o 29-10-2023 09:30 PM
Předpokládal jsem,že chytrá TV od Samsungu bude dnes automaticky vidět server NAS a počítač v síti , ale není tomu tak.
Prosím o radu.PC s Windows 11 nasdílené složky.NAS server Zyxel 320S s Twonky media serverem.
Musím na TV instalovat nějakou aplikaci , abych se dostal k fotkám a hudbě a videu na počítači a NAS serveru ?
Nebo jak mám zviditelnit na TV Samsung PC a NAS server
Nechci používat mobil jako přehrávač.
Děkuji za pomoc.
o 30-10-2023 09:22 AM
Hodne specificky dotaz spíš na IT forum.
Jak vidíte sdílené soubory na routeru? NAS je vubec nevidí?
Na NAS musí mít spuštěný DLNA/media server pro videa i fotky.
o 30-10-2023 09:51 AM
30-10-2023 12:48 PM - upraveno 30-10-2023 12:49 PM
Je to opravdu na stejné síti? Pokud vám to na mobilu funguje a mobil a TV jsou na té samé síti, nebude to asi firewallem. V tom případě zkuste na TV něco jako přepínat zdroj (source) nebo spustit aplikaci pro přehrávaní médií a tam najít DLNA/wonky
U Windows to může být verzí samby.
Zkuste se na ně připojit z mobilu přes Moje soubory a pokud to vyjde, tak zadat to samé v TV, ale tam netuším, jak vypadá procházení sítě...
o 30-10-2023 03:15 PM
Twonky media server verze 7.2.10 je na NAS spuštěný a na PC vidím jak nasdílené soubory NASu ,tak PC a mohu je přehrát na PC i na mobilu.Všechna zařízení mají IP adresu , NAS statickou.
Na TV Samsung je v zařízeních vidět router a jím nasdílený flashdisk a lze přehrávat fotky a videa.Bohužel Samsung TV v zařízeních neukazuje NAS a nevím, jak ho manuálně přidat(žádná volba kromě USB HDD a flashdisku k přidání zařízení typu NAS není k dispozici).
o 05-04-2025 07:40 PM
před měsícem
Mě tv Samsung také neviděla žádný nas ale když jsem změnil název televize v samotné TV na obývák, ložnice a pokojíček tak se po restartu na všech TV nas hned objevil sám od sebe.
Můžete vyzkoušet, už jsem to tu řešil v jiném vlakne.