Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55RU7172UXXH Pilot Smart?

(Temat utworzony: 05-10-2019 08:28 AM)
5392 Wyświetlenia
R4D3K
First Poster
Opcje

Witam

Proszę o informację, czy ten telewizor wspópracuje z Pilotem SMART?

Kupiłem TV UE55RU7172UXXH w zestawie był tylko zwykły pilot na podczerwień, natomiast w instrukcji jest zawiązanie do pilota smart a dodatkowo w specyfikacji ma on wbudowany bluetooth.

Jeżeli jest możliwośc podłączenia to proszę o informację które piloty będą współpracowały.

dizękuję

R4D3K

0 Like
43 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@R4D3K  To, że jest napisana, że ma, wbudowany bluetooth to nie znaczy, że będzie działał. W zestawie masz, takiego pilota TM1240A dla modelu RU74XX mają dwa piloty Smart TM1950A+ klasyczny TM1240A  Czy menu TV masz taką opcję jak na zdjęciu ? 

Przechwytywanie.PNG

R4D3K
First Poster
Opcje

Mam tak jak na zdjęciu

IMG_2517.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@R4D3K  Według zdjęcia można, sterować klasycznym pilotem co do Smart proponuje Ci kontakt z infolinią Samsung i sprawdzą dokładnie, czy jest możliwość dokupienia pilota Smart. Tel.22 607 93 33 są dostępni 24H przez 7 dni w tygodniu.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@R4D3K  Nie wiem, czy dzwoniłeś na infolinie Samsunga ? Twój TV nie będzie, działał, z pilotem Smart tylko modele RU 74XX RU 80XX sprawdziłem to osobiście. To wbudowane bluetooth nie  jest, przeznaczone do sterowania przez pilota Smart wyżej wymienione modele mają dodatkowy moduł bluetooth, który odpowiada do sterowania przez pilot Smart

R4D3K
First Poster
Opcje

dziękuję za informację, 

wczoraj dzwoniłem ale Pan na infolini nie był pewien czy pilot będzie współpracował. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@R4D3K  To już teraz wiesz, dlaczego nie jest dołączany pilot Smart.

0 Like
Grzesiek_86
Explorer
Opcje
Telewizor wspópracuje z Pilotem SMART jeżeli ma dodatkowy moduł bluetooth.
Wystarczy sprawdzić w e-manual jaki SMART control jest preferowany dla danego telewizora .
Smart control jest tylko wyłączony w menu ,ale bezproblemowo można to włączyć i sparować.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzesiek_86  Dzięki za informacje.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzesiek_86  Czy już to sprawdzałeś na serii RU71XX ? 

0 Like