Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Televize QE49Q60R

(Téma vytvořeno: 28-01-2020 09:41 AM)
565 Zobrazení
T-H
Apprentice
Možnosti

Zdravím všechny!

Líbí se mi televize Samsung QE49Q60R, protože má dva tunery. Nikde jsem ale nenašel informaci, jestli je možné současně nahrávat dva různé pořady z různých multiplexů a zároveň si pustit z USB úložiště jiný nahraný pořad. Tedy naprogramovat nahrávání v EPG od 20.00 zprávy na ČT a zároveň na Primě a než se tyto programy nahrajou, tak bych si chtěl pustit film, který se mi nahrál před měsícem. Můj stávající settopbox Mascom PVR se dvěma DVB-T tunery a 160GB HDD toto umožňuje. Bohužel až za pár týdnů skončí vysílání DVB-T,  budu ho moci akorát vyhodit. Máte někdo zkušenost s dvoutunerovými modely QE49Q60R? Díky. T.   

18 Odpovědi
H-T
Journeyman
Možnosti

Dnes, resp. už včera v noci se něco stalo s televizí. Večer se objevila hláška, že nelze nahrávat. Zjistil jsem, že naladěný program ČT1 "zmizel" a není signál. Ostatní programy z jiných multiplexů bez problémů běžely. Anténu mám nasměrovanou na vysílač Ještěd vzdálený asi 10 km. Tak jsem to přičítal nějaké chvilkové poruše na vysílači. Dnes už nešly ani ostatní programy. Zkusil jsem spustit vyhledávání a nic nebylo nalezeno. Přepojil jsem antenu do počítače přes USB tuner DVB-T2 Evolveo a ten vše našel. Zkusil jsem vyhledat aktualizace softwaru televize po síti. Žádnou novější televize nenašla. Internet fungoval zcela hladce. Znovu jsem zkusil automatické vyhledávání stanic a nic. Nula nalezených. Pak jsem si vzpomněl, že jsem na externí disk uložil export programů. A zabralo to. Najednou všechno šlo. Zkusil jsem vyhledávání stanic a v pohodě bylo nalezeno přes 80 položek. Hlava mi to nebere, co to podivné chování televize mohlo způsobit. Snad se to nebude opakovat. 

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @H-T 

Mrzí nás, že máte s televizorem problémy. TV máte jak dlouho? Kdy naposledy proběhl update SW ? Je možné, že pokud se problém znovu objeví,  bude nutné resetovat TV do továrního nastaveni, případně nejdříve vyzkoušejte reset Smart Hubu.

V případě dalších problému napište. Děkujeme 

Hezký den

fajnsnek2
H-T
Journeyman
Možnosti

Dobrý den,

televizi mám cca tři týdny. Update softw. jsem zkoušel včera, ale televize hlásila, že stávající verze je nejnovější. Resetování do továrního nastavení jsem nezkusil (nenapadlo mě to), ani reset Smart Hubu. Dnes se odpoledne několikrát stalo, že některé stanice na několik desítek sekund vypadly. Zjistil jsem to tak, že jsem sledoval ČT a najednou se objevila hláška, že nahrávka pořadu na Primě nebude uložena, protože je nedostatečně veliká, nebo něco v tom smyslu.  Přepnul jsem na Primu a byla bez signálu.  Proskákal jsem různé další kanály a Prima se asi za minutu zase objevila a pak už nevypadla. Je mi jasné, že to se včerejším totálním zmizením všech stanic nemusí vůbec souviset a že to dnes mohlo být způsobeno krátkodobým výpadkem, nebo nějakým zarušením z jiného zdroje. Kdyby se to opakovalo, tak bych zkusil to kompletní resetování.

Děkuji za radu. T.

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@H-T  Děkujeme za reakci 

Chápu, že je to nepříjemné,  zejména když si člověk pořídí novou TV.  Vzhledem k současnému překryvnému období při přechodu na DVBT2, je těžké analyzovat, které problémy mohou být způsobeny TV a které prochází od zdroje TV vysílání. Doufám,že po ukončení přepínaní Vám již TV půjde bez problémů. 

fajnsnek2
H-T
Journeyman
Možnosti

Dobrý den,

během půlročního provozu televize se mi zhruba 10x stalo, že se televize sama spustila. Někdy se spustí pár sekund po vypnutí ve dne, ale někdy třeba uprostřed noci, i několik hodin po vypnutí. To je pak jak v hororu, když se ve dvě ráno rozsvítí v obýváku obrazovka a jsou slyšet hlasy. Manželka už říkala, že to ještě párkrát zkousne, ale pak půjde televize z domu... Zkoušel jsem aktualizovat software, ale je tam poslední verze. Máte nějaké zkušenosti, nebo radu? Díky. T.

0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @H-T,

podobný problém zaznamenal u svého televizoru uživatel @Igor82 v tomto příspěvku: https://eu.community.samsung.com/t5/tv/probl%C3%A9m-s-one-connect-kabelem/m-p/1124156#M1076.

Nakonec to vyřešil následovně: 

"Takže boli u mňa chalani technici z ESC pobočka Nitra veľmi dobrýz prístup. Pozreli sa na to spravili diagnostiku a nakoniec vymenili základnú dosku v TV a k tomu aj nový kábel mi doniesli. Podľa nich taktiež bolo nadmerné prehrievanie sa pri napájaní a bola aj doska horúca tak uvidím ako s tou novou. Všetko naprogramovali a zabralo to takže musím vyjadriť naozaj maximálnu spokojnosť. "

H-T
Journeyman
Možnosti

Po ročním provozu musím konstatovat, že spokojenost s novou televizí kolísá, spíše klesá. Dnes už jsem ze zoufalství napsal mail na podporu Samsungu. Po úplném přechodu na vysílání DVB-T2 začaly problémy s příjmem multiplexu 21 s programy ČT. Někdy se po zapnutí vůbec programy ČT nezobrazí ani po několika minutách, jindy se ztratí v okamžiku, když se spustí nahrávání pořadu z jiného multiplexu. Ostatní multiplexy jsou bez problémů a stabilní. Domníval jsem se, že to může být vliv nějakého rušení. Během posledních dnů jsem provedl různé pokusy s nastavením antény. Anténa je starší klasické "síto" s napájecím adaptérem umístěná na půdě pod dřevěnou střechou s tenkou eternitovou krytinou. Mám dobrou polohu na dohled od vysílače Ještěd (15km), ale také výborně naladím všechny ostatní multiplexy i z vysílače Cukrák (90km). Nahrání aktuálního firmweru, ani opakovaný reset TV do továrního nastavení nepomohly. Uvažoval jsem i o jiné anténě, ale po konzultaci se střediskem Českých radiokomunikací pro severní Čechy jsem dostal informace, že tyto problémy má mnoho dalších majitelů TV Samsung z důvodu nějakého odlišného nastavení ve vysílání multiplexu 21. Tak uvidím, co mi ze Samsungu poradí. Máte někdo podobné zkušenosti?

0 Like
H-T
Journeyman
Možnosti

Tak jsem nakonec koupil novou anténu EMOS TX-27LTE DVB-T2. Je to pasívní anténa bez napájení a mám ji pod střechou (eternitová krytina). Mám ji dva týdny a multiplex ČT je bez problémů. Stejně i ostatní stanice. Co mě k tomu vedlo? V podstatě od prvního týdne letošního roku u nás chumelilo a na střeše ležela vrstva sněhu střídavě mezi 20 - 40 cm. Zhruba do půlky února. Po celou tu dobu nebyl žádný problém se signálem. Od začátku března, kdy sníh roztál, opět začaly  výpadky v příjmu programů ČT. Našel jsem na netu pár příspěvků od lidí s podobnou zkušeností, kterým pomohlo např. otočit anténu o 180° nebo koupili pasívní směrovou anténu.  To podpořilo teorii o zahlcování přijímače signálu. Televize ukazovala sílu i kvalitu signálu vždy na 100% a pak najednou žádný signál. Teď s pasivní anténou ukazuje sílu signálu kolem 60%, kvalitu 100% a žádné výpadky nejsou. Několikrát jsem obě antény prohodil, abych měl jistotu, že ta nová je opravdu funkční. Výsledek byl vždy jednoznačný. Doufám, že tato zkušenost někomu pomůže.       

0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @H-T,

děkujeme za sepsané zkušenosti👍 a potvrzení, že to bylo anténou.

Pěkný den.

0 Like