Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wsparcie dla modułów CI+ECP

(Temat utworzony: 11-04-2020 01:44 PM)
10242 Wyświetlenia
Tutek
First Poster
Opcje

Posiadam telewizor EU49NU7172U i dokupuje do niego moduł CI+ ECP, proszę o odpowiedź czy mój telewizor obsługuje standard ECP, na stronie specyfikacji telewizora nie widze takich danych tylko informację o wsparciu CI+(1.4) ?

dziękuję 

0 Like
12 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tutek  Ale CANAL + znowu kombinuje z nowym modułem CI+ ECP na starym też działa 4K 

https://pl.canalplus.com/pomoc/Lista%20wpieranych%20modeli%20telewizorow

0 Like
Tutek
First Poster
Opcje
Tak, ale w sprzedaży mają tylko ten nowy, natomiast na tej stronce z rekomendowanymi telewizorami byłem, zauważ że tam są tylko wymienione telewizory Philips.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tutek  Jeszcze tu lista znajduje się Samsung, ale nie ma gwarancji, że Ci będzie działać. 

https://digi-tv.pl/news/181093/nowy-cam-ci-z-ecp-dla-4k-w-tivsat-wideo.html

0 Like
Tutek
First Poster
Opcje

No w tej liście mojego modelu nie ma, są z serii 7 nawet niższy model UE49NU7170UXZT NU7170 który jak widze i tak nie jest na rynek polski, no ale mojego NU7172 nie znalazłem.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tutek  Modele z 2020 też nie mają ECP 

Przechwytywanie.PNG

0 Like
Tutek
First Poster
Opcje
Pytanie czy jest jakikolwiek telewizor na stronie samsunga, który by miał w specyfikacji wpisane wsparcie dla ECP?
Może oni tam tego nie podają.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tutek  Nie sądze, żeby Samsung miał taki TV, bo Canał + dopiero w lutym tego roku wprowadził takie zabezpieczenie ECP.

Możesz, zadzwonić na infolinie Samsunga tel. 22 607 93 33 posiadają pełną specyfikacją modeli. 

0 Like
escapers
Navigator
Opcje

ogólnie żaden TV szajsunga nie wspiera ECP... a to nie tylko C+ ogłosił wprowadzenie, a raczej wymusili to w zeszłym roku nadawcy treści 4K.. głównie sportu, tacy gracze jak premier league... a ECP wspierają moduły CAM od wersji 1.4 czyli standardu z 2014 roku... oczywiście brak wsparcia nawet we flagowcach ze stani szajsunga... 

a teraz włąśnie C+ przeprowadza testy na canale C+NOW i każdy możę sobie sprawdzić czy TV wspiera mu ECP.. u mnie przy QE65Q9FN niestety brak wsparcia :smiling-face: 

0 Like
wader111
First Poster
Opcje

Witam czy brak wsparcie ECP to brak parametrów sprzętowych w tv samsung czy wina braku odpowiedniego oprogramowania 

0 Like