o 27-10-2023 03:25 PM
Zdravím. Televize nabízí při nastavení svého ovladače pro ovládání SetTop Boxu spoustu možností kabelovek, bohužel Vodafone TV mezi nimi není. Nastavila jsem tedy UPC (Vodafone u mne nahradil UPC, vyměnil ale zařízení) a pokusila se najít model Sagemcom DCI362-UHD, ten ale bohužel v nabídce není také. Samozřejmě jde bez problému používat na TV jeden a na STB druhý ovladač, ale bylo by výrazně pohodlnější kdyby stačil jeden. Povedlo se vám to někomu rozchodit?
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 27-10-2023 06:21 PM
Pokud neni zarizeni v oficialnim seznamu podporovanych settopboxu resp tv. Tak s tim nic neudelate. Muzete zkusit poridit nejaky “univerzalni” ovladac ktery zvladne ovladat oboji. Nektera zarizeni podporuji ovladani skrze HDMI vystup. Tzn ze po zapnuti boxu skrze HDMI se zapne i TV. Muze jit ovladat hlasitost atd
V tv v nastaveni to najdete jako polozku HDMI CEC (Anynet+)
Zde se doctete vice. Bohuzel pouze v EN, paklize anglictine plne nerozumite, muzete pouzit google prekladac.
https://www.samsung.com/sg/support/tv-audio-video/use-anynetplus-hdmi-cec-on-your-samsung-smart-tv/
Nejake plne fungovani to vsak nezaruci.
o 27-10-2023 06:21 PM
Pokud neni zarizeni v oficialnim seznamu podporovanych settopboxu resp tv. Tak s tim nic neudelate. Muzete zkusit poridit nejaky “univerzalni” ovladac ktery zvladne ovladat oboji. Nektera zarizeni podporuji ovladani skrze HDMI vystup. Tzn ze po zapnuti boxu skrze HDMI se zapne i TV. Muze jit ovladat hlasitost atd
V tv v nastaveni to najdete jako polozku HDMI CEC (Anynet+)
Zde se doctete vice. Bohuzel pouze v EN, paklize anglictine plne nerozumite, muzete pouzit google prekladac.
https://www.samsung.com/sg/support/tv-audio-video/use-anynetplus-hdmi-cec-on-your-samsung-smart-tv/
Nejake plne fungovani to vsak nezaruci.
o 27-10-2023 06:43 PM
Děkuji, anglické manuály nejsou problém, ale zase tolik mi to nevadí, jen když mi to nabídlo tu možnost, tak mi přijde škoda, že jí nemůžu využít. On je problém už prvotně v tom, že podporu má UPC a UPC Direct, co už tady nejsou a Vodafone, který je stáhnul pod sebe ne. Škoda, třeba při nějaké aktualizaci..
o 29-10-2023 01:35 PM
29-10-2023 01:46 PM - upraveno 29-10-2023 02:02 PM
Já ale nechci ovládat oboje ovladačem STB. O tomhle vím, to není to, co hledám. Potřebuju softwarově propojit TV a STB, což TV u jiných poskytovatelů umožňuje.
29-10-2023 02:39 PM - upraveno 29-10-2023 02:40 PM
o 29-10-2023 02:50 PM
Já ale mluvím o softwarovém ovladači, co se nastavuje přímo v televizi. Televize si pak umí sama zapnout STB například na naplánované nahrávání. A rozdíl - TV používám na spoustu jiných věcí, než sledování vysílání, to používám málokdy. Ovládám jí jejím chytrým ovladačem, případně mobilním telefonem. Fakt mi nešlo o nastavení ovladače jako té škatulky, SobicekCze odpověděl na můj dotaz naprosto jasně. Jste hodný, ale tohle nastavení, co posíláte znám a nevyhovovalo mi ani u minulé obyčejné televize.
o 29-10-2023 02:59 PM
o 29-10-2023 03:04 PM
Děkuju a hezký den 🙂