Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znalezienie kanałów tv UE50MU6172

(Temat utworzony: 01-06-2018 11:59 AM)
13163 Wyświetlenia
Tmmj
First Poster
Opcje

Witam. 

Jakiś czas temu zakupiłem telewizor model przy początkowej instalacji kanałów tv wyszukał mi ponad 100. Po pewnym czasie nie odbierała mi ani TVP1 ani Polsat ani TVN. Mogłem oglądać tylko kilka kanałów, wg mi nieznanych. Po resecie do ustawień fabrycznych wyszukał mi tylko 30 kanałów. Chciałbym zapytać w jaki sposób ustawić wyszukiwanie żeby tv znalazł takie podstawowe kanały jak TVP 1,2 Polsat i TVN. Model ma DVB-T więc powinien je znaleźć bez problemu.

Pozdrawiam 

0 Like
5 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Wybierz z menu ustawienia/ nadawanie/ automatyczne strojenie. Jako antena wybierz naziemna, typ kanału cyfrowe i analogowe, zaznacz skanuj.
Jeśli masz dobrze ustawioną antenę i jakość sygnału jest odpowiednia, telewizor powinien znaleźć ok 30 kanałów, wśród których powinny być TVP 1,2 Polsat i TVN.

0 Like
Tmmj
First Poster
Opcje
Hej. Dzięki za odpowiedź. Niestety antena jest dobrze ustawiona a wśród 30 programów które wyszukuje nie ma ani TVP ani Polsatu jest tylko TVN 7... Robię tak jak napisałeś.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Tmmj DVB-T to oznaczenie tunera naziemnej telewizji cyfrowej. Czy taką antenę własnie posiadasz? Do odbioru telewizji naziemnej. Czy antena widzi wszystkie MUXy? W jakiej są odległości od twojej lokalizacji i z jaką mocą nadają. Czy jest jeden nadajnik, może poszczególne multipleksy zlokalizowane są na nadajnikach z rożnych lokalizacji?
Wybierz opcję wyszukiwania tylko kanałów cyfrowych i sprawdź.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Szafencja
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Mamy telewizor samsunga, wcześniej mielismy podłączona netie i nie mieliśmy problemu z programami. Aktualnie się przeprowadziliśmy i na ten moment używamy telewizji naziemnej. Powinnismy miec Ok 25 kanałów, niestety odbieramy tylko 9 kanałów, w tym TVN i Polsat. Ustawiałam w menu wg instrukcji, co mogę zrobić aby złapać więcej kanałów z naziemnej?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Szafencja po pierwsze sprawdzić, czy wszystkie mux-y nadawane są z tej samej lokalizacji, jak jest z ich mocą/zasięgiem. Po drugie, przyjrzeć się instalacji antenowej.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like