Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Sekání zvuku po připojení soundbaru

(Téma vytvořeno: 16-03-2024 11:43 AM)
2626 Zobrazení
Members_Ho5pykU
Apprentice
Možnosti

Dobrý den,

mám zcela novou prémiovou televizi QE65Q80C a k ní připojený nový soundbar Samsung HW-Q700C.  Soundbar je k televizi připojen přes HDMI eARC kabelem, který byl součástí balení soundbaru. Pokud je výstup zvuku z televize nastaven na soundbar, často se zvuk na sekundu sekne (vypadne) -  (při zvuku z interních TV reproduktorů zvuk nevypadává). Ve výpadcích jsem nevysledoval žádné pravidlo nebo zákonnosti - zvuk vypadává při přehrávání veškeré internetové televize nebo třeba Netflixu a přehrávání  nijak nesouvisí např. s přepínám mezi programy nebo aplikacemi v TV. Frekvence výpadků je nepravidelná - někdy se zvuk sekne (vypadne) jednou za 10 minut, někdy vypadne 5x během 10 min. Firmware u obou zařízení je nejnovější n- zkontrolováno.

Nějaký nápad, aby se problém odstranil?

Děkuji.

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Pucmeloud
Pioneer
Možnosti

Mně se tytéž výše popisované výpadky zvuku začaly objevovat od včerejška, kdy se nainstalovala nová verze sw č. 1402. Mám TV QE65S95C a soundbar HW-Q950T. Zkoušel jsem měnit veškeré možnosti připojení soundbaru přes HDMI, optikou, Wifi (funguje pouze v pásmu 2,4GHz díky soundbaru), zkoušel jsem restart, mazání paměti přes vestavěnou údržbu...nic nepomohlo! Evidentně sw závada, a jak tak to čtu, je to obecný jev. Vzhledem k tomu, že mám oboje zařízení v záruce, požádal jsem o servisní zásah...tak uvidím.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
44 Odpovědi
owljacob
Troubleshooter
Možnosti
Na Aukru jsem viděl nabídku soundbaru od Alzy, který měl podobný problém. Uváděli to jako vadu, ale bohužel nevím, zda zde není nějaké řešení. Možná zkusit ještě jiný kabel? Slot?
0 Like
Members_Ho5pykU
Apprentice
Možnosti

Díky za reakci, expert Samsungu mi v chatu poradil tovární nastavení obou přístrojů, ale nepomohlo to... tak nevím... Oba přístroje jsou 14 dní staré...

owljacob
Troubleshooter
Možnosti
Pokud jsou 14 dní staré, tak soundbar můžete ještě vrátit (lze do konce 15. dne, kdy musíte prokazatelně vznést právo), pokud jste kupoval formou, u které je to možné.
0 Like
Members_Ho5pykU
Apprentice
Možnosti

Tak jsem to dohledal, je to 18 dní... Kupoval jsem to na Alze...

0 Like
owljacob
Troubleshooter
Možnosti
Pak asi jedině bohužel reklamace, protože standardní chování to určitě nebude.
0 Like
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Bohuzel nekteri "experti" si radu: "udelat tovarni obnovu" osvojili jako sve dite. Ve vysledku vam vlastne poradi.. A ze to nefunguje.. a co? 😀 Seka se telefon? Tovarni nastaveni, sam se vypina tablet? Tovarni nastaveni.. boli vas bricho? Asi bych to tovarni nastaveni udelal taky 😀... Rada nad zlato.... 🤦‍♂️

Jestli muzete.

Zkuste vymenit HDMI kabel, za kterykoliv jiny. 

Zkuste soundbar pripojit k TV bezdratove. Jestli to samozrejma soundbar a vase tv umoznuje. Skrze bluetooth. Nove soundbary touhle funkci disponuji.

Zkuste zapojit soundbar optickym kabelem.

Jestli mate jinou tv a moznost ARC zkusit tam?

Jestli zjistite, ze jina metoda funguje bez problemu. Bude chyba bud v kabelu nebo technologii ARC v soundbaru nebo TV. 

Vymena kabelu a zkouska jine metody pripojeni je ted asi to nejmene invazivni reseni. 

V posledni rade mate urcite narok na zarucni opravu nebo vymenu. Kdyz nic zmineneho nepomuze. Urcite kontaktujte naprimo samsung zakaznickou linku a domluvte se na servisu naprimo. Bude to mnohem rychlejsi nez to nest k prodejci (mimo samsung) jako Alza, Datart atd...

S pozdravem

SobicekCze

0 Like
Řešení
Pucmeloud
Pioneer
Možnosti

Mně se tytéž výše popisované výpadky zvuku začaly objevovat od včerejška, kdy se nainstalovala nová verze sw č. 1402. Mám TV QE65S95C a soundbar HW-Q950T. Zkoušel jsem měnit veškeré možnosti připojení soundbaru přes HDMI, optikou, Wifi (funguje pouze v pásmu 2,4GHz díky soundbaru), zkoušel jsem restart, mazání paměti přes vestavěnou údržbu...nic nepomohlo! Evidentně sw závada, a jak tak to čtu, je to obecný jev. Vzhledem k tomu, že mám oboje zařízení v záruce, požádal jsem o servisní zásah...tak uvidím.

0 Like
Members_Ho5pykU
Apprentice
Možnosti

Díky za vaše reakce. I mně se to začalo objevovat u nové verze sw č. 1402. Vyzkoušel jsem také různé možnosti připojení, optiku, restarty... ale je to asi opravdu sw. závada. Také asi požádám o servisní zásah, oba přístroje jsou 3 týdny staré... Dejte vědět, jak dopadl servisní zásah u tohoto problému. 

0 Like
Pucmeloud
Pioneer
Možnosti

Servisní technik se mi už ozval s tím, že objednává novou hlavní desku řídící elektroniky a po jejím obdržení mi ji přijede domů vyměnit...docela tento postup nechápu, když daleko levnější řešení by bylo rozeslat opravenou verzi SW. No tak uvidíme, jestli to pomůže. Dám vědět.

0 Like