Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE50MU6172 nie wykrywa PC

(Temat utworzony: 18-02-2019 02:35 AM)
698 Wyświetlenia
StefanKaszpir
First Poster
Opcje

Witam jestem w miarę zadowolonym posiadaczem tego tv, biorąc pod uwagę cenę to nawet byłbym bardzo gdyby nie 3 małe problemy , no nie do końca małe. Pierwszy tytułowy dotyczy podłączeniu PC. Komputer bez karty graficznej jest wykrywany przez Tv ( dokładniej bez sterowników i karty ). Po podłączeniu Tv kablem Hdmi który, jest sprawny ponieważ działa z laptopem bądź konsola ps4, do karty graficznej z zainstalowanymi najnowszymi sterownikami telewizor już nie potrafi wykryć urządzenia. Sytuacja powtórzyła się 2-krotnie na 2 różnych kartach , GTX 1050 oraz RX570.

Następna sprawa to totalnie nie mam pojęcia jak podłączyć laptopa czy komputer do SmartView , aplikacja wyszukuje mój telewizor jednak przy próbie połączenia się wyskakuje błąd " Something goes Wrong" czy coś w tym stylu.

I ostatnia rzecz która irytuje mnie w tym szkiełku to jasność w trybie HDR. Jest cholernie ciemno. Szukałem, zmieniałem, oglądałem i jeszcze raz to samo po opcjach obrazu ale jakoś mi się nie udało skutecznie uzyskać zadowalającego efektu.

Zdaję sobie także sprawę że jest to budżetowy Tv i może taką po prostu ma matryce a ja się fajerwerków ***** spodziewam, jednak zaciemnienie obrazu u mnie jest niepokojące, zwłaszcza spoglądając na reklamowe zdjęcia z pięknie rozjaśnionym obrazem.

Być może każdy z tych "problemów" wynika z mojej niewiedzy, jeżeli tak to chyba jest to odpowiednie miejsce do zadania pytania " Co zrobić, i czy da się w ogóle coś zrobić?"

Pozdrawiam i Dziękuje za prawdopodobne próby rozwiązania problemów.

0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@StefanKaszpir  Czy zadbałeś żeby twój TV miał najnowszy firmware wer 1262.0? Jaki masz system Windows ? Nie jest Ci podtrzebna aplikacja SmartViem jak masz system Windows 8/8.1 czy 10 

https://www.youtube.com/watch?v=bh0sKaR-I8I

0 Like
StefanKaszpir
First Poster
Opcje

Cześć, tak, posiadam najnowszy soft. Sprawdzałem dostępnośc aktualizacji. Wszystko po tej stronie ok. Przewód jak pisałem wcześniej sprawdzany.  Jedyny powód jaki  sobie wyobrażam to inna " częstotliwość, moc, napięcie" czy jak to można nazwać profesjonalnie, wysyłane przez komputer po instalacji sterowników, a TV jest na tak czuły, badź zle skonfigurowany (może zepsuty) że taki sygnał mu nie odpowiada. Oczywiście 2 koputery działają poprawnie pod monitorami czy innym TV.

SUgerowałem się SmartView po opisie mojego modelu, starałem się podłaczyc jak w wyżej wymienionym filmie jednak tam kompletnie nie znajduje żadnego ekranu nawet sąsiada ;]. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@StefanKaszpir  Jak masz ustawione na karcie częstotliwość odświeżania ? Kabel kablowi nie jest równy.Dalej nie wiem jaki masz system ?

0 Like
StefanKaszpir
First Poster
Opcje

Windows 10, i rzeczywiście może to dświeżanie bo komputery maja tendencje do usawiania np 59hz sprawdzę i napiszę. A przy podłączaniu bezprzewodowo komputer pokazuje mi komunikat ze moj komputer albo telewizor nie obsługuje "MiraCast" wiec nie wyświetla bezprzewodowo.

0 Like
StefanKaszpir
First Poster
Opcje

jakie odświeżąnie ma ten telewizor? Bo w specyfikacjach cieżko mi znaleść taka informacje.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@StefanKaszpir  Po wpisaniu w lupe słowo "MiraCast" ukazało się coś takiego jak na zdjęciu. Wygląda mi na problem z twoim system coś jest nie tak.

https://www.bing.com/search?q=naprawianie+po%c5%82%c4%85cze%c5%84+z+urz%c4%85dzeniami+audio+bluetoot...

Tu masz specyfikacje https://www.mall.pl/telewizory/samsung-ue50mu6172?tab=parameters

Przechwytywanie.PNG

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like