundbar je k televizi připojen přes HDMI eARC kabelem, který byl součástí balení soundbaru. Pokud je výstup zvuku z televize nastaven na soundbar, často se zvuk na sekundu sekne (vypadne) - (při zvuku z interních TV reproduktorů zvuk nevypadává). Ve výpadcích jsem nevysledoval žádné pravidlo nebo zákonnosti - zvuk vypadává při přehrávání veškeré internetové televize nebo třeba Netflixu a přehrávání nijak nesouvisí např. s přepínám mezi programy nebo aplikacemi v TV. Frekvence výpadků je nepravidelná - někdy se zvuk sekne (vypadne) jednou za 10 minut, někdy vypadne 5x během 10 min. Firmware u obou zařízení je nejnovější n- zkontrolováno.
Nějaký nápad, aby se problém odstranil?
Děkuji.
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 20-03-2024 12:17 AM
Mně se tytéž výše popisované výpadky zvuku začaly objevovat od včerejška, kdy se nainstalovala nová verze sw č. 1402. Mám TV QE65S95C a soundbar HW-Q950T. Zkoušel jsem měnit veškeré možnosti připojení soundbaru přes HDMI, optikou, Wifi (funguje pouze v pásmu 2,4GHz díky soundbaru), zkoušel jsem restart, mazání paměti přes vestavěnou údržbu...nic nepomohlo! Evidentně sw závada, a jak tak to čtu, je to obecný jev. Vzhledem k tomu, že mám oboje zařízení v záruce, požádal jsem o servisní zásah...tak uvidím.
16-03-2024 01:25 PM - upraveno 16-03-2024 11:19 PM
o 16-03-2024 03:04 PM
Díky za reakci, expert Samsungu mi v chatu poradil tovární nastavení obou přístrojů, ale nepomohlo to... tak nevím... Oba přístroje jsou 14 dní staré...
16-03-2024 03:27 PM - upraveno 16-03-2024 03:29 PM
o 16-03-2024 05:47 PM
Tak jsem to dohledal, je to 18 dní... Kupoval jsem to na Alze...
o 16-03-2024 06:38 PM
o 17-03-2024 05:34 PM
Bohuzel nekteri "experti" si radu: "udelat tovarni obnovu" osvojili jako sve dite. Ve vysledku vam vlastne poradi.. A ze to nefunguje.. a co? 😀 Seka se telefon? Tovarni nastaveni, sam se vypina tablet? Tovarni nastaveni.. boli vas bricho? Asi bych to tovarni nastaveni udelal taky 😀... Rada nad zlato.... 🤦♂️
Jestli muzete.
Zkuste vymenit HDMI kabel, za kterykoliv jiny.
Zkuste soundbar pripojit k TV bezdratove. Jestli to samozrejma soundbar a vase tv umoznuje. Skrze bluetooth. Nove soundbary touhle funkci disponuji.
Zkuste zapojit soundbar optickym kabelem.
Jestli mate jinou tv a moznost ARC zkusit tam?
Jestli zjistite, ze jina metoda funguje bez problemu. Bude chyba bud v kabelu nebo technologii ARC v soundbaru nebo TV.
Vymena kabelu a zkouska jine metody pripojeni je ted asi to nejmene invazivni reseni.
V posledni rade mate urcite narok na zarucni opravu nebo vymenu. Kdyz nic zmineneho nepomuze. Urcite kontaktujte naprimo samsung zakaznickou linku a domluvte se na servisu naprimo. Bude to mnohem rychlejsi nez to nest k prodejci (mimo samsung) jako Alza, Datart atd...
S pozdravem
SobicekCze
o 20-03-2024 12:17 AM
Mně se tytéž výše popisované výpadky zvuku začaly objevovat od včerejška, kdy se nainstalovala nová verze sw č. 1402. Mám TV QE65S95C a soundbar HW-Q950T. Zkoušel jsem měnit veškeré možnosti připojení soundbaru přes HDMI, optikou, Wifi (funguje pouze v pásmu 2,4GHz díky soundbaru), zkoušel jsem restart, mazání paměti přes vestavěnou údržbu...nic nepomohlo! Evidentně sw závada, a jak tak to čtu, je to obecný jev. Vzhledem k tomu, že mám oboje zařízení v záruce, požádal jsem o servisní zásah...tak uvidím.
o 20-03-2024 02:29 PM
Díky za vaše reakce. I mně se to začalo objevovat u nové verze sw č. 1402. Vyzkoušel jsem také různé možnosti připojení, optiku, restarty... ale je to asi opravdu sw. závada. Také asi požádám o servisní zásah, oba přístroje jsou 3 týdny staré... Dejte vědět, jak dopadl servisní zásah u tohoto problému.
o 20-03-2024 05:02 PM
Servisní technik se mi už ozval s tím, že objednává novou hlavní desku řídící elektroniky a po jejím obdržení mi ji přijede domů vyměnit...docela tento postup nechápu, když daleko levnější řešení by bylo rozeslat opravenou verzi SW. No tak uvidíme, jestli to pomůže. Dám vědět.