Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Proszę o pomoc problem z obrazem UE55MU6102

(Temat utworzony: 08-07-2018 08:23 PM)
19195 Wyświetlenia
Matif82
Student
Opcje

Witam serdecznie. Mam problem z obrazem. Od miesiąca mam telewizor j/w ale od jakiegoś czasu obraz znika (ekran robi się czarny) ale po 2 sekundach wraca i działa normalnie  Wyłącza się mniej więcej 3 razy na dobę i nie jest to wina sygnału CP bo gdy się włącza bądź wyłącza nie wyskakuje żadna informacja na ekranie. Będę wdzięczny za pomoc

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Matif82
Student
Opcje

Witam. Chciałbym podziękować za zainteresowanie moją sprawą. Problem rozwiązany a było to przez to że telewizor miał ustawione automatyczne wyłączanie w celu ochrony pikseli, wyłączyłem to i problem z głowy. Pozdrawiam 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Matif82

W pierwszej kolejności przywróć ustawienia fabryczne.

Ustawienia > Pomoc Techniczna > Diagnostyka > Resetuj.

Podczas resetowania do ubawień fabrycznych odłącz wszystkie urządzenia, które są podłączone do telewizora (USB/HDMI).

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Matif82 a sprawdzałeś, co się dzieje przy odbiorze tv naziemnej, z pominięciem dekodera sat?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Rozwiązanie
Matif82
Student
Opcje

Witam. Chciałbym podziękować za zainteresowanie moją sprawą. Problem rozwiązany a było to przez to że telewizor miał ustawione automatyczne wyłączanie w celu ochrony pikseli, wyłączyłem to i problem z głowy. Pozdrawiam 

JJ122
First Poster
Opcje

Dzień dobry.

Czy mógłbyś mi pomóc z telewizorem? Mam Samsung UE32D5500RW (ok.10 lat). Przez ostatni rok telewizor nie był używany. Wczoraj podłączyłam do niego dekoder Orange Samsung ICU100. Przez pierwszy dzień można było oglądać telewizję, obsługując głównie pilotem z Orange. Dzisiaj w telewizorze zaczął zanikać obraz i dźwięk z regularnością ok 10 sekund (10 sekund jest obraz i dźwięk a 10 nie ma). Odłączyłam telewizor, podpięłam antenę naziemną i to samo. Coś z telewizorem. Nie jestem w stanie wejść w ustawienia>pom.tech>diagnostyka..., gdyż czas pojawiania się obrazu jest za krótki. Pod telewizor podpięłam laptop i jest to samo. Czy możesz mi pomóc?

Jola.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@JJ122  Pozostaje zakup nowego TV raczej naprawa nieopłacalna.

0 Like
JJ122
First Poster
Opcje

Dziękuję.

0 Like