28-03-2018 11:51 AM — edytowano 29-03-2018 09:05 AM
Kupowałem ten telewizor z nadzieją ale ... Co tu dużo pisać oglądałem filmy na tym TV u znajomych i mi się podobał obraz oraz wielkość. Ogólnie nie jest źle ale jestem fanem piłki nożnej i trochę się zawiodłem. Mam telewizję Vectra. Na kanałach sportowych jak jest jakaś szybka akcja obraz jest fatalny. Oglądać można tylko jak jest zbliżenie. Na moim starym tv samsunga 40c650 obraz jest dużo lepszy i nie ma smużenia. Tutaj jak piłkarz szybko biegnie to obraz rozmazany. Jeszcze jak jest w jasnym (białym stroju) to masakra. Jakby było ich dwóch. Pytanie czy da się jakoś to naprawić?
Obecnie mam obraz z kolorami naturalnymi, podświetlanie 10, jasność 0, ostrość 25, kontrast 95, kolory 50, czysty obraz cyfrowy wyłączony, contrast enhancer niskie, auto motion plus użytkownika 3 ( czy zrobię auto czy 10 to samo)
No i oczywiście jeszcze jeden feler, który dla mnie jest bez znaczenia, to jak lecą napisy końcowe po filmie lub programie w sposób dynamiczny nie da się ich odczytać. Wszystko poruszone, rozmazane. w starym tv tego nie było.
03-04-2024 10:17 AM
03-04-2024 11:51 AM
Dzieki za odpowiedz - to jest jedna wielka porazka jesli sie nie da z tym nic zrobic - nie widziałem u nikogo takich problemów , mam inny samsung z 2018 roku UE55MU6172 i nigdy takich problemow nie było, w ogole nie widzialem u nikogo ze znajomych czy w pubach zeby ktorykolwiek tv cos takiego robił. Co z tym fantem dalej? reklamować?
03-04-2024 02:24 PM
@pelnia23, Czy masz włączone opcje redukcji rozmycia i redukcjj drań ? Ich włączenie lub wyłączenie może pomóc w zależności od rodzaju oglądanych treści.
03-04-2024 05:10 PM
A wiec tak...
*żuzel ogladalem na seryjnych ustawieniach w TV - piksele wyskakiwaly non stop przy jezdzie zawodnikow,
*na youtube ta sama sytuacja,
Wczoraj pobawilem sie ustawieniami:
*kazdy tryb obrazu to samo - nie ma znaczenia - krzaczylo non stop
*po wylaczeniu ulepszaczy ostrosci rozmycia drgan itd - lekka poprawa ale pikseloza dalej
*po wlaczeniu trybu "GRA" - wszystko ustało
Dzisiaj wylaczylem tryb GRA i wlaczylem wszystkie ulepszacze zostawiajac tryb DYNAMICZNY obraz - wszystko ustało. Kazda zmiana na standardowe ustawienia i ulepszacze to znowu krzaczenie.
Czy to jest normalne?! Nowy TV i taki szmelc zeby walczyc o to zeby TV chodzil normalnie?! Takiego szmelecu nie widziałem jak żyje. Pierwszy raz widze TV ktory nie ogarnia obrazu ogladajac normalny sport. Dramat! Czekam na jakis mecz LIVE i jak będzie krzaczenie to niech to samsung zabiera w cholere.