Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Update firmware LE32A656A1FXXH

(Temat utworzony: 20-12-2020 09:35 PM)
788 Wyświetlenia
jarodt12
Journeyman
Opcje

Witam,

chciałem update`tować firmware w TV j.w., ale się zawiesza na wgrywaniu. Chyba, że za krótko czekam. Od początku: mam wgrany soft 1016 i chciałem wgrać 1023. Przygotowałem update na pendrive i uruchomiłem zgodnie z instrukcją. Wszystko było fajnie, ale po 3 minutach TV wyłączył ekran ( jakby chciał się rebootnąć po wgraniu nowego softu i dioda zaczęła migać. Niestety trwało to ponad 10 minut i nic się nie zmieniło. Czy to za krótko? Powinienem poczekać dłużej? Oczywiście po uruchomieniu jest wersja 1016. Dodam, że dioda migała w dość dziwny sposób, bo zaczynała  szybko, potem coraz wolniej, aż na 1-2 sekundy świeciła non stop, a potem cykl się powtarzał.  Wiem, że to stary model TV, ale działa i jest nowsza wersja softu, to czemu nie wgrać?

0 Like
11 Odpowiedzi
Buba67
Helping Hand
Opcje

@jarodt12  Spróbuj jeszcze raz pobrać aktualizację:

https://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_PL&OriginYN=N&Model... 

Sformatuj pendrive i ponownie zrób aktualizację.

0 Like
jarodt12
Journeyman
Opcje

Niestety sytuacja się powtarza. Wziąłem kilka różnych pendrive`ów, bo zakładałem, że może prędkość odczytu/zapisu lub pojemność może być problemem, ale to nie pomogło. Dalej jest aktualizacja oprogramowania, jest pasek postępu i gdy dochodzi do końca, TV się wyłącza ( jakby chciał się ponownie uruchomić ) i miga dioda. Wersja oprogramowaniaWersja oprogramowania

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
jarodt12
Journeyman
Opcje

Wykonane zgodnie z instrukcją ( nie uruchomiłoby mi update, jeśli nie włączyłbym w odpowiedni sposób TV lub plik byłby nieprawidłowy). Instrukcja twierdzi, że po update, jeśli samodzielnie się nie wyłączy w pełni, mam odłączyć zasilanie na ok.30 sec ( aż zgaśnie dioda ). Potem powinno pojawić się nowe info o firmware. A tu dalej stary 😞

0 Like
RamboJ
Pioneer
Opcje

Telewizor nie oferuje usług sieciowych i innych szczególnych na
ten czas funkcjonalności, więc mogę wiedzieć, w jakim celu spędzasz
długie godziny na próbie aktualizacji?

0 Like
jarodt12
Journeyman
Opcje

😆 Masz rację. Nie ma usług sieciowych i innych funkcjonalności. Natomiast jest możliwość aktualizacji softu, znaczy coś producent/ programista chciał poprawić w działaniu. Zwłaszcza, że czytałem o kilku update`ach do tego modelu. Więc coś się zmieniało. Poza tym update powinien działać bezproblemowo, jeśli jest przygotowany do konkretnego modelu TV. A tu są problemy. I to mnie męczy, lubię jak coś działa. Jeśli nie, to szukam powodów dlaczego i jak to rozwiązać. Jak Windzie 10 jest aktualizacja 20H2, która nie zawsze chce "wejść", np. bo nie "pykła" dobrze aktualizacja 1909, tak tutaj może też jest rozwiązanie, na które już ktoś wpadł.

Zdjęcie dla atencji na dobry humor.pies.jpg

0 Like
RamboJ
Pioneer
Opcje

Nigdy nie zrozumiem twojego celu. Ja przynajmniej mogę powiedzieć co wnosi ta aktualizacja, więc widzę, czy jest sens ją wgrywać. W twoim przypadku bez konkretnych danych jest to po prostu zmiana numerka w ustawieniach :winking-face:

0 Like
jarodt12
Journeyman
Opcje

Ok, wydaje mi się, że rozumiem Twój punkt widzenia. Natomiast nie do końca rozumiem Twoją odpowiedź. Krótko: wgrywasz aktualizacje Windows`a / Androida ? Nie każda wnosi jakąś funkcjonalność dobrą dla Ciebie. Czasami jest to poprawa jakiś ustawień w systemie, które mogłyby w przyszłości spowodować jakiś problem ze sprzętem. Jeśli chodzi o sens aktualizowania, to wydawało mi się , że w pierwszym poście to napisałem w ostatnim zdaniu 🤓  Myślę, że temat poboczny w postaci sensu zakończyliśmy. 🤣

0 Like
RamboJ
Pioneer
Opcje

Wspominasz o usprawnieniach, tylko nie wiesz jakich? Wielokrotnie przekonuje osoby aby aktualizowano sprzęt w razie potrzeby, a nie dla samej aktulizacji.

Jeśli chodzi o Android, to oczywiście aktualizuje samodzielnie gdy jest to konieczne, a nie dla samej najnowszej wersji.

Pochwal się jak uda ci się rozwiązać problem i wykonać aktualizację. :smiling-face:

0 Like