Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

HBBTV problémy

(Téma vytvořeno: 07-04-2018 09:36 AM)
10808 Zobrazení
dakri
Apprentice
Možnosti

v poslední době se mi stává při spuštění hbbtv na stanicích Primy, že při prvním spuštění od zapnutí TV mi to jede třeba v rozmezí 5 až 25 minut a potom mě to samo přepne do klasického vysílání TV Prima. Když chci tedy dohlédnout nějaké video, tak mě to po dalším spuštění aplikace Primy v hbbtv Prima již po několika vteřinách zase vyhodí do klasického vysílání. Třeba zkoušel jsem zapnout aplikaci O2TV Sport na den a tady mě to z hbbtv prima nevyhodilo.
Na doporučení Samsungu jsem zkusil odpojit TV od elektrické sítě, obnovit tovární nastavení a obnovit smart hub a stejně to nepomohlo. Jedná se o modelovou řadu roku 2012 - typ UE40ES6500.
Docela tuto službu využívám a štve mě, že to vyskočí a musím potom, abych se chtěl dodívat, vypnout/zapnout TV, aby mi to vydrželo kolem 15 minut. Když jsem sledoval posledně nějaký díl seriálu, tak se mi to třikrát přerušilo! Zkoušel jsem to na druhý den a opět se nedohrálo video, přerušilo se.  Internetem mezi modemem a TV to podle mě není, když se mi to třeba zacykleně vypínalo hbbtv po 15 minutách. Je to hodně nepříjemné, dřív se mi to nestávalo. Dřív přerušování videa, vyskakování do klasického vysílání se mi to stalo u hbbtv České televize, ale tam to vydrželo většinou hodinu, teď jsem to nezkoušel, ale určitě by mě to také vyhodilo po nějaké době, ale je možné, že už po několika minutách také.

Předtím jsem jinak žádné problémy s přerušením videa, aplikace hbbtv a automatického přepnutí do klasického vysílání neměl problémy.

Máte někdo takové zkušenosti se staršími chytrými televizory Samsung? Zkoušel jsem psát do Primy, tak uvidím, co oni na to.

34 Odpovědi
nediskutuj
Navigator
Možnosti

Hbbtv samo o sobě je stále ve vývoji a troufnu si říct, že to zlobí více než 50 procent uživatelů. Ze zkušeností vím, že to není primárně chyba softwaru na straně TV, ty změny probíhají na straně TV kanálů. Prima, od té doby, co to spustili, je největší problém. Co tak vždy čtu, tak 4/5 uživatelů mají problém jen s Primou, zatím, co jim ostatní kanály fungují normálně. A děje se to myslím od té doby, kdy spustili reklamy. Také ovšem chápu, že koncovým uživatelům to je jedno. Ti chtějí funkční TV se všemi funkcemi. Bohužel je potřeba přemýšlet racionálně a uvědomit si, že vývoj takových projektů není vůbec jednoduchý a z vlastních zkušeností mohu říci, že svět jedniček a nul si občas dělá co chce a kdy chce a hlavně tehdy, kdy už by to ani experta nenapadlo. Různé diskuzní fóra a support vůbec existují proto, protože reálně až tak během 3-6 měsíců, teprve na základě stížností jednotlivých uživatelů, se dá služba doladit, a to ani úplně do konce. To zřejmě nepůjde nikdy a nikde, to myslím všeobecně.

Nicméně k věci, jednou z prvních věcí, která každého napadne, je "router". Po mnoha zkušenostech se někdy naskytl problém přímo v routeru a je jedno, jestli je to zarížení za 500 nebo 5000. TV je připojená kabelem nebo přes Wifi? DHCP prostě někdy blbne, takže nastavit pevnou ip adresu v TV.

Pokud nepomůže, tak zkusit zakázat/vypnout hbbtv na všech kanálech a povolit jen na Primě a vyzkoušet.  Jinak firmware v TV je aktuální nebo byl teď někdy aktualizován a nezačalo to třeba blbnout až po tom? Ještě byl někdy problém s autorizací, že se muselo přihlásit přes PC a pak to spárovat pomocí kódu s TV, to už si nepamatuji.

0 Like
nediskutuj
Navigator
Možnosti

Tady vidíš, že nejsi sám, komu to blbne. Uvidíme, jak ti Prima odpoví, pokud to nebude trvat měsíc :robotlol:

0 Like
M_V
Journeyman
Možnosti

Uživatel

@dakrinapsal:

v poslední době se mi stává při spuštění hbbtv na stanicích Primy, že při prvním spuštění od zapnutí TV mi to jede třeba v rozmezí 5 až 25 minut a potom mě to samo přepne do klasického vysílání TV Prima. Když chci tedy dohlédnout nějaké video, tak mě to po dalším spuštění aplikace Primy v hbbtv Prima již po několika vteřinách zase vyhodí do klasického vysílání. Třeba zkoušel jsem zapnout aplikaci O2TV Sport na den a tady mě to z hbbtv prima nevyhodilo.
Na doporučení Samsungu jsem zkusil odpojit TV od elektrické sítě, obnovit tovární nastavení a obnovit smart hub a stejně to nepomohlo. Jedná se o modelovou řadu roku 2012 - typ UE40ES6500.
Docela tuto službu využívám a štve mě, že to vyskočí a musím potom, abych se chtěl dodívat, vypnout/zapnout TV, aby mi to vydrželo kolem 15 minut. Když jsem sledoval posledně nějaký díl seriálu, tak se mi to třikrát přerušilo! Zkoušel jsem to na druhý den a opět se nedohrálo video, přerušilo se.  Internetem mezi modemem a TV to podle mě není, když se mi to třeba zacykleně vypínalo hbbtv po 15 minutách. Je to hodně nepříjemné, dřív se mi to nestávalo. Dřív přerušování videa, vyskakování do klasického vysílání se mi to stalo u hbbtv České televize, ale tam to vydrželo většinou hodinu, teď jsem to nezkoušel, ale určitě by mě to také vyhodilo po nějaké době, ale je možné, že už po několika minutách také.

Předtím jsem jinak žádné problémy s přerušením videa, aplikace hbbtv a automatického přepnutí do klasického vysílání neměl problémy.

Máte někdo takové zkušenosti se staršími chytrými televizory Samsung? Zkoušel jsem psát do Primy, tak uvidím, co oni na to.

Hbbtv mi ani nepripominej. Resim to prakticky kazdy den s rodici po telefonu. Furt rikaj, jak je to jednoduchy vysvetlit i starsim, ze je to vse jen takova klikacka doprava doleva OK. To bych uz neresil, casem to naucis fakt kokoholi,  ale ve vysledku resis 10x vic nez nastaveni, jak to porad nefunguje anebo blbne,vypadava apod. Hodne to blbne na televizich Phillips prej, ale my mame v rodine vsechny znacky a blbne to na vsech a skoro kazdy tyden. Tata mi vyzvani neustale ja uz nevim co mu rikat. Ani to blbe HBO GO tak neblbne jako tohleto.

M_V
Journeyman
Možnosti

Jo jinak me na jedny tv pomohlo vypnout hbbtv v nastaveni a zapinat ji jednotlive na kazdym kanalu jednotlive. Nevim jestli se da rici, ze to pomohlo ale proste to se to nesekalo aspon tak casto.

dakri
Apprentice
Možnosti

Třeba HBO GO jede nyní v pohodě, to se mi nevypíná. Ale taky bylo párkrát z její strany rozbité, že se třeba nešlo přihlásit do aplikace a hodně lidí na sociálních sítích na to nadávalo. Ale do dne to bývalo vyřešené.

Jinak moje televize asi neumožňuje vypínat hbbtv pro konkrétní kanály. Já akorát můžu vypnout nebo zapnout datové služby.

0 Like
dakri
Apprentice
Možnosti

mám to připojené přes wifi, zkoušel jsem na doporučení Samsungu, dát DNS(IP adresu) ručně na 8.8.8.8 nebo 8.8.4.4. Dřív jsem to měl automaticky. Ale to nepomohlo. Firmware mám nejnovější, k dispozici nejsou žádné nové verze. Možná zkusím vypojít modem z elektrické sítě, ale nemyslím si, že by to bylo modemem. Spíš chyba je na straně Primy.

Velmi dobré zkušenosti mám s hbbtv ČT, posledně jsem tam s něma řešil to, že když pustím nějaké video v rámci ČT, tak se mi neposunovala časomíra a furt tam bylo 0:00 a video jako jelo, ani posunovat tím pádem nešlo. Zjistili, že to dělají některé modely Samsungu roku 2012, který zrovna mám já. Tyto televizory totiž měly nějaký problém s novým měřícím kódem, který má být součástí vysílání HbbTV většiny provozovatelů této služby v ČR. Vývojáři ještě během dne udělali jakýsi fix pro ty starší televizory.  A pak to znovu fungovalo posunovat v obraze.

Jsem si říkal, jestli nemůže za to nástup hbbtv Novy do muxu 2, jestli to nemůže hrát také roli. Mi jako třeba nejde zapnout/vypnout hbbtv pro konkrétní stanice, jedině vypnout/zapnout datové služby, což platí pro veškeré hbbtv.

JacobInDaHouse
Pathfinder
Možnosti

Já jedu třeba IPTV a s jedním poskytovatel už jsem chtěl ukončit smlouvu, protože s testem na 7 dní od jiného mi to jelo normálně. Na všech zařízení mi to jelo v pořádku jen na TV to blblo, a tam jsme to samozřejmě vyžodovali nejvíce. Neustále buffering nebo úplné výpadky, někdy ani kanál nenajel. Router jsem měl asi měsíc nový a celkem high-end, protože pokud je domácnost stavěná na NAS a nových technologiích Download/Upload a kvalitní router prioritou no.1. No pak jsem se poradil s jedním známým, který dělá pro UPC a poradil mi zkusit připojení přímo kabelem mimo router, že spousta routeru mají špatný buffer a je jedno kolik stojí. A ejhle, vše jelo v pořádku. Pak jsem tedy na doporučení koupil jiný a od té doby nemám problémy s ničím. To, co popisuješ, že to takhle jede v krátkých intervalech, se mi jeví přesně jako ta moje IPTV. Odpoj úplně router a napoj přímo kabel, co jsi měl ve WAN, do TV a zkus. Wifi stejně nikomu nedoporučuji při využívání podobných služeb, sám už vím, že i nový router za 5k může haprovat. Dokonce jsem se setkal i s jednou variantou u dědy, že to záhadným způsobem blokoval ISP. Šlo to, ale blblo to a za to mohl poskytovatel netu. Takže nikdy nevíš. Třeba v takových zapeklitých situacích vyzkoušet vše.

0 Like
JacobInDaHouse
Pathfinder
Možnosti

Hlavně ta pointa, proč jsem ti to psal, byla že mi právě blbly jen 3 kanály, a to Prima HD, Nova HD a Nova 2.

0 Like
Petrk78
First Poster
Možnosti

Dobry den, chci se podelit o zkusenost se zvukem pri sledovani hbbtv archiv iprima, kvalita videa 720hd nebo 1080hd, prihlaseny uzivatel k serveru archivu iprima na televizi samsung 7442 modelovy rok 2018. Pri sledovani jakehokoliv poradu iprima pres cervene tlacitko, nejvyssi kvalita videa, se po par minutach ztrati zvuk, obraz bezi dal. Pripojeni pres wifi. Pri sledovani v kvalite 576 se zvuk nikdy neztrati. Pri sledovani archivu ceske televize se zvuk neztraci. Televize zakoupena v zari 2018, zvuk se ztraci od rijna 2018. Firmware je aktualni. Mate nejakou podobnou zkusenist z hbbtv na iprima? Nebo je to problem firmaware televize, tedy konkretniho modelu?