o 09-12-2019 01:44 PM
Zdravím, prosím o radu s koupí nové TV, úhlopříčka 50, ev. 55 - dosud nám bohatě stačil 13 let starý Samsung, dle názorů a recenzí jsem měla ve výběru modely UE55RU 7172, 7402, ev. 8002, nechtěla jsem utratit nad 15tis, ale jak čtu názory, tak váhám, jestli si lehce nepřiplatit, jestli to prostě má smysl. Parametrově, co se píše, tak čím dražší, tím asi lepší, běžné názory, že dražší model srovnatelný např. obrazem s levnějšími, někdo dokonce preferoval stran obrazu levnější. Jsem laik, tak nakonec fakt nevím, co koupit. Účel - sledování TV, filmů, děti dostanou herní konzoli Nintendo - asi budou hrát hry i na TV kromě malé obrazovky herní konzole, budou ale úplní začátečníci - stačí, aby běžné hry jely a nesekaly se. To je asi podstatné. Další funkce - nevím, co mám chtít - do teď jsem nic nepotřebovala - možná prohlížení fotek, připojení PC, nahrávání do TV, ev. na něco externího, (někde jsem už vyčetla, že nahrávání z jiného programu než sledovaného mají až TV nad 25tis, to oželím). Vyčetla jsem, že 7172 má špatný ovladač, někdo mi řekl, že 7172 nelze na hry, špatné je prý sledování TV z jiného úhlu - všechny? - děti se částečně večer dívají od jídelního stolu, jinak máme obrazovku rovně. Klidně připlatím (ale ne nad 20tis), ale pokud to pro nás bude poměr cena x kvalita, výkon podstatné. Předem moc díky za rady, m
o 09-12-2019 02:17 PM
Přeji krásný den @Katka3
Je to jak píšete Vy - za více peněz dostane člověk více muziky, ale každý si musí určit své priority a potřeby, co je pro něj finanční hranice, a co za ní od daného produktu očekává. Osobně mohu doporučit model UE55RU8002 . Nabízí za svou velice kvalitní parametry srovnatelné s prémiovými modely řady QLED. Cenově splňuje i Vámi stanovenou hranici, a rozhodně splní Vaše očekávání v oblasti sledování filmů a hraní her. Doporučuji přečíst tuto odbornou Recenzi, kde zjistíte více zajímavostí o této TV. Modely QLED v této cenové kategorii mají podobné parametry s funkcemi navíc, ale mají hlavně výhodu prémiové podpory a služby Moje QLED
o 09-12-2019 02:44 PM
Děkuji za rychlou odpověď. Takže ty další 2 uvedené stačit nebudou nebo budou pro mne znatelně horší? Zajímá mne hlavně srovnání, jestli připlacení za vyšší model vůbec poznám? A můžu poprosit o odpověď na ten problém s pozorovacím úhlem, je to u těchto typů TV, co uvádím, stejné....uvidí děti i ze šikmého úhlu od stolu nebo musíme si vybrat jinou televizi? Píšete ještě o řadě QLED - doporučujete za stejnou cenu místo 8002 radši jiný model z řady QLED? Moc díky
o 09-12-2019 05:21 PM
@Katka3 Pokud Vám doposud stačil 13 starý model, tak asi budete patřit do kategorie běžný uživatel. Takže předpokládám, že TV pořizujete na období minimálně 5 a více let. Model UE55RU8002 má tu výhodu, že již přináší vysokou kvalitu obrazu s podporou HDR, které se stává prvkem moderních filmů a videoher - levnější modely UE55RU7402a UE55RU7172 Vám tuto technologii v takové kvalitě nenabídnou.
Nedá se říci, že by tyto televize byly znatelně horší, ale jejich "morální stárnutí" bude rychlejší než u dražšího modelu. Co se týká pozorovacích úhlů, tak je to dáno limity použité technologie VA panelu, u konkurence to bude podobné. Pro lepší pozorovací úhly by jste musela zvolit buď jinou technologie - OLED nebo QLED, ale to už se dostáváme do jiné cenové kategorie (cca 1,5 až 2 násobek Vašeho limitu). Osobně bych doporučil navštívit prodejnu Samsung případně jiné velké eletro na jeden případně více ze zvažovaných modelů se podívat "naživo". Doporučuji si na TV nechat pustit běžné TV vysílání nebo si vzít vlastní flash disk s filmem a pustiti si jej na vystavené televizi.
o 10-12-2019 12:36 AM
Moc díky, přesvědčil jste mě, že si má cenu připlatit. Nad 20tis už ale jít nechci, takže zvolím 8002. Ještě kdyby tak člověk věděl, jestli čekat a cena po Vánocích v lednu podstatněji spadne... :-). Hezké Vánoce 🙂